Pochwalę się moim wynalazkiem, bo nie jest to chyba zbyt popularny u nas model. Autko trafiło w moje ręce późną jesienią 2012 z dobrych rąk. Dostałem 2 komplety felg, przebieg ok 150kkm. Na początku trochę nie wiedziałem co to za wynalazek, bo auto wygląda trochę inaczej niż inne mazdy GG. Okazało się, że to wersja SPORT GT, wyposażenie TOP. Czyli bodykit jak M6 ze stanów, ale w wersji europejskiej, 2,3l 166KM no i skóry, dwie rury, niedziałające w Polsce navi, BOSE które prawie wyciągnąłem, xenony ori. Aha, Felgi zimowe od 323F BA GT
Poprzedni właściciel dbał o auto, serwisował tylko u Jaksy. Auto dostało solidne zabezpieczenie antykorozyjne, więc pomimo 10 lat jest tylko do poprawek. Taką mam przynajmniej nadzieję. Przekonamy się na wiosnę.
Wyposażenie:
-ABS
-DSC
-6 poduszek
-Skóra czarna (niestety nie preforowana)
-Podgrzewane przednie fotele
-Tempomat
-Xenony hetero (niestety nie bi)
-Koła 17"
-Bodykit (przedni zderzak, grill, progi, tylny zderzak na 2 rury, lotka na klapie)
-Elektryczne 3 szyby (1 nie działa odkąd ją kupiłem)
-System audio BOSE
Plany:
– Umyć
– Wyrzucić głośniki BOSE [JEST]
– Wyrzucić wzmacniacz BOSE i zainstalować coś lepszego
– Naprawić otwieranie lewej tylnej szyby
– Odnowić i polakierować felgi letnie na brązowo-złoty kolor[JEST] (felgi wrzucę potem)
– Polakierować tylny zderzak i rozprawić się ze rdzą na tylnych nadkolach i klapie pod mocowaniem spoilera.
– Polakierować obudowy przednich halogenów na czarno.

FELGI PRZYSZŁY prosto z od kolegi Kaczora, czyli felgi-profil.pl. Kolor to ponoć nowość w lakierniach proszkowych, zwie się "anoda". Wyprostowane, odmalowane – piękne. Jak myślicie, pasują?

I na koniec – pasuje takie przemalowanie? (VT)

Aha, to już moja piąta Mazda i najlepszy samochód jaki miałem. Chociaż tęsknię za BG.