Moja Mazda
Wraz z firmą BEAN Alkomaty – właścicielem sklepu Alkomaty.net.pl mamy przyjemność zaprosić do nowego konkursu na klubowym forum. Wspólnie wybieramy najlepszy, najciekawszy, najbardziej oryginalny i najlepiej zrobiony wątek w dziale Nasze Mazdy. Liczą się interesujący opis, ciekawe fotografie i niebanalny pomysł.
Etap II
Etap II – głosowanie od 28 maja do 3 czerwca 2012 r. wyłoni trójkę finalistów, którzy zmierzą się w ostatnim etapie konkursu.
Lista wątków:
1. Mazda 626 GE FS (Lukas007, 38 głosów)
2. Mazda 626 GF Lift '01 2.0 FS HP 100kW – Czarnulka Radex'a (Radex, 22 głosy)
Chciałbym przedstawić Wam swoją Czarnulkę. Jest to "GF-ka" z 2001r. w kolorze czarna perła. Auto darzę ogromnym uczuciem co chyba widać na każdym kroku, zawsze dbam o jej stan techniczny, regularne wymiany eksploatacyjne oraz czystość z zewnątrz jak i wewnątrz. Myślę że na pierwszym rzut oka widać pasję i serce jakie wkładam w to auto. Jest to efektem ducha zoom-zoom, który poczułem odkąd siadłem za kółkiem pierwszej Mazdy. Miłość trwa do tej pory, zresztą przekonajcie się...
3. Mazda Mx-6 GE KL '92 (sewa, 20 głosów)
Jest to Mazda MX6 z silnikiem KL, rocznik 1992. Wszystko zawarte jest w temacie
4. Mazda 6 GH 2.0 140 Diesel (Marianek, 19 głosów)
Mazda 6 GH 2.0 140 Diesel auto seryjne bez wielkich modyfikacji.
5. Mazda 323F BA 2.0 V6 1997 (@tomek@, 17 głosów)
6. MAZDA6 – Karol Projekt (Karol, 14 głosów)
7. Mazda MX-6 GE 2.0 16V '92r. Supercharger (malutka, 14 głosów)
Moja Mazda MX-6 dzięki sukcesywnym pracom znalazła się w dziale projekty. Zwykła, 20-o letnia seria została najpierw odrestaurowana – poprawki blacharskie, nowy lakier, zabezpieczenie podwozia. Następnie wymienione zostały elementy zawieszenia, układu hamulcowego (zaciski od Mazdy6) i wydechowego. W tej chwili realizowany jest projekt podniesienia mocy – założenia kompresora do seryjnego silnika FS.
8. Mazda 323F '99 BJ Sport Edition (Boczek86, 13 głosów)
9. Mazda MX-6 GE 2.0 FS 1993r. (Prawie FS-T) by People Hate Me (People_Hate_Me, 13 głosów)
10. Mazda 323F BA 1.5 (trzydziech, 12 głosów)
Mazda 323f BA z roku 1995 z silnikiem 1.5 Z5 zasilany LPG. Auto jest codziennym środkiem transportu, aspirującym do miana zadbanej serii, bez poważnych modyfikacji.
11. Mazda6 GH L8 08' Exclusive (Tomek6, 12 głosów)
Nietuzinkowa alternatywa dla pleniących się na drogach Passatów i Mondeo. Piękna fabrycznie, dopracowana indywidualnie w drobnych szczegółach. Doposażona w wiele akcesoriów oraz szereg zmyślnych modyfikacji poprawiających zarówno prezencję, komfort użytkowania jak i osiągi.
Wątki podane w ankiecie nie są ułożone według ilości głosów zdobytych w turze I.
Pozdrawiam i zachęcam do głosowania,
Ania