Witam, zacznę pokolei
Mazda Premacy 2002 rok benzyna silnik 100KM
Zaczęła kopić rano więc do wymiany gumki zaworowe
Głowica ściągnięta gumki wymienione i auto poskładane z powrotem
I już problem.
Jeden z najlepszych mechaników u nas w mieście, nie umie sobie poradzić z ustawieniem rozrządu. Dokładnie problem jest z wałkami. Były zdemontowane i być może są źle założone. Mechanik pozaznaczał ustawienia kół i wałków ale tokarz, wszystko wyczyścił i znaki poszły. Od tygodnia walczymy i nie umiemy sobie poradzić z ustawieniem. Czy jest jakiś knyf na to ? A może jest to dziecinie proste.
Kilka pytań dlatego mam.
Jakie oznaczenia powinien mieć wałek ssący a jakie wydechowy ?
Jaka pozycja i którego cylindra jest jako pozycja zero?
W jaki sposób powinny być wałki w pozycji 0 ?
Ktoś coś może pomóc ?
Jak ustawić rozrząd Wielki problem
Strona 1 z 1
ustawienie rozrządu w benzynie to buła z masłem, budowa jest prosta i wszystkie znaki łatwo jest ustawić.
jeśli nie możesz sobie nadal poradzić to pisz, w załączeniu masz rysunki do ustawienia rozrządu.
jeśli nie możesz sobie nadal poradzić to pisz, w załączeniu masz rysunki do ustawienia rozrządu.
-
endrju222
Problem okazał się tokarz który sit! pomylił wałki rozrządu. Dopiero po rozebraniu identycznej Premacy znaleźliśmy błąd. Wałki pozamieniane i dlatego nie udało się ustawić rozrządu. Ale sit! wymiana gumek nic nie pomogła. Opisałem to w nowym temacie. viewtopic.php?f=398&t=183091
- Od: 18 kwi 2015, 14:39
- Auto: Premacy 2002 ben
Strona 1 z 1