Moja Bj`tka u mnie dopiero od niecałych dwóch tygodni . Przy wybieraniu auta wygrała z takimi `asami` jak volvo s40 i vw polo . Postawiłem na japońską precyzję:P
Jest to moja pierwsza mazda a jak to mówią pierwsze wrażenie jest najważniejsze. Więc jak jest ? Wyśmienicie !;) Co prawda już powrót z Niemiec do domu sprawił jej mały problem ( zaczęła się przegrzewać-przetarty wąż) ale po wstawieniu do Madzi nowego rozrządu (ori ofc) , pompy wody , wymianie oleju i filtrów tnie poznańskie ulice jak strzała ^^
Dane techniczne:
Pojemność skokowa: 1998 ccm
Moc maksymalna: 90 KM
Liczba cylindrów: 4
Liczba zaworów: 16
Maksymalny moment obrotowy: 220 Nm przy 1800 obr./min.
Poj. bagażnika 346l
Przyspieszenie 0-100 km/h: 12,2 sek.
V maksymalna: 179 km/h <-fabryczne real-> ( prawie 190km/h na A1 -nie wiem co w niej siedzi pod maską:P)
Poj. zbiornika paliwa: 55 l
Masa własna: 1260 kg
`To do list `:
-pomalowanie maski (dwie dość głębokie rysy na przodzie)
-kupno zegarów INDIGLO ( lub wymiana żaróweczek i zmiana koloru oświetlenia <– tu liczę na pomoc klubowiczów:P)
-zakup felg pasujących do tej srebrnej strzały ( zawsze chciałem mieć jakieś ładne białe 17` ale niestety do silver to niezbyt pasuje:P + po poznańskich brukach nie wiem czy by mi zębów nie powybijało na siedemnastkach
-montaż komputera od 626 (średnie spalanie –> w tych czasach kiedy na stacji miesięcznie zostawia się pół wypłaty to rzecz ważna ^^)
-kupno prawego klosza przeciwmgielnego –>stary plastik coś się przebarwił i już tak ładnie nie wygląda
-na dość dalszą przyszłość mam w planach kupno pakietu od sportiva

-kupno wydechu ze sportowym pazurem
-montaż głośników tylnych (narazie tylko brzęczy sobie jvc z fabrycznymi głośnikami
photo time !
niestety nie mam przy sobie jeszcze aparatu więc naprędce zrobione kilka fotek , niedługo dodam nowe

stan po umyciu:P :

Pozdrawiam !:)