Prezentowana poniżej Mazda, jest już 2 samochodem tej marki w moim życiu. Pierwszą była 323F BA Z5 przez którą to zachorowałem na Mazdy i która niestety już trafiła na złom... Potem trafił się chwilowy epizod z Citroenem Xsarą VTS, który zakończyła decyzja o zmianie na większe auto.
Po pożegnaniu z Cytryną postanowiłem spełnić swoje marzenie o mocnym kombi, najlepiej z napędem na 4 koła. Poszukiwania zaczęły się od Saaba 9-5, później przyszedł czas na szukanie Volvo XC70, następnie Peugeot 407, aż w końcu zapadła decyzja o zakupie M6 i tak z 3 wybranych (2 AWD i jedna "zwykła" 2.3), ostatecznie wybrałem ten egzemplarz (bo 4x4, duży silnik, ładna i jako tako się odpycha
Oto ona z ogłoszenia (zdjęcie kapciem robione):
Tyle historii, teraz trochę faktów:
Mazda jest z roku 2003, przyjechała z Niemiec, po czym w Polsce poprzedni właściciel miał ją przez pół roku, po czym trafiła w moje ręce. Napędzana jest przez silnik 2.3 162KM z napędem na 4 koła i skrzynią automatyczną (na forum takiej konfiguracji jeszcze nie widziałem
Wyposażenie:
-Elektryczne wszystko (oprócz reg. foteli)
-Szyberdach
-Klima automat
-Grzanie tyłka
-System audio BOSE
-ASB
-ABS/TCS
-Lampy Ksenon
-Webasto
-Reszta tak jak w każdej innej
Zaraz po zakupie zrobione:
-Założony LPG STAG Qbox PLUS
-Wymienione zegary (oryginał był grzebany, wypalona dioda check i chyba przebieg redukowany)
-Przegląd silnika i całej reszty u Tadziola
-Wymiana oleju w ASB
-Wymiana świec na DENSO IT20TT
-Wymiana oleju z 10W40 na 5W40 z płukaniem i ceramizerem LIQUI MOLY
Zmodyfikowane zostało:
-Regeneracja reflektorów z wymianą odbłyśników, czyszczeniem soczewek i malowaniem maskownic
-Malowanie tunelu środkowego w czarny połysk
-Tylne lampy A-Spec
-Grill czarny mat
-Oświetlenie wnętrza biały LED
Planów co do dalszych modów nie zdradzam, bo zmieniają się codziennie
Jak narazie wiernie służy, jeździ się wyjątkowo przyjemnie, tylko lać gaz i jeździć
A poniżej klika zdjęć "PUMY":