Mazda 323f bj -FOTORELACJA z dołożenia tylnych elektrycznych szyb

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez Dwojas » 17 paź 2015, 10:54

Witam ; )
Długo ten temat przerabiałem aż w końcu znalazłem dawce jakim był kultowy sportive i zakupiłem od niego wszystko co potrzeba do zamontowania elektrycznych szyb ;)

Co trzeba kupić?

-x2 podnośniki szyb
-x2 przyciski sterowania szybami
-x2 tylne okablowanie leżące w drzwiach
Koszt +– 250zł

– panel sterujący na 4 szyby
koszt w zależności jak się trafi ; )
ja zapłaciłem z przesyłka 85zl.

Razem +-320 pln'ów

Dobra! Wszystko kupiliśmy pora zabrać się za montaż

Panel sterujący wpinamy w oryginalną instalacje po ówczesnym sprawdzeniu czy jest w głównej, dużej kostce 12 pinów.

Jedyny mankament to to ,że zostaje nam dziura po korbce. Można pojechać do jakiejś firmy poligraficznej żeby dobrać kolor plastiku i zrobić zaślepkę ; )
Załączniki
1.jpg
Zaczynamy od ściągnięcia boczku
2.jpg
następnie należy zdjąć folie ochronna
3.jpg
Odkręcamy 3 śruby kluczem 10 , wypinamy łapę podnośnika z szyby i wyjmujemy podnośnik.
4.jpg
instalacja która widać to instalacja z dodatkowymi kostkami pod silnik podnośnika i przycisku który należy kupić i wpiąć w kostkę między drzwiami a słupkiem a następnie zaciskami uporządkować instalacje w drzwiach ; )
podnośnik na zdjęciu to nasz stary podnosnik na korbke więc na niego nie zwracajcie uwagi.
5.jpg
kiedy już zamontowaliśmy instalacje czas na silnik ;)
6.jpg
W ten sposób powinien leżeć silnik pod karoserią, przymocowany na 4 śruby
7.jpg
Czas na przycisk! : ) wycinamy dziurę o wymiarach 4,5x3cm i wsadzamy przycisk. Uwaga! zatrzaski muszą złapać!
8.jpg
9.jpg
10.jpg
Na koniec pozostaje nam złożyć wszystko z powrotem ; )
Forumowicz

Od: 6 paź 2013, 21:17
Auto: Mazda 323F BJ '02 ZM-DE+LPG naGwintowana – By Dwojas