Zanim przystąpiłem do demontażu panelu radia przestudiowałem jak to robili inni (viewtopic.php?p=2067213#p2067213)
Pomocny okazał się również PDF opisujący nie tylko jak zdjąć panel radia ale również jak dostać się i zdemontować wszystkie głośniki.
Dobra do dzieła. Jak ktoś nie jest wprawiony to niech lepiej odłączy akumulator (pamiętajmy najpierw "–" potem "+", podłączając akumulator robimy odwrotnie, najpierw "+" potem "–").
1) Odkręcamy gałkę drążka skrzyni biegów – trzeba złapać jedną reką za podstawę drążka a drugą kręcić w lewo.
2) Po odkręceniu gałki zdejmujemy mieszek – trzeba obiema rękami chwycić od wewnętrznej strony i mocno pociągnąć do góry.
3) Następnie bierzemy się do zdjęcia bocznych osłonek przy nogach – dwa zatrzaski z przodu – potem trzeba pociągnąć do siebie.
4) Po zdjęciu boczków odkręcamy po jednej śrubie
5) Kolejna śruba znajduje się na górze przy drążku skrzyni biegów
6) Po odkręceniu śrub – łapiemy osłonę plastikową i zdejmujemy ją podnosząc w górę
7) Po jej zdjęciu mamy ładny dostęp do dalszych śrub
8) Odkręcamy je
9) Teraz najtrudniejsza część
– dwoma rękami podważyłem plastik od dołu
– następnie podważając palcami przesuwałem się w górę jednosześnie starając się wyszarpnąć go (ruchami lewo-prawo)
– gdy byłem mniej więcej w połowie panel wyskoczył
10) Podłączamy kabel xcarlinka do jedynego wolnego gniazda po prawej stronie radia (patrząc od tyłu radia)
11) Przeprowadzamy kabel do schowka – uwaga nie zróbcie się tak jak ja i przeprowadźcie kabel za blachą podtrzymującą radio – bo inaczej nie włożycie radia na swoje miejsce
12) Kabel wychodzi prosto do schowka (bez żadnego robienia dziur)
13) Pozostaje go tylko podwiesić – zapewne tak.
Miłego słuchania