Fotki po obniżeniu:
Mazda 323f BA BP GT '95 -nowe fotki 32 str.
kolejna modyfikacja dokonana, nowy parownik i listwa wtryskowa zamontowana. teraz powyżej 4k obr/min ciągnie równo i do końca. do tego parownik został przeniesiony w inne miejsce dzięki czemu pojawiło się miejsce na stożek. po za tym przejrzało trochę pod maską 

Fotki po obniżeniu:

Fotki po obniżeniu:
na razie z modyfikacji nic nie doszło czym można by się chwalić
, ale dodam kilka fotek z TrackDay'a jaki sobie urządziliśmy ze znajomymi
zasadniczo był to tylko TrackHour, ale wbrew pozorom cała godzinka jeżdżenia po torze, nawet tak małym, to sporo

Trójka wspaniałych na torze

Nie obyło się bez strat

Polecam taką zabawę. Tor w Toruniu jest teraz wyremontowany więc można bez strachu jeździć, że opony się zetrą szybciej czy coś. Jednak na testowanie granicy przyczepności nie ma miejsca – za blisko są bariery energochłonne
niżej jest też filmik z przejazdu, ale nie jestem zadowolony bo mało co widać. Za wygodnie ustawiłem sobie fotel do nagrywania (statyw montowany między zagłówkami).
YOUTUBE

Trójka wspaniałych na torze

Nie obyło się bez strat

Polecam taką zabawę. Tor w Toruniu jest teraz wyremontowany więc można bez strachu jeździć, że opony się zetrą szybciej czy coś. Jednak na testowanie granicy przyczepności nie ma miejsca – za blisko są bariery energochłonne
YOUTUBE
50 zł ? tyle chyba kosztuje wjazd na Track day
miałem być wtedy ale zapomniałem xD
dokładnie. 50zł za godzinę jeżdżenia. w porównaniu z ceną gokartów to nie jest dużo, a pewnie przy większej ekipie dostalibyśmy jakąś zniżkę 
PHM to co Ty piszesz, jeżeli dobrze myślę, to są trackday'e organizowane przez jakieś szkoły jazdy i to jest w środy. My pojechaliśmy sobie normalnie w sobotę po 12 i pojeździliśmy godzinkę. Teraz już nawet przed wjazdem na tor jest cennik i może wjechać każdy
Ale jak pokazuje zdjęcie wyżej, trzeba uważać 
PHM to co Ty piszesz, jeżeli dobrze myślę, to są trackday'e organizowane przez jakieś szkoły jazdy i to jest w środy. My pojechaliśmy sobie normalnie w sobotę po 12 i pojeździliśmy godzinkę. Teraz już nawet przed wjazdem na tor jest cennik i może wjechać każdy

trzydziech napisał(a):dokładnie. 50zł za godzinę jeżdżenia. w porównaniu z ceną gokartów to nie jest dużo, a pewnie przy większej ekipie dostalibyśmy jakąś zniżkę
PHM to co Ty piszesz, jeżeli dobrze myślę, to są trackday'e organizowane przez jakieś szkoły jazdy i to jest w środy. My pojechaliśmy sobie normalnie w sobotę po 12 i pojeździliśmy godzinkę. Teraz już nawet przed wjazdem na tor jest cennik i może wjechać każdyAle jak pokazuje zdjęcie wyżej, trzeba uważać
aha no to widzisz nie wiedziałem
no trzeba uważać na samochód. ale przy odrobienie zdrowego rozsądku nic się nie powinno stać. asfalcik jest w większości równy i bez dziur. w jednym tylko miejscu jest gorsza jakoś, ale nie jakoś wybitnie słaba.
no własnie miałem jechać i samemu sie przekonać i zapomniałem
a teraz MŚ i przez miesiąc mnie nie ma dla świata
wiec za miecha zobacze xD
Podoba mi sie to obszycie skora bardzo ładnie i estetycznie.W zyciu bym nic takiego sam nie wymyslił...Mi rowniez nie podoba sie ten sztywny podłokietnik.Gałka tez fajna...
Fajne auto tylko szkoda ze Z5 Ja tez mam Z5 i dbam jak by to było 2.0 V6
Pomaluj lusterka w kolor naprawde jest roznica.
- Od: 13 cze 2009, 20:31
- Auto: Mazda 323F Ba 1998r
lusterka będą w kolorze, jak będzie komplet takich samych
póki są te to niech będą
też staram się dbać jak mogę 
Efka dostanie w najbliższym czasie parę nowych rzeczy
Tarcze TRW (byłe Lucasy), klocki TRW (tez Lucasy), świece Bosch Super Plus i kable Sentech. jeszcze tylko jakiś płyn hamulcowy do kompletu
Kiedy masz w planach założyć te kable? Akurat zastanawiam się nad zakupem takich samych i z chęcią poznam opinie kogoś kto ich używa. Cene mają atrakcyjną w stosunku do NGK 
zops.na.allegro.pl <– 5% rabatu przy zakupach przez forum
-
like a shadow
- Od: 13 maja 2008, 16:22
- Auto: 323f BA Z5 '96
323 GTX BG BPT 4WD '89
w poniedziałek jadę do mechanika się umówić, żeby wszystko od razu zrobił. te sentechy mają bardzoooo korzystną cenę w stosunku do właśnie ngk
a słyszałem dużo dobrego o nich, ale zobaczymy.
po wymianie kabli, świec, tarcz i klocków przejechałam już 2k km. Co do kabli i świec nie mam póki co najmniejszych zastrzeżeń, ustało denerwujące podszarpywanie przy przyspieszaniu z niższych obrotów. Co do klocków i tarcz to większych zastrzeżeń też nie mam, nie piszczą i dobrze hamują, jednak bardzo się pylą.
Co do modów to dolot już jest w zaawansowanej fazie, założony jest już airbox simoty, na razie na wprost ale bezie to tak założone żeby można było łatwo doprowadzić nadmuch zimnego powietrza. wykorzystany zostanie też bandaż termoizolacyjny (najtańszy z allegro
), żeby chociaż trochę odizolować gorące powietrze 
fotki jak to wygląda dołaćze jeszcze dziś jak tylko uporam się z montażem końcowym
Co do modów to dolot już jest w zaawansowanej fazie, założony jest już airbox simoty, na razie na wprost ale bezie to tak założone żeby można było łatwo doprowadzić nadmuch zimnego powietrza. wykorzystany zostanie też bandaż termoizolacyjny (najtańszy z allegro
fotki jak to wygląda dołaćze jeszcze dziś jak tylko uporam się z montażem końcowym
jak będziecie u mnie wieczorem (a tak ponoć ma być) to se zerkne co tam masz pod maska 
zobaczymy czy podjadę Efką czy tylko samochodem kumpla :p a i tak to będzie przed wykończeniem, bo właśnie po wizycie u Ciebie jadę modzić do tego kumpla od czerwonego Civica 
:–) Ty badzcie chwile pozniej tak 18:40
zdjęcie dolotu:

nadmuch zimnego powietrza spod zderzaka (między nadkolem a zderzakiem). dźwięk się delikatnie poprawił, no i osiągi, w porównaniu z poprzednim montażem stożka, wzrosły, szczególnie na niskich obrotach wyczuwalnie

nadmuch zimnego powietrza spod zderzaka (między nadkolem a zderzakiem). dźwięk się delikatnie poprawił, no i osiągi, w porównaniu z poprzednim montażem stożka, wzrosły, szczególnie na niskich obrotach wyczuwalnie
no no wygląda niezle