wymiana przegubów
Strona 1 z 1
Witam. Czy ktoś wymieniał sam przeguby? Lepiej żebym się za to nie zabierał sam (nie miałem nigdy okazji do trenowania mechaniki), czy może lepiej oddać to w ręce zaprzyjaźnionego mechanika?
jeśli masz troche pojęcia o mechanice to dasz radę. jak nie to oddaj do mechanika. wymiana nie powinna przekroczyć 100zł. ja co prawda sam wymieniałem i zajęło mi to z 1.5h. stary przegub musiałem przeciąć bo za groma nie chciał pierścień zabezpieczający puścić. pozdrawiam
lepiej 5 minut robić i godzinę myśleć niż 5 minut myśleć i godzinę robić
oj jak cięcie wchodzi w grę to nie mam aktualnie czym więc wymiana we własnym zakresie chyba odpada...
No nic, dzięki za odpowiedź!
No nic, dzięki za odpowiedź!
pierwszy raz słyszę że trzeba ciąć!!!!!!
pierścień da się ZAWSZE zdjąć tylko trzeba wiedzieć jak
pierścień da się ZAWSZE zdjąć tylko trzeba wiedzieć jak
- Od: 23 kwi 2009, 18:25
- Auto: premacy 99r 101KM pb/lpg
Oj, nie zawsze . W poprzedniej mojej Mazdzie 121 mechanik (doświadczony mechanik ) dwa razy ciął przegub bo nie mógł go zdjąć. Nigdy nie mów nigdy
Mazda 121DB/1991 7lat teraz 323F BJ 1.6 / 2001
- Od: 2 lip 2013, 21:17
- Auto: Mazda 323F BJ 1.6 2001
wymieniałem w prawie 20 letniej maździe 626 i jeszcze oryginał i nie było problemów ,też nie spotkałem się z cięciem przegubu ale myślę że może zdarzyć się ciężki przypadek i jeśli pierścień zabezpieczający stawia opór to najlepszym sposobem jest wyjęcie całej półosi , poza samochodem jest łatwiej uderzyć młotkiem ale to dopiero praktyka pokazuje że nie zawsze jest łatwo jak to teoria przewiduje ,więc jak kolega nie jest średnio zaawansowany w mechanice to niech sam się nie zabiera za wymianę bo jak pójdzie coś nie tak to zostanie laweta .
xedos1972
albo dodatkowe koszty w postaci nowego oleju do skrzyni
– Fiat 126p 650 'RED Diabloo"
– Peugeot 405 1.9 + lpg
– Hyundai Coupe 2.0 + lpg "Senioritta"
– Peugeot 406 2.0 HDI "Klekocica"
A teraz czas na Japan Style – Mazda 323F Bj 1.5 + lpg
– Peugeot 405 1.9 + lpg
– Hyundai Coupe 2.0 + lpg "Senioritta"
– Peugeot 406 2.0 HDI "Klekocica"
A teraz czas na Japan Style – Mazda 323F Bj 1.5 + lpg
Strona 1 z 1