Witam wszystkich szczesliwych posiadzaczy Mazd!
Od Pazdziernika tego roku i ja do tego grona dolaczylem
Krotka historia:
Moje zainteresowanie marka Mazda zaczelo sie kilka lat temu, od momentu kiedy w mojej, jakze skromnej, okolicy ujrzalem model GH. Nie moglem oderwac oczu od tej pieknej sylwetki i od razu stwierdzilem, ze chce taki samochod! Szybko sprawdzilem ile takie auto kosztuje i zszedlem na ziemie a pozostaly mi tylko marzenia. Okolo 1,5 roku temu mialem pierwsze spotkanie z GJ i kolejne motoryzacyne marzenia. Juz wtedy wiedzialem, ze nie kupie zadnego innego samochodu niz M6, chocbym mial zbierac pieniadze 10lat
Nieoczekiwanie dostalem propozycje wyjazdu na roczny kontrakt do Japonii. Niezastanawiajac sie dlugo, zdecydowalem zwiedzic przynajmniej odrobine Kraju, w ktorym male japonskie raczki skladaja nacze cudne M6. Jakze milo mi bylo, kiedy na lotnisko przyjechal po mnie Hirosawa w pieknej czerwonej MPV
Kiedy tylko nazbieralem juz troszke Yen i moglem pozwolic sobie na pierwsza generacje M6 po FL zaczalem poszukiwania. Jak to zwykle bywa w przypadkach podobnych do mojego, kierowalem sie emocami i o malo nie popelnilem bledu (chociaz tego nigdy nie jestesmy pewni). Po kilku dniach intensywnych poszukiwan moje emocje w koncu opadly i zaczalem skrupulatnie poszerzac swoja wiedze na temat M6. Przeszukujac siec w celu uzyskania informacji jak i czy mozna uniknac oszukania podczas zakupu uzywanego auta, trafilem na forum MS. Po pewnym czasie zdecydowalem sie skozystac z pomocy sprawdzania DSR, ale nawet majac potwierdzony przebieg cos mi wciaz nie pasowalo. Dopiero kiedy wyrazilem chec zakupu auta, odezwal sie do mnie nieznajomy o nicku tradelux. Obejrzalem przeslana mi oferte i stwierdzilem, ze samochod paskudnie sie prezentuje a w dodatku jest za drogi. Nastepnego dnia pomyslalem, ze sprawdze co to za nagabywacz mi chce autko wcisnac i okazalo sie, ze (juz nie piewrszy raz – z czym staram sie walczyc) oceniam "ksiazke po okladce" , bo ten sprzedawca posiada nieposzlakowana opinie. Pomyslalem wiec, ze nie sprawdzam w ogole samochodu, biore w ciemno poniewaz nie chce juz wiecej czekac. Jak postanowilem, tak i uczynilem. Tato pojechal, zaplacil i szczesliwie wrocil
Od tygodnia jestem szczesliwym posiadaczem M6!
Zdjec na razie ladnych nie mam (moze inaczej – ladne sa wszystkie, bo jest na nich moj samochod, tylko kwestia odpowiedniego oswietlenia, dobrego aparatu i ogarnietego fotografa) wiec zalaczam nadeslane mi przez rodzine
Opis Samochodu:
Dane Techniczne:
Marka/Model: Mazda 6 GG '06 Liftback
Data Produkcji: 24 marzec 2005r.
Kraj Pochodzenia: 日本
Rodzaj Paliwa: Benzyna
Pojemnosc Skokowa: 1999 cm3
Moc Silnika: 147KM / 184Nm
Przeniesienie Napedu: Manualna 6-cio biegowa skrzynia
Przebieg: 107060 km
Kolor Nadwozia/Wnetrza: 32G/GK5
Pierwsza Rejestracja: 31 stycznia 2006r. (Niemcy)
Pierwsza Rejestracja w Polsce: Jeszcze czekamy na wszystkie dokumenty.
Wyposazenie:
– klimatronic
– kontrola trakcji
– 6x poduszki powietrzne
– swiatla do jazdy dziennej LED
– nagklosnienie BOSE
– zmieniarka na 6CD
– tempomat
– centralny zamek
– alufelgi 16"
Wszystkie modyfikacjie dopiero rozpoczne po przyjezdzie do Kraju.
Juz zbieram pomysly co mozna by zrobic, np. swiatla powitalne, zmiana koloru podswietlenia zegarow, jakis lekki tuning optyczny. Mam kilka koncepcji i jeszcze sporo do przemyslenia.
Zalaczam kilka fotek, moze rodzinka zechce zrobic wiecej to dorzuce w pozniejszym czasie