Mazda6 GG LF-DE '06 Liftback

GL / GJ / GH / GG / GY

Postprzez Hyziek » 24 paź 2014, 06:05

Witam wszystkich szczesliwych posiadzaczy Mazd!

Od Pazdziernika tego roku i ja do tego grona dolaczylem :)

Krotka historia:

Moje zainteresowanie marka Mazda zaczelo sie kilka lat temu, od momentu kiedy w mojej, jakze skromnej, okolicy ujrzalem model GH. Nie moglem oderwac oczu od tej pieknej sylwetki i od razu stwierdzilem, ze chce taki samochod! Szybko sprawdzilem ile takie auto kosztuje i zszedlem na ziemie a pozostaly mi tylko marzenia. Okolo 1,5 roku temu mialem pierwsze spotkanie z GJ i kolejne motoryzacyne marzenia. Juz wtedy wiedzialem, ze nie kupie zadnego innego samochodu niz M6, chocbym mial zbierac pieniadze 10lat :D

Nieoczekiwanie dostalem propozycje wyjazdu na roczny kontrakt do Japonii. Niezastanawiajac sie dlugo, zdecydowalem zwiedzic przynajmniej odrobine Kraju, w ktorym male japonskie raczki skladaja nacze cudne M6. Jakze milo mi bylo, kiedy na lotnisko przyjechal po mnie Hirosawa w pieknej czerwonej MPV :D Od razu zapytalem kiedy cyrk bedzie stal w Hiroszimie, niestety okazalo sie, ze nie nastapi to przez najblizsze 2 lata. Z racji mojej pracy, nie moglem pozwolic sobie nawet na jeden pelny dzien wolnego, wiec plan zwiedzenia fabryki Mazdy nie zostanie prawdopodobnie wykonany (choc jeszcze mam nieco ponad miesiac i nie trace nadziei).

Kiedy tylko nazbieralem juz troszke Yen i moglem pozwolic sobie na pierwsza generacje M6 po FL zaczalem poszukiwania. Jak to zwykle bywa w przypadkach podobnych do mojego, kierowalem sie emocami i o malo nie popelnilem bledu (chociaz tego nigdy nie jestesmy pewni). Po kilku dniach intensywnych poszukiwan moje emocje w koncu opadly i zaczalem skrupulatnie poszerzac swoja wiedze na temat M6. Przeszukujac siec w celu uzyskania informacji jak i czy mozna uniknac oszukania podczas zakupu uzywanego auta, trafilem na forum MS. Po pewnym czasie zdecydowalem sie skozystac z pomocy sprawdzania DSR, ale nawet majac potwierdzony przebieg cos mi wciaz nie pasowalo. Dopiero kiedy wyrazilem chec zakupu auta, odezwal sie do mnie nieznajomy o nicku tradelux. Obejrzalem przeslana mi oferte i stwierdzilem, ze samochod paskudnie sie prezentuje a w dodatku jest za drogi. Nastepnego dnia pomyslalem, ze sprawdze co to za nagabywacz mi chce autko wcisnac i okazalo sie, ze (juz nie piewrszy raz – z czym staram sie walczyc) oceniam "ksiazke po okladce" , bo ten sprzedawca posiada nieposzlakowana opinie. Pomyslalem wiec, ze nie sprawdzam w ogole samochodu, biore w ciemno poniewaz nie chce juz wiecej czekac. Jak postanowilem, tak i uczynilem. Tato pojechal, zaplacil i szczesliwie wrocil :D

Od tygodnia jestem szczesliwym posiadaczem M6! :D No moze na wpol szczesliwym, bo samochodzik dopiero w grudniu zobacze :)
Zdjec na razie ladnych nie mam (moze inaczej – ladne sa wszystkie, bo jest na nich moj samochod, tylko kwestia odpowiedniego oswietlenia, dobrego aparatu i ogarnietego fotografa) wiec zalaczam nadeslane mi przez rodzine :D

Opis Samochodu:

Dane Techniczne:
Marka/Model: Mazda 6 GG '06 Liftback
Data Produkcji: 24 marzec 2005r.
Kraj Pochodzenia: 日本
Rodzaj Paliwa: Benzyna
Pojemnosc Skokowa: 1999 cm3
Moc Silnika: 147KM / 184Nm
Przeniesienie Napedu: Manualna 6-cio biegowa skrzynia
Przebieg: 107060 km
Kolor Nadwozia/Wnetrza: 32G/GK5
Pierwsza Rejestracja: 31 stycznia 2006r. (Niemcy)
Pierwsza Rejestracja w Polsce: Jeszcze czekamy na wszystkie dokumenty.

Wyposazenie:
– klimatronic
– kontrola trakcji
– 6x poduszki powietrzne
– swiatla do jazdy dziennej LED
– nagklosnienie BOSE
– zmieniarka na 6CD
– tempomat
– centralny zamek
– alufelgi 16"

Wszystkie modyfikacjie dopiero rozpoczne po przyjezdzie do Kraju. :D
Juz zbieram pomysly co mozna by zrobic, np. swiatla powitalne, zmiana koloru podswietlenia zegarow, jakis lekki tuning optyczny. Mam kilka koncepcji i jeszcze sporo do przemyslenia. :D

Zalaczam kilka fotek, moze rodzinka zechce zrobic wiecej to dorzuce w pozniejszym czasie :D
Załączniki
SDC12023.JPG
Tylko takie zdjecia na razie posiadam, w przyszlosci dodam lepiej wykonane :D
SDC12028.JPG
SDC12030.JPG
SDC12038.JPG
SDC12044.JPG
SDC12045.JPG
SDC12048.JPG
SDC12050.JPG
SDC12051.JPG
SDC12062.JPG
SDC12064.JPG
Początkujący

Od: 6 paź 2014, 02:42
Auto: マツダ アテンザ GG LF-DE '06

Postprzez Qropatfa » 24 paź 2014, 12:07

Kolejna siostra bliźniaczka na naszych drogach, mam taką samą :) najpiękniejszy kolor :P szerokości i bezawaryjności.
Forumowicz

Od: 6 sty 2014, 20:08
Auto: Mazda6 GG LF-DE 2006 2.0 MZR 151KM/180Nm |RX-8|A-Spec|Simota|

Postprzez Geniek » 24 paź 2014, 12:37

Fajna fajna. Kolorek też taki jak mój. :D Tylko te DLR mnie trochę rażą. Jakieś to osadzenie takie niesymetryczne i mocno wysunięte poza obrys.
Forumowicz

Od: 9 sty 2014, 16:16
Auto: Mazda GH 2l/AT 2010

Postprzez Hyziek » 24 paź 2014, 12:54

Jezeli chodzi o DRLy, to nie ja je tam instalowalem. Poprzedniemu wlascicielowi widocznie nie zalezalo na wygladzie tylko na funkcjonalnosci. <glupek2> Osobisie tez odczuwam stylistyczniy niesmak, patrzac na ich montaz, ale na pewno zrobie z nimi porzadek jak przyjade. :D
Początkujący

Postprzez Przemysław » 24 paź 2014, 12:56

Geniek napisał(a):Tylko te DLR mnie trochę rażą. Jakieś to osadzenie takie niesymetryczne i mocno wysunięte poza obrys.

Yep. Coś z tym trzeba zrobić.
Skoro przebywasz w kraju kwitnącej wiśni to nie będzie problemu ze znalezieniem pakietu aero.
PS. Widziałem, że założyłeś temat w dziale Usługi. Szukam różnych artefaktów ale jeszcze nie udało mi się znaleźć nic interesującego.
Forumowicz

Od: 8 kwi 2012, 13:05
Auto: M6 GG LF-DE '06

Postprzez Hyziek » 24 paź 2014, 13:20

To prawda, ze jest tu na prawde w czym wybierac, tylko kwestia tego, zeby dobrze szukac. Staram sie do tego zmuszac moich znajomych, bo sam po japonsku to moge jedynie swoje imie zapisac. Niestety nie zawsze maja czas, zeby mi pomoc, wiec to troszke musi potrwac :) Dzisiaj maja mi poswiecic troche czasu to moze jakies perelki uda nam sie wygrzebac.
Orientowalem sie jak ksztaltuja sie ceny przesylek wielkogabarytowych i niestety nie jest to maly koszt. <płacze>
Początkujący

Postprzez Danmazda » 24 paź 2014, 13:27

Ładna sztuka <spoko> Bezawaryjności i szerokości :)
Obrazek
Daniel
Koordynator Regionów
Przedstawiciel Mazowsza

Od: 21 paź 2009, 20:04
Auto: Mazda 6 GG 2.0 163km/191Nm 2007 rok
Mazda 626 GE FP 1,8 90 km 1996 rok
Opel Omega 2,6 V6 180 km 2002 rok

Postprzez Nightfall » 24 paź 2014, 15:21

Bardzo ładna i kolorek fajny tylko te leży do dziennej wołają o pomstę do nieba :P ale tak jak napisałeś ze coś temu zdradzisz i bedzie <spoko>
Nightfallówna
Dum Spiro Spero.....
Klubowicz

Od: 11 lut 2013, 22:32
Auto: Mazda 6,kombi ,2006 rok, 2.0 diesel, Dpf out,chiptuning 130 KM/363 Nm,Phantom Blue

Postprzez rafałmazda » 24 paź 2014, 15:40

gratulacje zakupu <spoko> wracaj szybko się nią nacieszyć <lol> szerokości <spoko>
Bayerische Motoren Werke ;)
Klubowicz

Od: 1 mar 2012, 19:49
Auto: Jest
E39

Była:

A6 C6 3.0 TDI '09
Mazda3 BK LF
Mazda6 GG RF-5C