Jestem szczęśliwym posiadaczem Xedosa 9 z 93 roku:)) Kupiłem ja ponieważ od zawsze mi się podobała.
Ale od początku. Zaczęło się tak, ze kolega sprzedawał madzie za psie pieniądze, ponieważ podejrzewał upg. jako iz było coraz więcej chętnych na zakup ( a cena to wartość felg w stanie sklepowym) , po przejechaniu się i obejrzeniu jej szybko na kanale postanowiłem ze biorę. – i wziąłem. Ryzyko bylo duże ponieważ nie do końca wiedziałem co biorę. Kiedy przyprowadziłem ja na plac, głównymi usterkami byly: dziura w chłodnicy, brak reakcji wentylatorów na wysoka temperaturę, problemy z wbijaniem biegów, nie działający termostat oraz stukającopukające zawieszenie.
No i cala byla porysowana. W sumie ma 5 większych uszkodzeń lakieru, no i zebrała kopniaka w drzwi (stała około 2 miesiące pod barem, ale historii poprzedniego właściciela opowiadał nie będę
Informationen o pojeździe :
-Fahrzeughersteller: Mazda (J)
-Model: Xedos 9 Business
-Typ und ansfuhrung: Ta
-silnik 2.5 v6
-aktualny przebieg 284 000 chociaż w 2004 była to liczba 290 000, a w 2005 było to 255 000 . Ale widocznie ktoś lubił jeździć na wstecznym. Przynajmniej tak wynika z papierow.
-Getriebe: manualna
Wyposarzenie:
-obnizone zawieszenie
-el.lusterka
-el.szyberdach
-el.kierownica
-el.fotele z przodu
-el.elektronika
-aluminiowe felgi 17"
-abs
-esp
-lpg.
-cb..
-klimatronik
-tempomat
-koła
-airbagi dwa
-cichy alarm
-dach
-blokada skrzyni biegów
chyba wszystko...
Co trzeba zrobic:
-przeglad gazu ( czasami jak by nie palil na wszystkie swiece i jest po prostu slaby)
-kupic termostat
-wymienic olej
-rozwiazac problem z chlodzenie,m
A kiedy okarze sie ze silnik zdrowy to:
-zawieszenie
-blacharka
-nowy akumulator
Zrobiłem:
-skleilem chlodnice
-zamieniłem korki i nagle woda przestała znikac
-uruchomilem wentylatory (ale chłodzą na okraglo ) -tymczasowo
– wypolerowalem lakier ( 80 % drobnych rys zniknelo
-a problem z biegami rozwiązałem dolaniem płynu do sprzęgła
i na koniec kilka zdjęc. przepraszam za jakość, ale robione proszkiem wizir.
Następne będą lepsze
i podczas pierwszych prac
oraz ich efekt: