Mazda3 BK Y6 2005 1,6 HB ***SPRZEDANE***
Zawsze tam była. Jak miałem dywaniki gumowe odgiąłem ją sobie pod fotel ...
Moje dziewczyny: Kasia Agatka Alinka exMazda3 BK i Mazda6 GL
Tam szukałem drzwi
http://www.japancar.pl/
http://www.japancar.pl/
Mały update:
Patrząc na tylne lampy osób takich jak Seraf (przy okazji dzięki za pomoc) zapragnąłem zmienić też coś u siebie. Do wymiany na ledy jeszcze nie dojrzałem (wstępnie można znaleźć komplet za ok 700zł). Ale przecież w Anglii jeżdżą również przedlifty
Było tak:

Jest tak:

Zakupiłem żarówki
led na allegro ale nie jestem z nich zadowolony. Żarówka świeci słabiej, dodatkowo są sprzedawane po 2, druga nie działa ... poszła reklamacja.
Klosz kupiłem
tutaj i również nie polecam ... klosz porysowany (o dziwo pomogła glinka), brak faktury za zakup, przesyłka 35zł
Ale poza tym efekt mnie BARDZO cieszy
A tak poza tym jutro jadę do S+ na Psim Polu we Wrocławiu klepać wgniota. Zobaczymy jak to będzie ...
Patrząc na tylne lampy osób takich jak Seraf (przy okazji dzięki za pomoc) zapragnąłem zmienić też coś u siebie. Do wymiany na ledy jeszcze nie dojrzałem (wstępnie można znaleźć komplet za ok 700zł). Ale przecież w Anglii jeżdżą również przedlifty
Było tak:

Jest tak:

Zakupiłem żarówki

Klosz kupiłem

Ale poza tym efekt mnie BARDZO cieszy

A tak poza tym jutro jadę do S+ na Psim Polu we Wrocławiu klepać wgniota. Zobaczymy jak to będzie ...
Ostatnio edytowano 4 kwi 2012, 23:02 przez Grzegorz K, łącznie edytowano 5 razy
Sorry ale... Jaka jest różnica między tymi dwoma fotkami..? Chyba jestem ślepy, ale nie widzę różnicy.. 
Przeciwmgielne 
hmm, wydaje mi się, że te dwa reflektory są zupełnie inne, efekt świetlny ok ? Reflektor wstecznego mocno rozprasza...
wg mnie wygląda bardzo fajnie
ale ja zawsze byłem skrzywiony na punkcie symetrii i ogólnego "ordnung" 
O LEDach pisałem Ci że ich jakoś jest wielce niezadowalająca ale ważne że badania techniczne przechodzi bo używać i tak tego raczej nie będziesz
w kwestii Photoshopa polecam się na przyszłość
O LEDach pisałem Ci że ich jakoś jest wielce niezadowalająca ale ważne że badania techniczne przechodzi bo używać i tak tego raczej nie będziesz
w kwestii Photoshopa polecam się na przyszłość
akostarek napisał(a):hmm, wydaje mi się, że te dwa reflektory są zupełnie inne, efekt świetlny ok ? Reflektor wstecznego mocno rozprasza...
Efekt świetlny jest gorszy niż przy czerwonej lampie. Być może jest to wina lampy a nie żarówki. Biorąc pod uwagę, że tylnych przeciwmgielnych użyłem w zeszłym roku raz (i to w deszczu a autobahnie a nie we mgle), nie będę się nad tym za bardzo zastanawiał. Jeśli natomiast pojawi się problem przy przeglądzie stary klosz jest zawinięty w folię bąbelkową i spoczywa bezpiecznie w garażu. Sama wymiana, jak to Seraf pisał, "plug and play" w sumie może 30min.
911mc napisał(a):Jak już się bawić to w lampy po liftowe
Jakbym miał wymieniać całe lampy to brałbym LEDowe i wtedy przeróbka na takie jak ma Seraf (czyli znów słaba widoczność przeciwmgłowego

Niby fajna modyfikacja i na pewno lepiej wygląda. Ja jednak choruje mocno na czarne lampki poliftowe 
Przedstawiciel regionalny VOTUM SA
A ja choruje na te:
http://www.carid.com/2004-mazda-3-taill ... 67617.html
I kiedyś na 100% sie dochoruje
http://www.carid.com/2004-mazda-3-taill ... 67617.html
I kiedyś na 100% sie dochoruje
- Od: 12 lip 2011, 13:29
- Auto: Mazda 3 2004 1.6/109KM Diesel
Seraf napisał(a):to już te wg mnie są fajniejsze
ale chyba nie mamy jakiegoś linka do sklepu ?
I jedne i drugie są MEGA
Ale ta z rodzaju "zrób to sam" za pewne homologacji nie dostała 
Dziś byłem w S+ na ulicy Rakowej na Psim Polu we Wrocławiu (naprzeciwko Korony). Wcześniej byłem umówiony na 13, na miejscu byłem 12.30. Pan z obsługi miły, rzeczowy, od razu wsiadł w auto, zabrał na zaplecze, mnie posadzili na kanapie w biurze. Po 40 min. auto było gotowe. Było tak:

Efekt końcowy wyszedł tak

Koszt całości 170zł. Ogólnie jestem zadowolony. Jeżdżąc ręką po drzwiach czuć różnicę, ale jest o NIEBO lepiej. S+ się spisało
Żeby nie było tak różowo pojawił się też problem. Ponieważ jechałem od strony Kudowy Zdr pojechałem nową obwodnicą. Jechałem sobie spokojnie 140-160km/h przez jakieś 20km. Zjeżdżając już z "autostrady" nagle zaświeciła się kontrolka TCS/DSC i nie zgasła przez kolejne 10km. W tym czasie auto straciło na wigorze. Po zatrzymaniu, zgaszeniu silnika i odpaleniu ponownie wszystko wróciło do normy.
W manualu wyczytałem, że ciągłe świecenie kontrolki TCS/DSC oznacza awarię układu i zalecany jest kontakt z serwisem. Auto ma również prawo być mułowate, bo komp blokuje część mocy. No ale samo się naprawiło. Co wy na to

Dziś byłem w S+ na ulicy Rakowej na Psim Polu we Wrocławiu (naprzeciwko Korony). Wcześniej byłem umówiony na 13, na miejscu byłem 12.30. Pan z obsługi miły, rzeczowy, od razu wsiadł w auto, zabrał na zaplecze, mnie posadzili na kanapie w biurze. Po 40 min. auto było gotowe. Było tak:

Efekt końcowy wyszedł tak

Koszt całości 170zł. Ogólnie jestem zadowolony. Jeżdżąc ręką po drzwiach czuć różnicę, ale jest o NIEBO lepiej. S+ się spisało

Żeby nie było tak różowo pojawił się też problem. Ponieważ jechałem od strony Kudowy Zdr pojechałem nową obwodnicą. Jechałem sobie spokojnie 140-160km/h przez jakieś 20km. Zjeżdżając już z "autostrady" nagle zaświeciła się kontrolka TCS/DSC i nie zgasła przez kolejne 10km. W tym czasie auto straciło na wigorze. Po zatrzymaniu, zgaszeniu silnika i odpaleniu ponownie wszystko wróciło do normy.
W manualu wyczytałem, że ciągłe świecenie kontrolki TCS/DSC oznacza awarię układu i zalecany jest kontakt z serwisem. Auto ma również prawo być mułowate, bo komp blokuje część mocy. No ale samo się naprawiło. Co wy na to
Ostatnio edytowano 5 kwi 2012, 22:40 przez Grzegorz K, łącznie edytowano 1 raz
Ładnie drzwiczki wyklepali... Ale z tym DSC to tu coś ludzie pisali: viewtopic.php?t=39722&start=20
Generalnie powtórz akcję szybszej jazdy i zobacz czy się powtórzy problem z kontrolkami.
Generalnie powtórz akcję szybszej jazdy i zobacz czy się powtórzy problem z kontrolkami.
-
Blue inside & red outside!
- Od: 12 lis 2011, 14:36
- Auto: Jest: Mazda 6 2.5 Sky-G SkyPassion 2016
Była: Mazda 3 1.6 MZR Kirei 2011
Wracałem inną trasą, tam max było 140 km/h i kontrolka nie zapaliła się już ponownie. Ogólnie cos takiego zdarzyło się pierwszy raz. Z tego co wyczytałem z w/w tematu należy sprawdzić czujniki ABSu na wszystkich kołach ...
Aby sprawdzić czujnik hamulca pod pedałem bo on też może być przyczyną naciśnij pedał hamulca i trzymaj go wciśniętego cały czas i odpal auto jeśli nie będzie się paliły ten kontrolki dopóki nie puścisz hamulca, a po puszczeniu zaczną palić to czujnik do wymiany.
Elementy wyposażenia prawych drzwi przednich i tylnych https://picasaweb.google.com/1062179878 ... rnika2012#
Sprzedam gumowe osłony progów viewtopic.php?f=5&t=165154&p=2783056#p2783056
Zoom-Zoom [url=http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=332&t=120521]
Sprzedam gumowe osłony progów viewtopic.php?f=5&t=165154&p=2783056#p2783056
Zoom-Zoom [url=http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=332&t=120521]

- Od: 21 mar 2008, 21:04
- Auto: Hyundai i40 2.0 2014 kombi
VW Polo 6N 1.0 1999
eks: Mazda3 BK Active 1.6 MZR Z6 2005
eks: Fiat Seicento Young 0.9 1999