Tarcie w tylnych KOŁACH(lewe)
Strona 1 z 1
Witam mam wielki problem Wymieniłem Tarcze i klocki z tyłu. W lewym tylnym kole zauważyłem ze sie nadpala tarcza.(szkoda czesci i kasy ) co mam zrobic ... jaka moze byc przyczyna.Zamowiłem linki hamulcowe bo te ją zardzewiałe ale i szczeki tez takie byre Pomocy i Wielkie dzieki
- Od: 15 cze 2013, 12:41
- Auto: Mazda 323F (BJ) DiTD 2001
TheDream1604 napisał(a):.Zamowiłem linki hamulcowe bo te ją zardzewiałe ale i szczeki tez takie byre Pomocy i Wielkie dzieki
Trochę Ci sie chyba wirus wdarł podczas pisania tego bo nie wiadomo o co chodzi? A wracając do tematu skoro masz tarcze to po co szczęki?
Co do nadpalania tarczy to napisz dokładniej co masz na myśli, czy chodzi o to że tarcza trze cały czas o klocek hamulcowy? , może trzeba odpowietrzyć układ hamulcowy?
Tak tarcza cały czas trze o klocek. Przejade np. 5 km a jest tak nagrzana tarcza az dymek idzie...Co do linek to majster powiedział że raczej do wymiany bo moga sie zaczinac . Ja już sam niewiem...
czy podczas wymiany klocków i tarcz było sprawdzane czy nie ma uszkodzeń gum na tłoczkach oraz prowadnic wraz z ich nasmarowaniem?
Szczerze mowiąc to nie wiem ... Jutro pojade do majstra ktory wymieniał czesci i zapytam ewentualnie powiem zeby sprawdził. dokładnie to wszytsko .
grzeje się tylko po zaciągnięciu ręcznego czy podczas zwykłego hamowania?
grzeje sie nawet gdy nie urzywam wogole podczas jazdy ... sprawdzałem nasłuchujac gdy samochod stał na wolnym biegu i zakrecałem kołem słychac było tarcie ... tak jakby niewiem nie odbijał zacisk;/
Wymieniłem Całe zaciski na nowe oraz linki czyli praktycznie wszystko w recznym... jest mega poprawa,zaciągne reczny i jest ok lecz teraz grzeje mi sie lewa tarcza. Co to moze byc kwestia regulacji?? Czy może dotarcia klocków z tarczami???Prosze o pomoc...
Może za mocno ten ręczny naciągnięty
Wysłane z mojego HTC Vision
Wysłane z mojego HTC Vision
– Fiat 126p 650 'RED Diabloo"
– Peugeot 405 1.9 + lpg
– Hyundai Coupe 2.0 + lpg "Senioritta"
– Peugeot 406 2.0 HDI "Klekocica"
A teraz czas na Japan Style – Mazda 323F Bj 1.5 + lpg
– Peugeot 405 1.9 + lpg
– Hyundai Coupe 2.0 + lpg "Senioritta"