Mazda MPV LW RF 2004 r.
Rzeczywiście. Jest LHD http://www.autocn.biz/cars/mazda8.html
Babskie auto, wersja amerykańska viewtopic.php?f=313&t=118894
Prosiliście abym umieścił filmik z zamykania lusterek. Lusterka zamykają sie z przycisku wewnątrz auta lub po trzykrotnym naciśnięciu pilota (CLOSE).
Przepraszam za kiepską jakość ale kręciłem komórką. Jak zdobędę lepszy sprzęt to poprawię filmik Oto po długim czasie macie:
PS. ale wyszła lipa jakość, jutro się chyba poprawię i wstawię nowy filmik.
Przepraszam za kiepską jakość ale kręciłem komórką. Jak zdobędę lepszy sprzęt to poprawię filmik Oto po długim czasie macie:
PS. ale wyszła lipa jakość, jutro się chyba poprawię i wstawię nowy filmik.
-
sokoli_majster
Sokoli Twoja MPV robi wrażenie
Natomiast Mazda 8 jest fantastisz 

- Od: 16 paź 2009, 21:04
- Auto: ex BJ TDVI RF4F '02 101PS
obecnie Kia QL
Napisz jeszcze Sokoli, co steruje tymi lusterkami, że się składają po trzech.
Babskie auto, wersja amerykańska viewtopic.php?f=313&t=118894
Jak obiecałem tak przesyłam drugi, troszkę lepszy filmik z zamykania lusterek. Film zrobiony specjalnie wieczorem żeby było widać podświetlenie pod lusterkami.
Co do pytania enkai, to elektryk dołożył moduł z procesorkiem w którym jest przechwytywany sygnał z centralnego zamka i po naciśnięciu 3 x CLOSE na pilocie wysyła sygnał do zamknięcia lusterek. Procesorek jest uniwersalny i możesz dowolne rzeczy na nim programować. Czyli np. po wyjściu z samochodu i wyjęciu kluczyków ze stacyjki może Ci doświetlać światłami mijania drogę do domu (tzw. follow me home). Na tym procesorku można zaprogramować do trzech programów.
Mnie akurat wystarczył jeden. Po wyjęciu akumulatora nie rozprogramowuje się.
Co do pytania enkai, to elektryk dołożył moduł z procesorkiem w którym jest przechwytywany sygnał z centralnego zamka i po naciśnięciu 3 x CLOSE na pilocie wysyła sygnał do zamknięcia lusterek. Procesorek jest uniwersalny i możesz dowolne rzeczy na nim programować. Czyli np. po wyjściu z samochodu i wyjęciu kluczyków ze stacyjki może Ci doświetlać światłami mijania drogę do domu (tzw. follow me home). Na tym procesorku można zaprogramować do trzech programów.
Mnie akurat wystarczył jeden. Po wyjęciu akumulatora nie rozprogramowuje się.
-
sokoli_majster
Fajne rozwiązanie 

- Od: 16 paź 2009, 21:04
- Auto: ex BJ TDVI RF4F '02 101PS
obecnie Kia QL
sokoli_majster napisał(a): to elektryk dołożył moduł z procesorkiem
mozesz podac wiecej konkretow?
jaki modul?
Wojtek... myślisz że ja się znam. Gdyby tak by ło to bym sam zakładał a ta kto jestem dobry tylko w teorii
a tak na serio to jest moduł... z procesorem który ma funkcje że jeśli (IF...) coś podajesz na wejściu (czyli np. 3x zamknięcie z pilota) to zamyka lusterka. W innym przypadku (ELSE...) nie rób nic. Każdy w miarę ogarnięty elektryk powinien wiedzieć o co chodzi. ja ponad to co napisałem nic nie wiem,
Daje to duże możliwości począwszy od lusterek, po funkcję doświetlania podjazdu, a na wysuwanej antenie kończąc. Ogranicza Cię tylko fantazja co sobie zaprogramujesz. Dany sygnał przechodzi przez ten procesorek a wyjście podpinasz gdzie chcesz.
Szczegółów niestety nie znam
Za bardzo drążysz... A co Ci chodzi po głowie? Trzeba mieć ogarnięty schemat elektryczny żeby wiedzieć jaki sygnał gdzie złapać i potem gdzie go wypuścić na zewnątrz.
Daje to duże możliwości począwszy od lusterek, po funkcję doświetlania podjazdu, a na wysuwanej antenie kończąc. Ogranicza Cię tylko fantazja co sobie zaprogramujesz. Dany sygnał przechodzi przez ten procesorek a wyjście podpinasz gdzie chcesz.
Szczegółów niestety nie znam
Za bardzo drążysz... A co Ci chodzi po głowie? Trzeba mieć ogarnięty schemat elektryczny żeby wiedzieć jaki sygnał gdzie złapać i potem gdzie go wypuścić na zewnątrz.
-
sokoli_majster