Potrzebny schemat instalacji elektrycznej klimatyzacji

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez Slawik » 10 cze 2015, 22:22

Witam,
W mojej Madzi 5 2005r 2.0 benz., nie załącza się klima. Jest napełniona, szczelna (sprawdzone), podłączając na krótko – działa. Po podłączeniu kompa, wyszły dwa możliwe błędy: przerwany obwód czujnika za parownikiem i przerwany obwód między czujnikiem nasłonecznienia(zdziwiłem się, że taki wogóle jest <co?> ) a parownikiem. Czujnik przy parowniku sprawny, więc zostaje druga możliwość. I tu zaczyna się problem, bo żaden fachowiec nie chce się tego podjąć bez schematu <płacze> . Czy ktoś dysponuje i mógłby udostępnić schemat instalacji elektrycznej klimatyzacji do tego modelu.
Pomóżcie, Plizzz!!!
Slawik

Postprzez Yard » 11 cze 2015, 22:35

Moderator

Od: 13 mar 2004, 22:32

Postprzez mazda.5 » 12 cze 2015, 23:02

Kolego Sławik.Odnośnie drugiego błędu czyli przerwany obwód między czujnikiem nasłonecznienia to jest tak że przeważnie pod komputer auto podłączane jest w garażu itp jednym słowem nie padają na czujnik promienie słoneczne.Jeżeli po podłączeniu pod komputer chcesz ten błąd wyeliminować wystarczy świecić żarówką ok. 60W na czujnik nasłonecznienia który znajduje się na podszybiu.U mnie w trakcie diagnostyki klimatyzacji było tak samo.
Forumowicz

Od: 1 kwi 2014, 22:58
Auto: mazda5 2.0 rok2006