Niestety, to nie koniec złych wieści – Elm OBD2 się na mnie dziś wypiął i Torque Pro nie łączy się z żadnym urządzeniem (ani unitem, ani telefonem). Najpierw myślałem, że to problem z konfiguracją, bo troszkę się nim bawiłem, ale teraz nawet Forscan nie znajduje OBD2
MAZDA6 GH LF '08 – CZARNE WOZIDŁO – Alu, Ultery, Skóra, Spojler 06/2020
Aby jednak mi się za bardzo nie nudziło kamera cofania odmówiła mi posłuszeństwa – nie wysyła sygnału do unitu. Na szczęście udało mi sie to naprawić, a mianowicie przy wtyczce wideo uj..ał się kabelek
Obecnie wszystko działa w tym temacie, uszkodzenie niewielkie, ale już naprawione
Niestety, to nie koniec złych wieści – Elm OBD2 się na mnie dziś wypiął i Torque Pro nie łączy się z żadnym urządzeniem (ani unitem, ani telefonem). Najpierw myślałem, że to problem z konfiguracją, bo troszkę się nim bawiłem, ale teraz nawet Forscan nie znajduje OBD2

- Od: 25 lip 2013, 21:08
- Auto: Jest: Mazda6 GL'17
Była: MAZDA6 GH '08 Była: MAZDA 323F SPORT '03
maestro81 napisał(a):nie łączy się z żadnym urządzeniem (ani unitem, ani telefonem)
Telefon/laptop widzi Elma, a nie może się z nim połączyć czy w ogóle żadne urządzenie nie widzi go?
Pozdrawiam
Adrian
Adrian
- Od: 6 wrz 2012, 13:17
- Auto: Mazda 6 GH L5 '09
Była: Mazda 3 BK LF '04
Mazda 323F 1.8 BG SOHC '90
zelka napisał(a):maestro81 napisał(a):nie łączy się z żadnym urządzeniem (ani unitem, ani telefonem)
Telefon/laptop widzi Elma, a nie może się z nim połączyć czy w ogóle żadne urządzenie nie widzi go?
W ogóle jest niewidoczny dla urządzeń, jakby bluetooth się wyłożył
To był ten jeden z najtańszych allegro/ebay? Jeśli nie to naprawdę nie warto przepłacać, bo to jeden czort.
Coś w takim razie zrywa połączenie, może się coś dzieje po prostu z Elmem. Zawsze można rozebrać i sprawdzić czy jakiegoś zimny lut się nie zrobił...
Coś w takim razie zrywa połączenie, może się coś dzieje po prostu z Elmem. Zawsze można rozebrać i sprawdzić czy jakiegoś zimny lut się nie zrobił...

Pozdrawiam
Adrian
Adrian
zelka napisał(a):To był ten jeden z najtańszych allegro/ebay? Jeśli nie to naprawdę nie warto przepłacać, bo to jeden czort.![]()
Problem jest zgłoszony do serwisu – wszystko jest na gwarancji producenta więc loozik
Dopisano 20 maja 2016, 01:12:
No i klima wyczyszczona antybakteryjnie i doładowana do pełna
Skoro już jednak byłem w serwisie i chłopaki z ATS Euromaster nie mieli za wielu klientów, dałem im coś do roboty

Taki tam wykresik w trakcie prac

Teraz ustawienie szyby od strony kierowcy jest na moim celowniku, żeby owiewki nie przeszkadzały we właściwym operowaniu szybami

Była chwila ciszy, ale żeby nie było, że nic się nie dzieje... 
A tak się już prezentuje na M6...
A tak się już prezentuje na M6...
em_dzej napisał(a):AloHa
Czarną zamówiłeś , tak jakoś się gubi pod maską
Ona ma nieco ustabilizować auto na zakrętach – nie musi mi się afiszować pod maską

Kolor docelowy jest czarny, ale poczekajmy – mam plana
zelka napisał(a):To żeby było trochę niebieskiego przydałoby się zapodać naklejkę klubową na rozpórkę obok lub po prostu obecną zedrzeć.
Po wizycie w PL z pewnością coś klubowego się znajdzie
Dopisano 27 maja 2016, 22:43:
Wczoraj przyszła kolejna paczuszka "na późniejsze mody"

Z racji tego, iż jutro rano wyjeżdżam z rodzinką na spota do Gosport, odbyło się małe czyszczonko, a na deser poszedł zakupiony wcześniej SONAX:
Do tego M6 zalana pod kurek, Tom-Tom ustawiony i komu "lets" temu "go"
Kawał dobrej roboty z pucowaniem M odwaliłeś, ale nie obraź się ... Ta felga to do Gulfa Trujki pasuje
-
makmarc
makmarc napisał(a):ale nie obraź się ... Ta felga to do Gulfa Trujki pasuje
Mam zupełnie takie same odczucia ... kicz

Nie jeździj szybciej niż lata Twój Anioł Stróż...
dla mnie też ta felga jest obleśna, za mała, brzydka, z rantem niepasującym do niczego, a do tego brudna
pomyśl nad felgą z rx8 w szarym kolorze
I nie rób passata z tej mazdy wstawiając te ledy.. co Wy wszyscy na te ledy się tak rzuciliście ludzie ? przecież to wygląda beznadziejnie, no ale wiadomo, gusta 
- Od: 27 sty 2012, 17:18
- Auto: Mazda 6 MPS
Do mnie led tylko przemawia w dolnej części zderzaka, gdzie idzie wyrwać dedykowany zestaw idealnie kryjący p&p. Sam nad czymś takim myślałem, ale chyba pomysł odejdzie do lamusa i zostanie tak jak jest.
PS. Pisałeś już o tych felgach deejay89 na drugiej stronie wątku.
PS. Pisałeś już o tych felgach deejay89 na drugiej stronie wątku.
Pozdrawiam
Adrian
Adrian
@zelka, wiem, przypominam się, żeby właściciel wreszcie zapodał fele z rx8

- Od: 27 sty 2012, 17:18
- Auto: Mazda 6 MPS
deejay89 napisał(a):@zelka, wiem, przypominam się, żeby właściciel wreszcie zapodał fele z rx8![]()
Jak dla mnie fele do rx8 są do

O gustach się nie dyskutuje

deejay89 – zachowaj rexy dla siebie, moja M6 jest nietuzinkowa i taką pozostanie

Ps. "pucowanie" zajęło mi niecałe 50 minut

Dopisano 29 maja 2016, 22:29:
A tu mały wstęp z ostatnich dwóch dni
i mały pokaz fajerwerków
Ino zobaczyłem 12 zdjęcie to zrobiłem się tak cholernie głodny...
Bardzo ciekawe urozmaicenie tortem, pomysł na duży plus!
Powiedz mi tylko – co robi tam ten czerwony VAG?
Ja nic o rexach nie mówiłem
mnie się też już przejadły, ale wyglądają nadal spoko.
Mówiłem wielokrotnie, że to kierownik auta ma swoją wizję i robi to co się mu podoba. Wysłuchać może jedynie opinii innych, a zrobi jak uważa i basta.

Bardzo ciekawe urozmaicenie tortem, pomysł na duży plus!
Powiedz mi tylko – co robi tam ten czerwony VAG?

Ja nic o rexach nie mówiłem

Mówiłem wielokrotnie, że to kierownik auta ma swoją wizję i robi to co się mu podoba. Wysłuchać może jedynie opinii innych, a zrobi jak uważa i basta.
Pozdrawiam
Adrian
Adrian
Felga jest niestety kompletnie beznadziejna (średni wzór, za mała a wrażenie potęguje jeszcze czarny środek i błyszczący rant) Auto wygląda na niej jak grubas w za małych i za ciasnych sandalach
posłuchaj kolegów i przemysl zmianę 
- Od: 13 sty 2014, 19:06
- Auto: Mazda 6, 3.0 V6, 2004r.
Mazda RX8 2007r.
Mazda CX7 2008r.
Socyopatic napisał(a):Felga jest niestety kompletnie beznadziejna (średni wzór, za mała a wrażenie potęguje jeszcze czarny środek i błyszczący rant) Auto wygląda na niej jak grubas w za małych i za ciasnych sandalachposłuchaj kolegów i przemysl zmianę
Przyjąłem na klatę – zmian nie będzie w tym temacie