"Pisałeś, że masz 200km do pracy – to oznacza, że tyle pali w trasie ? Znalazłeś jakieś wady ?"
Głównie w trasie, choć 2x w tyg muszę się po ok 1h przez miasto przebijać- ulice rozkopane i korki, poza tym moja trasa przebiega głównie przez wioski gdzie raczej nie można za bardzo przycisnąć zresztą samochód nowy więc jeszcze 140 niechce przekraczać i go nie żyłuję na podjazdach:) Zbiera sie z każdym dniem coraz lepiej.
Od piątku mam zrobione ok 980km, spalanie na dzień dzisiejszy 7,8, średnia prędkość 53km/h. łączny czas na I-stopie 43min (aż się wierzyć nie chce że tyle czasu stałby na jałowym biegu, gdyby nie zbiorczy czas nigdy bym w to nie uwierzył

Co do wad.... jest kilka ale raczej drobnych które mi nie pasują (ale mogłem zwrócić na nie uwagę wcześniej ale też nie zmieniły by moich planów zakupowych

Wiec:
– podnoszenie maski i blokada po otwarciu na chamski bagnet... w tej klasie mogli się już wysilić
– schowki a w zasadzie ich brak (jeden duży -może raczej taki powinien być, jeden w podłokietniku- porażka- dzielony małą latającą półeczką, niewygodnie si ę do niego sięga jak wrzuci się cos na dno
– podłokietnik- nieprzesuwalny w żadnej pozycji- dla mnie nie ma to znaczenie bo ułożony jakby specjalnie pode mnie:):)
– z tego co widziałem ciężko będzie wymienić żarówkę – od strony nadkola zdejmujemy plastik
– bark plastiku pod lewą nogę obok pedałów do podparcia stopy
– kiepskie oświetlenie bagażnika
– brak pamięci fotela (jesli jest to proszę mnie poprawić bo może jeszcze tego nie odkryłem)
– jeśli zamówicie płyty pod zderzaki zwróćcie uwage w salonie żeby zamówili dodatkowe listwy mocowana- jest to inny system niż w cx7 a samochód niepopularny więc jeszcze nie wszędzie to wiedzą
to wszystko pierdoły ale mało brakło do ideału. Co do grubszych rzeczy mam nadzieje że nie wyjdą

:)
co do obsługi- olej płyny itp jeszcze nic nie robiłem wiec nie wiem ( mojej byłej 6tce wku....ł mnie bagnet do poziomu oleju, kto miał to wie o co chodzi)
"A moze ciencos zaskoczylo pozytywnie po dlozszej jezdzie a niezaowarzyles tego podczas jazdy testowej?"

:):) taaaak i to dużo rzeczy których nie miałem okazji zobaczyć na jeździe testowej lub nie zwróciłem na nie uwagi będąc pochłoniętym jazdą:) :
– automatyka ( wycieraczki jak i światła na auto sprawują się rewelacyjnie łącznie z przełączaniem z długich na krótkie i odwrotnie, nie ma opcji żebyś oślepił nawet jadący przed Tobą samochód, od razu się przełączają.
– system monitorowania martwego pola i asystent pasa- udało mi się wreszcie przetestować i mogę powiedzieć że działa świetnie
– I-stop ....jak pisałem wyżej, działa błyskawicznie, i po długim dystansie będziesz zdziwiony ile stał na nim samochód:) -zupełnie tego nie czuć
– fotel kierowcy- może to pierdoła ale można go naprawdę idealnie dopasować

i naprawdę można się wku....ć jak ktoś siądzie na chwile i Ci poprzestawia

:):)
– zawieszenie i trzymanie się drogi- dla mnie super, na zakrętach czujesz jakbyś jechał po szynach, szkoda ze nie ma śniegu, chętnie bym przetestował 4x4
– koła 19- świetnie wychwytują nierówności, trasa którą znam -głównie z dziur i ich omijania jakby się wyrównała

– jakoś wykończenia wnętrza- skóra świetna, perforowana, fotele dobrze trzymają, ciekawy materiał na deskę – coś jak guma (jestem tylko ciekaw jak bezie wyglądał za parę lat i czym to czyścić....
– bagażnik – jest duży ale przede wszystkim pakowny no i to dzielenie 40-20-40, świetna sprawa
– czytelny wyświetlacz dotykowy i sterowanie niem – z panela, gałki przed lewarkiem zmiany biegów i z kierownicy, dobrej jakości zestaw głośnomówiący
– jak dla mnie dobre wyciszenie wnętrza – ale po mojej 6tce mogę nie być obiektywny

Co do silnika chyba będzie ok, póki co trochę leniwy i czekam na obiecane przez producenta obniżenie spalania.
Na razie tyle co mogę powiedzieć. Generalnie jestem b.zadowolony. Jeszcze jedno- i to zauważyłem nie tylko ja ale wszyscy znajomi którzy widzieli go na zdj i w rzeczywistości..... w rzeczywistości jest dużo większy.
Przepraszam że trochę przydługo ale sami pytaliście