Tylko uważajcie z tymi wszystkimi światełkami DRL, bo 90% zakłóca radio i CB. Tanie przetwornice w lampach sieją zakłócenia po całym aucie i nawet philips ma z tym problem w swoich modelach.
Najlepiej zrobić własne zasilanie, ale to raczej dotyczy modeli z zewnętrzną skrzynką zasilającą.
światła do jazdy dziennej (LED) – zakłócenia
Strona 1 z 1
Hej, a podłączenie oryginalnych świateł przeciwmgielnych, żarówki H3, jako dzienne może spowodować jakieś zakłócenia? Pytam bo nie mogę opanować czujników parkowania. Już mi producent nową centralkę przysłał ale to nic nie dało, ciągle wychwytuje duchy jak jadę do tyłu
już wyciągnąłem głośnik z tego g...wna bo mnie krew zalewała z wiecznym pikaniem jak tylko wsteczny wrzuciłem.
- Od: 30 mar 2013, 20:51
- Auto: Mazda 6 '05r. 147KM 2.0
Benzyna + LPG
Stag 300 ISA 2
andryjan napisał(a):Ciekawe i prawdopodobnie trafne w niektórych przypadkach spostrzeżenie z tymi zakłóceniami. Ważne pytanie co do LEDów Vertex: czy zauważyliście jakieś tego typu zakłócenia?.
Vertex też zakłóca – dużo ludzi na nie narzeka wystarczy poszukać w sieci.
Ryhu masz zakłócenia w czujnikach cofania jak są włączone światła dzienne? Nie bardzo rozumiem o co chodzi
To mnie trochę zmartwiłeś, bo już się na nie nastawiłem :/. Muszę sobie poczytać te opinie. Czy kolega może zatem polecić jakiś inny konkretny zestaw, który również ładnie spasuje gabarytowo i który rzeczywiście nie będzie zakłócał?.
- Od: 12 mar 2013, 18:59
- Auto: Mazda 6 SportWagon benzyna + LPG 2.3l 166 KM 2006r.
Pioteq25 napisał(a):Ryhu masz zakłócenia w czujnikach cofania jak są włączone światła dzienne? Nie bardzo rozumiem o co chodzi
Poprostu ma zakłócenia no a wiadomo że jak mam włączoną stacyjkę to i światła dzienne. Szukałem już wszędzie i nie wiem czy to wina badziewiatych czujników czy faktycznie gdzieś mam zakłócenia przez podłączenie tych świateł jako dziennych. Producent czujnoków mówi że mam zakłócenia bo nie powinny reagować na podmuchy wiatru.
Kolejna ciekawostka to jak jechałem nad morze w nocy to wszyscy mi mrugali i sie zastanawiam o co im chodzi. W połowie drogi zorientowałem się że nie świecą mi tylne światła mijania. Odłączyłem światła dzienne ze skrzynki bezpieczników i jedno światło mijania zaczęło świecić, a w drugim była przepalona żarówka. Jakieś cuda na kiju... Nie wiem czy jedno z drugim ma związek. Teraz światła znowu podłączyłem i jest OK.
- Od: 30 mar 2013, 20:51
- Auto: Mazda 6 '05r. 147KM 2.0
Benzyna + LPG
Stag 300 ISA 2
ja, ale kombinujecie... ja sobie mam włączone przeciwmgielne przód i jak tylko włączam pozycje to od razu zapalają się halogeny w zderzaku. Mijałem wiele patroli policji na mieście i bez problemu.
-
Moderator GJ
- Od: 10 cze 2012, 18:04
- Auto: M6 GY-L3 2,3l 122kW '04
andryjan napisał(a):Ważne pytanie co do LEDów Vertex: czy zauważyliście jakieś tego typu zakłócenia?.
Ja u siebie nie zauważyłem żadnej różnicy jeżeli chodzi o radio i CD.
CB-radia jeszcze nie używałem w M6
Zamontowane mam NSSC 506HP – od 3 dni
Więcej grzechów nie pamiętam, za wszystkie serdecznie żałuję i ... i to chyba wszystko.

Ryhu, napisz jak masz podłączone te dzienne. Ja mam właśnie takie dzienne i 8 czujników parkowania i zero problemów. Żadnych zakłóceń na radiu, xenonach, czy innych światłach.
Wg mnie H3 nie powinny w ogóle zakłócać czegokolwiek, bo tam jako tako nic nie ma, żadnych przetwornic itp.
Wg mnie H3 nie powinny w ogóle zakłócać czegokolwiek, bo tam jako tako nic nie ma, żadnych przetwornic itp.
Strona 1 z 1