Mazda3 BN Skyenergy i-Eloop 2018r 165hp
1, 2
Witam,
Zacznę od tego, że auto nabyłem 3tygodnie temu, wybór na Mazdę padł po wizytach w kilku innych salonach raczej niemieckich marek, jednak dlatego, że mam na co dzień styczność z motoryzacją i czepiam się detali, szukałem dalej aż wjechałem do Mazdy Nordic Motor w Bydgoszczy i w ciągu 45minut podjąłem decyzje. Fanem motoryzacji, jestem od zawsze i moje auta wszystkie w sumie to jest 4 zawsze są delikatnie lub więcej jak delikatnie modyfikowane. I taki plan był na Mazdę, w dniu zakupu miałem już pełny plan oczywiście taki który nie będzie powodem utraty gwarancji.
A więc tak na dzień dobry domówiłem zestaw oświetlenia Led + kamerę cofania oraz akcesoria które tworzyły wizję w mojej głowie:
-Sprężyny Eibach Pro Kit -30mm
-Tłumik Sebring
-Dokładki progów oraz zderzaków
-Nakładki na pedały
W czasie gdy czekałem na Mazde zakupiłem
Felgi Enkei Wakassa 18 + opony 225/40
Nakrętki Japan Racing Red
Owiewki na szyby
Filtr powietrza K&N
Z racji, że obsługuję Volvo które należy do Nordic Motor negocjowałem z nimi kilka rzeczy na których mi zależało a więc bardzo chciałem odebrać od nich auto z mojej wizji. Udało się
Zgodzili sie na to aby u nich na serwisie firma zewnętrzna okleiła mi wszystkie elementy chromowane i lusterka na czarny połysk, oraz zabezpieczyła folią front auta wraz z wnękami klamek.
Celowo do zestawu nie brałem lotki dachowej ponieważ mam upatrzoną inną i niebawem będę ją montował, kolejna zmiana jaką planuje to końcówki wydechu na dłuższe o 25mm i opalane robione pod zamówienie.
Jestem właścicielem firmy detailingowej i całe auto zostało pokryte powłoką ceramiczną z oferty Ultracoat.
Dzień przyjazdu do salonu i dzień odbioru oczywiście fotka z dnia odbioru jest efektem obróbki w programie:
Auto już z powłoką i czarnym znaczkiem
Mały detal, będzie ich więcej:
Czekam na opinie, sugestie i uwagi
Zacznę od tego, że auto nabyłem 3tygodnie temu, wybór na Mazdę padł po wizytach w kilku innych salonach raczej niemieckich marek, jednak dlatego, że mam na co dzień styczność z motoryzacją i czepiam się detali, szukałem dalej aż wjechałem do Mazdy Nordic Motor w Bydgoszczy i w ciągu 45minut podjąłem decyzje. Fanem motoryzacji, jestem od zawsze i moje auta wszystkie w sumie to jest 4 zawsze są delikatnie lub więcej jak delikatnie modyfikowane. I taki plan był na Mazdę, w dniu zakupu miałem już pełny plan oczywiście taki który nie będzie powodem utraty gwarancji.
A więc tak na dzień dobry domówiłem zestaw oświetlenia Led + kamerę cofania oraz akcesoria które tworzyły wizję w mojej głowie:
-Sprężyny Eibach Pro Kit -30mm
-Tłumik Sebring
-Dokładki progów oraz zderzaków
-Nakładki na pedały
W czasie gdy czekałem na Mazde zakupiłem
Felgi Enkei Wakassa 18 + opony 225/40
Nakrętki Japan Racing Red
Owiewki na szyby
Filtr powietrza K&N
Z racji, że obsługuję Volvo które należy do Nordic Motor negocjowałem z nimi kilka rzeczy na których mi zależało a więc bardzo chciałem odebrać od nich auto z mojej wizji. Udało się
Zgodzili sie na to aby u nich na serwisie firma zewnętrzna okleiła mi wszystkie elementy chromowane i lusterka na czarny połysk, oraz zabezpieczyła folią front auta wraz z wnękami klamek.
Celowo do zestawu nie brałem lotki dachowej ponieważ mam upatrzoną inną i niebawem będę ją montował, kolejna zmiana jaką planuje to końcówki wydechu na dłuższe o 25mm i opalane robione pod zamówienie.
Jestem właścicielem firmy detailingowej i całe auto zostało pokryte powłoką ceramiczną z oferty Ultracoat.
Dzień przyjazdu do salonu i dzień odbioru oczywiście fotka z dnia odbioru jest efektem obróbki w programie:
Auto już z powłoką i czarnym znaczkiem
Mały detal, będzie ich więcej:
Czekam na opinie, sugestie i uwagi
Niezła petarda
- Od: 22 lip 2014, 11:58
- Auto: Mazda 3 Kintaro
Zaciski w kolor. Auto spoko
- Od: 27 lip 2014, 20:41
- Auto: Mazda3 BK Y6 2006 140KM/330Nm Winning Blue
Baaardzo ładny sprzęt! Jaka średnica tych Sebringów?
- Od: 21 lis 2010, 00:25
- Auto: Mazda3 2.0 DISI 2011
Volvo XC70 2008
gratuluje zakupu pięknie sie prezentuje
twardy103 napisał(a):Baaardzo ładny sprzęt! Jaka średnica tych Sebringów?
18 8cali przód et45 tył et35
jakbym już gdzieś ją widział jest petarda będę obserwował czy to tu czy na grupie
-
Maciek
- Od: 17 sie 2013, 20:33
- Auto: JEST
Mazda6 GJ Sky-G 2.5 '14 SkyPassion
BYŁA
Mazda3 1.6 BK MZ-CD '05
Interesujące. Śledzę.
-
Blue inside & red outside!
- Od: 12 lis 2011, 14:36
- Auto: Jest: Mazda 6 2.5 Sky-G SkyPassion 2016
Była: Mazda 3 1.6 MZR Kirei 2011
MateuszMPM napisał(a):twardy103 napisał(a):Baaardzo ładny sprzęt! Jaka średnica tych Sebringów?
18 8cali przód et45 tył et35
Chodziło mi o Sebringi – tłumik
- Od: 21 lis 2010, 00:25
- Auto: Mazda3 2.0 DISI 2011
Volvo XC70 2008
Rakieta!
Mody bardzo w moim guście!
Do kompletu brakuje już tylko mocowania tablicy rej. pod grillem
Mam u siebie takie same dokładki zderzaków i progi (również robione w Nordic Motor) i obawiam się trochę obniżenia czy ich nie pourywam...
Mody bardzo w moim guście!
Do kompletu brakuje już tylko mocowania tablicy rej. pod grillem
Mam u siebie takie same dokładki zderzaków i progi (również robione w Nordic Motor) i obawiam się trochę obniżenia czy ich nie pourywam...
- Od: 22 kwi 2014, 17:51
- Auto: Mazda3 BK 2.0 LF '07 Kintaro True Red
Witam długo mnie tu nie było ale cały czas coś zmieniam małe smaczki ale coś się dzieje
Zmiany to:
Tablica USA
Olejone kierunkowskazy przód
Wyrzucone oryginalne sygnały dźwiękowe i wpadły HELLA SUPERTONE
Filtr powietrza wymieniony na stożek K&N
Zmiany to:
Tablica USA
Olejone kierunkowskazy przód
Wyrzucone oryginalne sygnały dźwiękowe i wpadły HELLA SUPERTONE
Filtr powietrza wymieniony na stożek K&N
Ładny agresor
- Od: 5 gru 2003, 15:25
- Auto: Mazda6 GJ SkyActiv-G 2.5 '15 SkyPassion
CX-7 Sport EU powered by DISI-tune
Poprzednie auto:
Mazda6 GG L3 '02
Superancko to wygląda.
-
Blue inside & red outside!
- Od: 12 lis 2011, 14:36
- Auto: Jest: Mazda 6 2.5 Sky-G SkyPassion 2016
Była: Mazda 3 1.6 MZR Kirei 2011
No i ja w końcu zauważyłam temat Gratuluję trójeczki na żywo wygląda obłędnie Pozdrawiam
1, 2