Skrzypienie przy wciskaniu pedalu sprzegla
1, 2
Odkręciłem plastikową osłonę pod samochodem (ukręcając przy tym dwie śruby ) i popsikałem na coś w rodzaju zawiasu na którym pracuje łapa. Ale jak skrzypiało tak skrzypi dalej:( Aluminiowa obudowa daje nieciekawy dostęp i nie widzę czy w środku jest coś jeszcze co może wydawać te skrzypienie a nie chcę psikać na oślep, żeby nie napryskać na coś na co nie powinienem. Jakieś pomysły?
Poniżej rysunek poglądowy.

Poniżej rysunek poglądowy.
Niepotrzebnie odkręcałeś tą osłonę od dołu, zobacz tu masz zdjęcia skrzyni od środka i widać ową łape:
http://moto.allegro.pl/skrzynia-biegow- ... 57902.html powinno Ci to rozwiać wątpliwości.

Dzięki, te zdjęcia sporo wyjaśniają. Podepnę je zatem na stałe do tego posta, dla potomnych.

W kwestii trzeszczącego pedału sprzęgła, chyba znalazłem przyczynę. Trzeszczał zawias łączący pedał sprzęgła z tym metalowym sworzniem wchodzącym w podłogę. Na początku nie zauważyłem wogóle tego zawiasu a to było to.
Kupiłem więc za 6zł jakiś bardzo gęsty smar, w plastikowym woreczku (coś takiego jak się stosuje do przegubów koła). Przesmarowałem i jest niemal idealnie.
W kwestii trzeszczącego pedału sprzęgła, chyba znalazłem przyczynę. Trzeszczał zawias łączący pedał sprzęgła z tym metalowym sworzniem wchodzącym w podłogę. Na początku nie zauważyłem wogóle tego zawiasu a to było to.
Kupiłem więc za 6zł jakiś bardzo gęsty smar, w plastikowym woreczku (coś takiego jak się stosuje do przegubów koła). Przesmarowałem i jest niemal idealnie.
1, 2