Postanowiłem pokazać Wam moją nową rudą perełkę. Samochód przyjechał do mnie z Finlandii gdzie wedle wszelkich udzielonych mi informacji miał małą kolizję drogową która zakończyła się wymiana tylnego zderzaka. Poniżej zdjęcie Madzi z owego feralnego dnia, zrobione na warsztacie w którym przebywała.
Madzia jednak na tyle mnie oczarowała że postanowiłem iż to właśnie ONA będzie moja. W Finlandii miała jednego właściciela od nowości dzięki czemu samochód był naprawdę zadbany. Sprawnie zabezpieczył go przed korozją. Na nadkola założone są solidne plastikowe nakładki a także chlapaki. Madzie zabezpieczała profesjonalnie firma się tym zajmująca:) ma nawet naklejkę z 2005 roku, a później jeszcze 5 innych w książce serwisowej. Ostatni raz została zabezpieczona antykorozyjnie w 2013roku i z tego też roku jest naklejka na tylniej szybie. Z ciekawostek trafiła mi się wersja ze spryskiwaczami reflektorów
Dane samochodu:
– model : MAZDA 3
– silnik : Z6
– moc seryjnie: 105 koni mechanicznych
– wersja nadwozia : Sedan
– wersja wyposażenia : Komfort + dodatki
– kolor : Passion Orange
– rocznik: 2004
– data 1 rejestracji : 05.05.2004
– przebieg w momencie zakupu 172 000km ( potwierdzony książką)
Wyposażenie:
– 6 poduszek powietrznych
– Climatronic,
– komputer pokładowy,
– sterowanie radia z kierownicy,
– kierownica regulowana w dwóch płaszczyznach,
-wspomaganie kierownicy,
– 4 szyby sterowane elektrycznie z blokadą,
– elektryczne lusterka (podgrzewane),
– centralny zamek z pilotem,
– skórzana kierownica i mieszek,
– wykończenia w kolorze PIANO BLACK,
– systemy bezpieczeństwa ABS
– regulowana wysokość świateł,
-światła przeciwmgielne z przodu i tyłu auta,
– ISOFIX,
-Immobiliser,
– Radio CD,
– 15" felgi aluminiowe,
-podgrzewane fotele,
-spryskiwacze reflektorów,
-podgrzewany płyn chłodniczy,
-regulowany w oparciu odcinek lędźwiowy kręgosłupaw fotelu kierowcy,
-doczepiany hak
Przewidziane modyfikacje:
Na dzień dzisiejszy pozostała mi wymiana tarcz hamulcowych i klocków. W najbliższej przyszłości planuje dodać także xcarlinka z bluetooth i mikrofonem
FOTY
Tu niestety widać delikatnie odstający zderzak, co zostanie w najbliższm czasie naprawione
jakiś brzydki cień, na tylniej ćwiartce, ale to z winy aparatu
Ciężko zrobić sensowną fotkę nadkoli, z tyłu to wygląda tak, pod plastikiem wyłożone jest dodatkowo matą.