Mazda3 BK '05. 1.6 Diesel / Eibach / MPS / Katalizator OUT / DACHOWANIE :( :( :(
Ślicznotka. Rób progi i będzie idealna! Przepięknie wyglądają te fele z MPSa w białym kolorze <3 
A co do samych zdjęć to trochę za bardzo majstrowałeś ze ściągnięciem kolorów... mocno nienaturalnie to wygląda

A co do samych zdjęć to trochę za bardzo majstrowałeś ze ściągnięciem kolorów... mocno nienaturalnie to wygląda

O kurczę wszedłem teraz na forum z telefonu i faktycznie kolory wyglądają nienaturalnie , jak zdjecia obrabialem na komputerze było super , chyba ktoś z rodzinki mi się bawił ustawieniami monitora  

- Od: 19 lis 2016, 22:55
- Auto: Mazda 3 BK , 1.6 citd , 2005r
Niestety to samo zdjęcie na różnych monitorach wygląda różnie i to trochę boli, bo choćbyś nie wiem jak się starał to u kogoś szału nie zrobi, przez wyświetlacz. Na szczęście u mnie wygląda  

- Od: 27 lip 2014, 20:41
- Auto: Mazda3 BK Y6 2006 140KM/330Nm Winning Blue
A mnie to specjalnie nie dziwi. Ten kolor – zresztą jak kilka innych z tym pigmentem i "Micą" w nazwie – bywa zdradliwy dla aparatów, zwłaszcza jeśli mamy lenia i włączony autoprogram. W zależności od ustawień w słońcu potrafi przybrać kilka zauważalnie odmiennych odcieni by w przypadku słabego nasłonecznienia dać jeszcze inną barwę. 
A na koniec dochodzi wspomniana wyżej kwestia tego jak to odda konkretny wyświetlacz (monitor/TV/PJ).
Nie robiłbym z tego większego halo. Jeśli już mowa o Velocity Red 27A mój ulubiony odcień to ten możliwie najbardziej ukazujący jego wet look 

Z oczywistych względów ten egzemplarz mi się bardzo podoba, chociaż z drugiej strony nie chcę oceniać wyłącznie po fotach, bo na tych moje zboczenie do detalingu wychwyciło jeszcze kilka niedoskonałości na lakierze. No ale tak szczerze, to która z Naszych podopiecznych ich nie ma? 

A na koniec dochodzi wspomniana wyżej kwestia tego jak to odda konkretny wyświetlacz (monitor/TV/PJ).
Nie robiłbym z tego większego halo. Jeśli już mowa o Velocity Red 27A mój ulubiony odcień to ten możliwie najbardziej ukazujący jego wet look

Z oczywistych względów ten egzemplarz mi się bardzo podoba, chociaż z drugiej strony nie chcę oceniać wyłącznie po fotach, bo na tych moje zboczenie do detalingu wychwyciło jeszcze kilka niedoskonałości na lakierze. No ale tak szczerze, to która z Naszych podopiecznych ich nie ma?

- 

Maciek

- Od: 17 sie 2013, 20:33
- Auto: JEST
 Mazda6 GJ Sky-G 2.5 '14 SkyPassion
 BYŁA
 Mazda3 1.6 BK MZ-CD '05
Nie ukrywam że auto ma niedoskonałości na lakierze , sporo hologramów   ale na szczęście podziałałem coś w tym temacie i dziś wieczorem odbieram auto z 2 etapowej korekty lakieru
  ale na szczęście podziałałem coś w tym temacie i dziś wieczorem odbieram auto z 2 etapowej korekty lakieru   mam nadzieję że efekty będą  widoczne
 mam nadzieję że efekty będą  widoczne   

Podzielę się fotkami

Podzielę się fotkami

Auto odebrane  , została zastosowana 2 etapowa korekta lakieru , na opony i plastiki nałożony dressing oraz lakier i felgi dostały wosk .
 , została zastosowana 2 etapowa korekta lakieru , na opony i plastiki nałożony dressing oraz lakier i felgi dostały wosk .
W końcu lakier wygląda tak jak bym tego chciał
Jak oceniacie efekty ?

W końcu lakier wygląda tak jak bym tego chciał

Jak oceniacie efekty ?

Na białym kole jak dla mnie, idealnie    
   zdjęcia troszkę słabej jakości
   szyby przyciemniasz ?
 szyby przyciemniasz ?

- Od: 22 kwi 2014, 17:51
- Auto: Mazda3 BK 2.0 LF '07 Kintaro True Red
Co tu dużo pisać. Znam ten efekt. Musi być na żywo petarda   

Zazdraszczam. Po polerce jest zawsze ten efekt "wow" i w dotyku "pupy niemowlaka" – tego żadna chemia nie wydobędzie.

Zazdraszczam. Po polerce jest zawsze ten efekt "wow" i w dotyku "pupy niemowlaka" – tego żadna chemia nie wydobędzie.
- 

Maciek

BYŁA
 Mazda3 1.6 BK MZ-CD '05
Ujdzie.  ![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif) 

Żartuje – jest [tiiit]. 

![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif) 
 Żartuje – jest [tiiit].

- 

Blue inside & red outside!

- Od: 12 lis 2011, 14:36
- Auto: Jest: Mazda 6 2.5 Sky-G SkyPassion 2016
 Była: Mazda 3 1.6 MZR Kirei 2011
Nie no za dużo tego czerwonego, nie pasuje do felg, potrzymaj na słońcu trochę, bo taki niewypłowiały lakier to aż obrzydza na drodze   

P.S. 

P.S.

- Od: 27 lip 2014, 20:41
- Auto: Mazda3 BK Y6 2006 140KM/330Nm Winning Blue
Wielkie dzięki za miłe słowa , fajnie jest posłuchać pozytywnych komentarzy, dzięki temu wiem że moje prace nie poszły na marne i jakoś to wygląda 
Co do ciemnych szyb jakoś nie są moim priorytetem jest wiele ważniejszych modów do wykonania które będą realizował sumiennie jeśli auto zostanie u mnie
 które będą realizował sumiennie jeśli auto zostanie u mnie   

Kolejny mod to końcówka tłumika Buzzer 90mm , ścięta pod skosem , przed założeniem wydawała się taka duża , jak wylądowała w zderzaku sporo zmalała , chodzi mi po głowie zmiana na 100 lub 110mm
Co myślicie o tym ?

Co do ciemnych szyb jakoś nie są moim priorytetem jest wiele ważniejszych modów do wykonania
Kolejny mod to końcówka tłumika Buzzer 90mm , ścięta pod skosem , przed założeniem wydawała się taka duża , jak wylądowała w zderzaku sporo zmalała , chodzi mi po głowie zmiana na 100 lub 110mm
Co myślicie o tym ?

A mi się podoba tak jak teraz   

- Od: 22 kwi 2014, 17:51
- Auto: Mazda3 BK 2.0 LF '07 Kintaro True Red
- 

Maciek

BYŁA
 Mazda3 1.6 BK MZ-CD '05
Trzeba było lecieć po bandzie i kłaść ceramikę na lakier zamiast wosku, ale wygląda bardzo ładnie. Czy masz więcej zdjęć z postępu prac nad korektą i porównań typu 50/50?

- 

makmarc
Bardzo ładnie:)  Duża piątka za robotę przy aucie
  Duża piątka za robotę przy aucie   ten przód wygląda trochę słabo
  ten przód wygląda trochę słabo  tył piękny i te białe felgi
 tył piękny i te białe felgi  Myśl o zmianie przodu
 Myśl o zmianie przodu 

Duża piątka za robotę przy aucie
  Duża piątka za robotę przy aucie   ten przód wygląda trochę słabo
  ten przód wygląda trochę słabo 

- Od: 13 mar 2012, 15:40
- Auto: Mazda 6 GG 2.0 MZR-CD 150KM 2002 rok