światła dzienne LED 626; podłączenie

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez grzech_z » 23 wrz 2013, 10:27

miro62 napisał(a):
grzech_z napisał(a):poprzez moduł sterujący (tam komputerek rozpoznaje kiedy silnik został włączony czyli pracuje i zapala ledy, rozpoznaje kiedy gasisz motor i wyłącza ledy, rozpoznaje kiedy zapalasz postojowe/mijania/długie i wtedy wyłącza ledy).

Kolego z tym "komputerkiem" to trochę przesadziłeś ;)

Ale o tej wielkiej jednostce sterującej, wszechkomputerze – sterującym światłami dziennymi to nie ja pisałem :)
szerokości
grzech
Forumowicz

Od: 5 gru 2011, 11:08
Auto: 626; 99r; 2.0; 136KM

Postprzez miro62 » 23 wrz 2013, 10:37

grzech_z napisał(a):Ale o tej wielkiej jednostce sterującej, wszechkomputerze – sterującym światłami dziennymi to nie ja pisałem :)

To też ja do nikogo nie "piję" ;) napisałem "kolego" co by nie używać nicka <oczy> a że troszkę się na tym znam pozwoliłem sobie coś nie coś nasmarować <diabełek>
miro62

Postprzez fast driveer » 23 wrz 2013, 19:04

Szanowni koledzy, żeby nie było, ja też się tu na nikogo nie obrażam :) . Grzecznie wyjaśniam że użyłem w tekście słowa moduł sterujący, a opisując w nawiasie pobieżnie moduł sterujący użyłem słowa komputerek, a powinienem dodatkowo napisać to w "cudzysłowie", ..źle to wyszło. Opisać chciałem ten schemat puszki sterującej co podałem do niego linka – że jest tam układ wykrywający wzrost napięcia w instalacji pojazdu po uruchomieniu silnika, który załącza lampy, oraz dwa układy zasilacza podnoszące napięcie i stabilizujące prąd. Że to w tamtym przypadku tak tam działa. Zresztą to nie istotne bo generalnie do samych ledów potrzeba tylko prostego przekaźnika do załączenia lamp.
Obrazek
Forumowicz

Od: 17 lut 2005, 03:02
Auto: 私の マツダ
最初 : 323 BG
二番目 : 626 GF
第三 : 6 GH

Postprzez Rwdkam » 2 paź 2013, 10:12

Witam

Dzięki za odpowiedz – wszystko już działa. Mój zestaw nie posiada modułu sterującego, – problem był w niewłaściwej identyfikacji kabli przy światłach mijania – myślałem że jak czerwony to + <glupek2> , a okazało się żę czarny i tak po zmianie wszytko śmiga. tylko napięcie po stacyjce nie znalazłem więc podłączyłem go do złącza diagnostycznego. – muszę to zmienić.

Wszystkim dziękuję za pomoc
Początkujący

Od: 11 sie 2013, 14:06
Auto: Mazda 626 1998r 74kw, 101 km TDI
hatchback

Postprzez grzech_z » 2 paź 2013, 12:05

Rwdkam napisał(a):Witam
tylko napięcie po stacyjce nie znalazłem więc podłączyłem go do złącza diagnostycznego. – muszę to zmienić.

Masz w sterowaniu silnika wycieraczki.
Jak chcesz fotkę to daj e-maila.
szerokości
grzech
Forumowicz

Od: 5 gru 2011, 11:08
Auto: 626; 99r; 2.0; 136KM

Postprzez fast driveer » 2 paź 2013, 18:13

Fajnie Rwdkam że już wszystko działa. Posłuchaj Grzecha bo Ci dobrze podpowiada. Fajnie że te nasze dywagacje coś konkretnego dały i się z tym uporałeś.
Obrazek
Forumowicz

Od: 17 lut 2005, 03:02
Auto: 私の マツダ
最初 : 323 BG
二番目 : 626 GF
第三 : 6 GH