Witam.
Chciałbym zaprezentować swoją Mazdę 323 Ba Sedan.Auto rzadkie na naszych drogach. Kupiona w sierpniu przy przebiegu ok. 230kkm.
Aktualny przebieg: ponad 254 000 km.
Wyposażenie:
-Wspomaganie
-2 Air Bag,
-4 elektr. sterowane szyby,
-lusterka sterowane elektr.,
-Klimatyzacja(nie działa,została odłączona),
-centralny zamek z kluczyka (działał z pilota, niestety prawdopodobnie pilot uszkodzony),
-Dwa komplety kluczy,
-radio Blaupunkt San Francisco rdm 169.
Historia auta nie jest mi dokładnie znana, książeczka serwisowa z Niemiec co prawda jest...
Auto zostało sprowadzone do Polski 3 lata temu z przebiegiem 161kkm. Wymienione przez poprzedniego właściciela filtry, klocki, olej, świece i przegub po lewej stronie z przodu. Jedna rzecz, która mnie jedynie przy zakupie zaintrygowała to to, że facet oddał autko do mechanika, gdzie silikonem zarypał miejsce uszczelki pokrywy zaworów. Przewód dolotu powietrza do filtra został zabezpieczony koszulką termokurczliwą. Przykrym faktem było to, że jeździł ciągle na rezerwie, także sprawność działania wskaźnika paliwa stała pod znakiem zapytania do momentu zatankowania. I działa
Po zakupie:
-Zatankowanym autem do pełna,z pełnym bagaży i świadomością, że jadę 18 letnim autkiem udałem się do Wrocławia. Po prawie 200 km nie stwarzał problemu, nawet 30 stopniowy upał nie dawał się tak we znaki. Pewnie z emocji i faktu, że właśnie stałem się posiadaczem Mazdy !
Wprowadzone zmiany :
-wymieniony filtr paliwa i powietrza,
-świece i przewody(szarpanie ustało)
-przegub prawy przód,
-mocowanie amortyzatorów z tyłu po lewej i prawej stronie(jazda po dziurawym Wrocławiu zawieszeniu nie sprzyja),
-zakonserwowane podwozie,wstawka blachy w 2 miejscach.
-wymienione żarówki lamp przednich,
-naprawa centralnego zamka,
-dokładki na nadkolach z tyłu (nie jestem z nich zadowolony, ale do następnego autka blacharki nie robię).
W planach:
-wymiana oleju, filtra oleju i uszczelki pokrywy zaworów (zrobione),
-coś chrupie w przednim zawieszeniu, więc trzeba będzie zrobić(zrobione),
-podciągnięcie linki ręcznego(zrobione),
-przywrócenie sprawności klimatyzacji,
-opony i felgi na lato.
-no i może kupno nowszego autka
Zdjęcia poniżej :

Po zakupie

Miernik temp. mało dokładny

Niemieckie radyjko

Mały wypad nad wodę i spotkanie z czarną koleżanką