Autko sprowadzone przeze mnie osobiście z miejscowości Trier (przy granicy z Luxemburgiem). Oczywiście jako lekko uszkodzone.
Jak wynika z briefu, jedynym właścicielem była kobieta z Luxemburga.
Środek auta wygląda jak nowy. 1 raz się z takim czymś spotykam. 0 śladów zużycia. Kierownica, lewarek – jak z fabryki.
Lakier natomiast wymagał drobnych poprawek, ale już mniej więcej zostało to ogarnięte.
Przebieg to jedyne 105kkm !
Trochę informacji nt auta:
Rok prod. 2006
Poj. 2.0 benz.
RWD, 6 biegów.
Wyposażenie:

Auto ma wiele ciekawych i nowych jak dla mnie rzeczy (brak bagnetu – elektroniczne sprawdzenie oleju z poziomu komputera pokładowego – jakie to wygodne!). Najbardziej cieszy mnie otwieranie/zamykanie wszystkich szyb, szyberdachu, lusterek z pilota, klimatyzowany schowek i podświetlenie zewnętrzne klamek oraz sam szyberdach. No i ta blacha :serce:
Po sprowadzeniu autko zostało zrobione. Wymienione zostały wszystkie płyny, świece, łącznik stabilizatora i filtry. Silnik jest w znakomitej kondycji. Zalany został olejem Castrol 0w30.
Nie jest to jakiś demon prędkości, ale po przesiadce z diesla i usłyszeniu rasowego dźwięku silnika BMW, który wchodzi prawie do kabiny, można tylko się uśmiechać.
Spalanie też b. dobre. W trasie wypiła 6,3 l (6 bieg robi swoje).
Co do planów, to nie mam teraz jakichś szczególnych.
W przyszłości pomyślę nad ładniejszą felgą, wleci nowa końcówka tłumika. Przymierzam się do zakupu ori reflektorów xenonowych. Przyciemnię może tylne lampy. Rozważałem także obklejenie nerek w czarny mat.
Na razie tyle. Opis na pewno będę rozwijał i zaktualizuję też zdjęcia, bo te zrobione były na szybko
Moje poprzednie wozidełko:

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tak było :

--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Zmiany i zakupy poczynione po sprowadzeniu:
Zestaw do pucowania:

Kompletne reflektory xenonowe:

Nerka poszła w czarny mat (folia 3m):

Zaślepki spryskiwaczy reflektorów:

Nowe felgi z oponami już czekają:

Końcówka tłumika Ulter:

Mod lamp tylnych:

Dywaniki Petex (na zimę):

Nowy tłumik środkowy RM01 (stary nie domagał

K&N kit na pokładzie

Nie spodziewałem się jakichś przyrostów mocy, ale autko lepiej reaguje na gaz, no i ten dźwięk. Wyje jak VTEC i do tego przy zmianie biegów słychać coś przypominające delikatnego blow offa
Dźwięk właściwie seryjnego wydechu (jedyny mod to przelotowy tłumik środkowy i końcówka)
http://www.youtube.com/watch?v=ymgWkjGt ... _embedded#
Pozostałe plany do zrealizowania:
-spoiler
-splittery przód
-oddzielenie filtra powietrza od komory silnika
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jak tylko nadejdzie wiosna, zrobię konkretniejszą galerię w nowym obuwiu