Witam się serdecznie w dziale Samochody Zastępcze!
Mam na imię Marcin, jestem po trzydziestce i nie jeżdżę Mazdą od... 6 grudnia 2014 r.

Moja przygoda z przepiękną szósteczką (Granatnikiem zwaną) trwała niespełna dwa lata – były wzloty i upadki. Kto zna, ten wie, a kto ciekaw, dowie się tu:
http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=331&t=160658
Mile ją wspominam, ale przyszedł czas na zmiany i oddałem ją w dobre ręce. Swoją drogą niezwykle miło mi było, gdy nabywca (nowy forumowicz) komentując transakcję napisał, że atmosfera była rodzinna i życzy takiego samego sprzedawcy... Jak się okazało, słowa te były dla mnie prorocze!
Rozpocząłem poszukiwania następcy. Presja na kolejna Mazdę była spora (Forum!
Kupiłem, nie żałuję. Takie życie pisze scenariusze...
Garść podstawowych informacji:
Honda Accord Tourer
2.0 i-VTEC, 155KM / 190Nm
Produkcja: 2005 (Japan!)
Pierwsza rejestracja: 2006 (PL)
Przebieg: 180kkm
Kolor: szarozielony (taki lekko popielaty przełamany butelką – im więcej słońca, tym zieleniej – śliczniutki w każdym razie!

Wyposażenie (wersja Comfort), m. in.:
– dwustrefowa klimatyzacja automatyczna,
– elektryka okien i lusterek (zwierciadełka podgrzewane, ale nieskładane),
– komplet poduch,
– ABS,
– ...
– bez ESP
Wrażenia z jazdy? Generalnie podobne do Mazdy 6 GG – i to jest komplement, bo ten model jeździ świetnie

Po przesiadce z liftbacka przez jakiś czas nie mogłem oswoić się z przestrzenią wnętrza – z fotela kierowcy widok do tyłu budził lęk przestrzeni... normalnie wagon!
Spalanie? Ile wleję, tyle spali – jak każdy samochód...
Minusy? Jakiś wyciek z układu wspomagania (ciecze, ale poooowooooli – do ogarnięcia) i 1 (słownie: jeden!) purchelek rdzy wielkości 3x3mm przy lewym przednim reflektorze (trzeba się mocno wpatrywać). Innych przypadłości nie stwierdzono.
Podsumowując: kawał porządnego samochodu w rewelacyjnym stanie. Sądzę, że się polubimy i zjeździmy kawał świata...
Na koniec (podobnie jak w poprzednim moim wątku): link do zestawienia kosztów.
Poniżej kilka zdjęć poglądowych w niezbyt korzystnych warunkach (tydzień temu w ... – zagadka!)
Pozdrawiam,
mln