Ford Focus ST MK2 '07

Postprzez PeKa » 16 paź 2017, 20:16

Te srebrne ramki dawaj na czarno!
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 12 kwi 2014, 23:23
Posty: 1103 (237/104)
Skąd: S-wek/W-Wa
Auto: LIII 2.0 dCi GT

Postprzez loockas » 16 paź 2017, 20:23

Może wiosną coś pokombinuję z wyglądem zewnętrznym. Na tych zmianach mi najmniej zależy.

Short shifter już w aucie:

IMG_0370.jpg
Andżeju, jak Ci na imię?
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 5 maja 2007, 23:55
Posty: 9670 (264/529)
Skąd: Ymielin
Auto: Foka ST 2
Scenic 3

Postprzez loockas » 4 lis 2017, 21:00

Dotarło radyjko od chinoli. Naprawdę się miło zaskoczyłem wykonaniem i działaniem biorąc pod uwagę, że kosztowało tylko 200$. Jakość dźwięku początkowo mnie rozczarowała, ale wystarczyło pokręcić EQ. Jest porównywalnie z wyciągniętym Sony. Poniżej filmik prezentujący działanie. Najbardziej jaram się yanosikiem i spotify :) Na dniach dojdzie kamera cofania i zewnętrzny mikrofon, ale się majfriendy ociągają trochę z dostarczeniem :)

Andżeju, jak Ci na imię?
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 5 maja 2007, 23:55
Posty: 9670 (264/529)
Skąd: Ymielin
Auto: Foka ST 2
Scenic 3

Postprzez Mr_Bartek » 4 lis 2017, 21:12

Android 6.0.1 więc całkiem przyzwoicie bo większość to na KK siedzi. Da się dołożyć SIM? Jak z podświetleniem przycisków? Pasuje do reszty wnętrza?
Yesterday is history. Today is a gift. Tomorrow is a mystery.
Avatar użytkownika
Koordynator Witryny
 
Od: 7 kwi 2014, 12:44
Posty: 2440 (74/114)
Auto: Mazda6 Tamura ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Postprzez loockas » 4 lis 2017, 21:21

Można nawet na 7.x kupić. Można podłączyć modem po USB, mam i działa ale mam trochę starocia który tylko HSDPA do 7mbit obsługuje. Jest wersja z wbudowanym modemem, ale to ok 100$ więcej... Na razie sobie poradziłem tetheringiem z telefonu, a droid automator dba o to, żeby wyłączyć apka jak się z BT rozłącze :) USB jest na froncie (mini) i na kablu który wprowadziłem do popielniczki. Podświetlenie jest regulowane w pełnej gamie RGB.

Radio mi jeszcze nie działa bo zabrakło w zestawie przejściówki DIN-ISO do anteny, musze dokupić. Za to dostałem uniwersalną kamerę cofania czego się nie spodziewałem, ale i tak czekam na taką do montażu w miejsce lampki od rejestracji.
Andżeju, jak Ci na imię?
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 5 maja 2007, 23:55
Posty: 9670 (264/529)
Skąd: Ymielin
Auto: Foka ST 2
Scenic 3

Postprzez slisman » 6 lis 2017, 14:05

Fajne radyjko :D Ja już rok też śmigam z chinolem na androidzie i jest spoko.

Co do jakości dźwieku – poprawiłeś EQ na fabrycznym programie do muzyki/ustawień czy jakaś lepsza appka? Bo u mnie jakość jest trochę gorsza niż na 1DIN sony, nawet po przestawieniu EQ. Poza tym jest spoko:)

Będziesz się bawił w kamerę na przód do nagrywania podpiętą pod radio? Bo ja znalazłem narazie tylko 1 program który obsługuje I DZIAŁA kamere na USB (pod otg), ale jakość jest niezbyt dobra – ciekawi mnie czy może masz jakieś rozwiązanie.

Btw do Forda ja sobie chwalę ForScana zamiast TorquePro :)
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 10 lut 2010, 14:49
Posty: 976 (95/43)
Skąd: Trójmiasto
Auto: Ford Explorer 4.0 SOHC V6 205 km

Postprzez loockas » 6 lis 2017, 21:49

slisman napisał(a):Co do jakości dźwieku – poprawiłeś EQ na fabrycznym programie do muzyki/ustawień czy jakaś lepsza appka?


Jest EQ w formie apki, można sobie sporo poustawiać poza częstotliwością w danym paśmie (scena, balans, loudness itd). Dla mnie jest ok, z tych głośników raczej więcej nie wyciągnę.

slisman napisał(a):Będziesz się bawił w kamerę na przód do nagrywania podpiętą pod radio? Bo ja znalazłem narazie tylko 1 program który obsługuje I DZIAŁA kamere na USB (pod otg), ale jakość jest niezbyt dobra – ciekawi mnie czy może masz jakieś rozwiązanie.


Nie wiem szczerze mówiąc. Zobaczymy, nie śledziłem jeszcze tematu tych kamer. Widziałem tylko, ze coś jest na USB. Apka do obsługi frontowej kamery niby jest już preinstalowana.

Generalnie jestem bardzo zadowolony. Jedyne do czego można się przyczepić to start urządzenia. W sumie trwa to do minuty, bo jeszcze zrobiłem autostart dla yanosika i spotify. Da się przyzwyczaić. Póki co to jedyna wada jakiej się doszukałem.

slisman napisał(a):Btw do Forda ja sobie chwalę ForScana zamiast TorquePro


Mam na laptopie. Torgue był już zainstalowany na tym radiu, nie korzystam.
Andżeju, jak Ci na imię?
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 5 maja 2007, 23:55
Posty: 9670 (264/529)
Skąd: Ymielin
Auto: Foka ST 2
Scenic 3

Postprzez Norreca » 8 lis 2017, 10:16

z ciekawosci sam montowales ? i jest tez tak malo miejsca na te wszystkie kable jak w mazdzie ?
co do kamery musisz dodatkowy kabel przeciagnac ? czy juz jakis jest i mozesz wykorzystac ?

ja sie ciagle wacham czy to dobre miejsce w aucie na wyswietlacz.... mam w mx5 i nie podoba mi sie to ani troche... jak spuszczam wzrok na wyswietlacz nie jestem w stanie katem oka kontrolowac co sie dzieje z przodu... bo jest za nisko... w MPS nie wiem czy zamontowac... wole GPS na szybie :)
Obrazek Obrazek
Avatar użytkownika
Klubowicz
 
Od: 10 sty 2013, 12:17
Posty: 1632 (74/89)
Skąd: Wiesbaden / Bydgoszcz
Auto: Była:
Mazda 3 BK Y6 ‘07 1.6
Mazda 3 BL R2 '10 2.2

Jest:
MPS BL3 '13 2.3
MX-5 NC '08 2.0

Postprzez loockas » 8 lis 2017, 10:24

Norreca napisał(a):z ciekawosci sam montowales ? i jest tez tak malo miejsca na te wszystkie kable jak w mazdzie ?
co do kamery musisz dodatkowy kabel przeciagnac ? czy juz jakis jest i mozesz wykorzystac ?


No sam, żona nie miała czasu mi zamontować :) Miejsca jest sporo pod radiem, nie ma problemu z upchaniem kabli. Kabel do kamery musiałem dociągnąć. Już jest w klapie i czekam tylko na kamerę.

Norreca napisał(a):ja sie ciagle wacham czy to dobre miejsce w aucie na wyswietlacz...


Miejsce fabryczne. W tym samym miejscu jest oryginalne radio z nawigacją. Z resztą jak w wielu innych samochodach. Gapienie się w ten ekran czy telefon imho nie ma różnicy, staram się nie skupiać wzroku na ekranie. Odkąd mam to radio to zdemontowałem uchwyt z szyby, bo w sumie to mi trochę zasłaniał :)
Andżeju, jak Ci na imię?
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 5 maja 2007, 23:55
Posty: 9670 (264/529)
Skąd: Ymielin
Auto: Foka ST 2
Scenic 3

Postprzez Norreca » 8 lis 2017, 10:30

Kobiety sa lepsze w tych manualnych sprawach :P

no sa w tym miejscu zawsze ja wiem ale mi sie bardziej podoba miejsce ktore jest od paru lat promowane czyli na wysokosci laczenia deski i szyby.

w takim rozwiazaniu jak wieksosc ma (ty, ja etc) nie moge szybko sprawdzic drogi alternatywnej jak pojawia sie korek i musze szybko zjechac z autostrady :P
Obrazek Obrazek
Avatar użytkownika
Klubowicz
 
Od: 10 sty 2013, 12:17
Posty: 1632 (74/89)
Skąd: Wiesbaden / Bydgoszcz
Auto: Była:
Mazda 3 BK Y6 ‘07 1.6
Mazda 3 BL R2 '10 2.2

Jest:
MPS BL3 '13 2.3
MX-5 NC '08 2.0

Postprzez loockas » 8 lis 2017, 11:25

Norreca napisał(a):no sa w tym miejscu zawsze ja wiem ale mi sie bardziej podoba miejsce ktore jest od paru lat promowane czyli na wysokosci laczenia deski i szyby.


No to jest optymalne miejsce. Telefonu tam jednak nie wsadzę, chyba że w kratkę nawiewu. Powyżej mam zegary z doładowaniem i ciśnieniem oleju więc telefon wisiał wyżej albo co mi ostatnio najbardziej pasowało – z lewej przy słupku. Ale taka 5" paletka zaczyna ograniczać trochę widoczność :)

Nawigację rzadko używam. Zależało mi na stremowaniu muzyki, rozmowach głosowanych i yanosiku. Sprawdza się.
Andżeju, jak Ci na imię?
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 5 maja 2007, 23:55
Posty: 9670 (264/529)
Skąd: Ymielin
Auto: Foka ST 2
Scenic 3

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

Moderator

Moderatorzy Nasze Mazdy