Mazda 323 BG PN '94 "White Lady"-ODBUDOWA
Klapną bym sobie już w niej i tymi pasami się zapiął ;d
Kiedy ostatni raz po prostu wstałeś i poszedłeś na przejażdżkę ? Bez celu, bez przyczyny, po prostu pojeździć ? To jest genialne. Żadnych telefonów, żadnych dzieci, żadnych przerw. Tylko ja w mojej metalowej puszce. To czas na przemyślenia. To czas aby odstawić pracę na bok – Jeremy Clarkson
- Od: 1 maja 2013, 12:36
- Auto: Toyota Celica 1,8 '00
Było:Mazda MX-6 2.5 V6 96
Jeszcze nie wyjechała, po prostu dla przypomnienia wrzuciłem starą fotkę znalezioną gdzieś na telefonie
Oczywiście że pozwolę pasy i kubły wypróbować
Ale jest jeszcze jeden problem... po demontażu listew przy drzwiach mianowicie uszczelek zgarniających wodę z szyb podczas otwierania, po ponownym ich montażu jakieś nieszczelności są, albo po prostu w jakiś dziwny sposób się odkształciły i nie uszczelniają tylko pozwalają wodzie wlecieć do środka drzwi...
Czy ktoś wie jak to poprawić bo nie chcę za pół roku wymieniać drzwi na nowe bo te zardzewieją..
Oczywiście że pozwolę pasy i kubły wypróbować
Ale jest jeszcze jeden problem... po demontażu listew przy drzwiach mianowicie uszczelek zgarniających wodę z szyb podczas otwierania, po ponownym ich montażu jakieś nieszczelności są, albo po prostu w jakiś dziwny sposób się odkształciły i nie uszczelniają tylko pozwalają wodzie wlecieć do środka drzwi...
Czy ktoś wie jak to poprawić bo nie chcę za pół roku wymieniać drzwi na nowe bo te zardzewieją..
-
Benzin im Blut
- Od: 20 sty 2011, 00:16
- Auto: Mazda 323BG PN '94
Toyota Avensis T27 D4D '11- już wspomnienie
Mazda 626KL-ZE –> ;)
Mazda Xedos 6 KL-DE '99
daj nowe uszczelki najlepiej ;d
Albo możesz benzyną ekstrakcyjną przetrzeć na pędzelku wtedy one spuchną i może będzie ok Ktoś tak regenerował uszczelki i bardzo dobrze to zadziałało
Albo możesz benzyną ekstrakcyjną przetrzeć na pędzelku wtedy one spuchną i może będzie ok Ktoś tak regenerował uszczelki i bardzo dobrze to zadziałało
Kiedy ostatni raz po prostu wstałeś i poszedłeś na przejażdżkę ? Bez celu, bez przyczyny, po prostu pojeździć ? To jest genialne. Żadnych telefonów, żadnych dzieci, żadnych przerw. Tylko ja w mojej metalowej puszce. To czas na przemyślenia. To czas aby odstawić pracę na bok – Jeremy Clarkson
Tylko problem w tym że one są plastikowe a nie gumowe... i mam wrażenie że inne, mniej zużyte będę szukać
-
Benzin im Blut
Mazda 626KL-ZE –> ;)
Mazda Xedos 6 KL-DE '99
To musisz szukac chyba nowych
jak patrze na te ostatnie foto ze stanu auta z 2012r to wtedy wygladała juz rewelacyjnie a teraz bede Ci jej zazroscil
Z wierzchu dobrze wyglądała bo na bieżąco co pół roku zaprawki były robione...
Nie ma w sumie czego zazdrościć, to tylko BG
Po prostu chciałem sprawdzić czy niemożliwe jest możliwe i już wiem że nie ma rzeczy których nie dałoby sie naprawić /zrobić tym bardziej w Hardcore Garage
Dzisiaj polakierowane w najczarniejszą czerń zostały żeberka ze zderzaka, listwy wokółszybowe tylnej klapy oraz ramię tylnej wycieraczki
Już bliżej jak dalej do końca
Nie ma w sumie czego zazdrościć, to tylko BG
Po prostu chciałem sprawdzić czy niemożliwe jest możliwe i już wiem że nie ma rzeczy których nie dałoby sie naprawić /zrobić tym bardziej w Hardcore Garage
Dzisiaj polakierowane w najczarniejszą czerń zostały żeberka ze zderzaka, listwy wokółszybowe tylnej klapy oraz ramię tylnej wycieraczki
Już bliżej jak dalej do końca
-
Benzin im Blut
Mazda 626KL-ZE –> ;)
Mazda Xedos 6 KL-DE '99
te uszczelki nigdy nie dają takiej szczelności że woda nie wpada do drzwi, gdyby tak było, rysowała by się szyba podczas otwierania, po to są otwory na dole drzwi żeby tą wodę odprowadzić a otwory techniczne które kryją się pod boczkiem tapicerki przeważnie zaklejone są arkuszem folii po to żeby woda nie lała się do autaPiotr89 napisał(a):jest jeszcze jeden problem... po demontażu listew przy drzwiach mianowicie uszczelek zgarniających wodę z szyb podczas otwierania, po ponownym ich montażu jakieś nieszczelności są
- Od: 24 lut 2008, 12:20
- Auto: *626 GW 2.0 TurboRF 98r.
* Toyota Avensis Verso 2.0 PB+LPG automat Exlusive 04r.
* było C8 2.2 PB+LPG Exlusive 03r
* było Meriva B 1.4 PB+LPG (fabryczny) 120KM 16r.
* było Astra 4 sedan 1.4 PB+LPG (fabryczny) 140KM 16r.
Wcześniej jakoś tak lepiej ta listwa przylegała... z lewej strony jest sucho , z prawej trochę zabagnione...
A ja te otwory chyba zalepiłem
czyli teraz wiertło 6mm i jazda
A ja te otwory chyba zalepiłem
czyli teraz wiertło 6mm i jazda
-
Benzin im Blut
Mazda 626KL-ZE –> ;)
Mazda Xedos 6 KL-DE '99
miałem ten sam problem. Niektóre graty po ściągnięciu nie zawsze chcą wrócić na swoje miejsce z tym samym pasowaniem
Ride or Die......
- Od: 19 maja 2010, 23:54
- Auto: 626 GE 2.0 FS '92
co fabryka to fabryka a teraz jest wiecej farby, opuść szybe i spróbuj z wyczuciem docisnąć listwe tak żeby wyglądało okPiotr89 napisał(a):Wcześniej jakoś tak lepiej ta listwa przylegała
To spróbuję tak zrobić jak mówisz
-
Benzin im Blut
Mazda 626KL-ZE –> ;)
Mazda Xedos 6 KL-DE '99
Piotr89 napisał(a):Po prostu chciałem sprawdzić czy niemożliwe jest możliwe
Najlepsza motywacja jaką słyszałem !
"Jeżeli po zaparkowaniu auta pod domem nie obejrzysz się za nim idąc w kierunku domu, znaczy że wybrałeś nie to auto"
"(...)A zapytany dlaczego Xedos, odpowiedział:
-Jak to dlaczego? A czy jest jakikolwiek inny wybór dla ludzi chcących poważnie wyglądać ?"
"(...)A zapytany dlaczego Xedos, odpowiedział:
-Jak to dlaczego? A czy jest jakikolwiek inny wybór dla ludzi chcących poważnie wyglądać ?"
- Od: 26 lut 2013, 00:31
- Auto: Xedos 6 2.0 V6 '93
minęło trochę czasu, co tam w temacie
Trochę ucichło, w sumie prace zostały wstrzymane na dłuższą chwilę, bo mam troche innych rzeczy na głowie.
Jednak skompletowałem troche różnych fruktów w tym pasty polerskie które pozwolą wypolerować białą na lustro.
Niedługo ruszamy ze zdwojona siłą.
Efekty wkrótce
Jednak skompletowałem troche różnych fruktów w tym pasty polerskie które pozwolą wypolerować białą na lustro.
Niedługo ruszamy ze zdwojona siłą.
Efekty wkrótce
-
Benzin im Blut
Mazda 626KL-ZE –> ;)
Mazda Xedos 6 KL-DE '99
Wyciągam temat na pierwszą stronę, bo wiem, że coś się dzieje. Nie musisz dziękować, po prostu nie będziesz musiał pisać epopei potem
- Od: 17 gru 2012, 02:02
- Auto: XC70 Cross Country '01
Xedos 6 '92 KF
freezoneq napisał(a):bo wiem, że coś się dzieje
I my też chcemy wiedzieć "Nowa" klapa pomalowana i założona?
zops.na.allegro.pl <– 5% rabatu przy zakupach przez forum
-
like a shadow
- Od: 13 maja 2008, 16:22
- Auto: 323f BA Z5 '96
323 GTX BG BPT 4WD '89
Nękaliście, więc proszę
Sporo zostało zrobione:
– zaciski przód- kompletna regeneracja
– bębny tył- kompletna regeneracja
– short shifter + wymiana tulejek
– wydech
– piaskowanie zacisków i tylnego pasa zderzaka
– remoncik silnika, ustawianie luzów zaworowych itp.
– nowe lampy przód- od Sylwka
– wypolerowane całe nadwozie ( oprócz listew bocznych i tylnego zderzaka
i wiele wiele innych wiekszych i mniejszych rzeczy
Michał88– nie lakierowałem jeszcze klapy bo chcę ja oddać do piaskowania a nie wiem jak wyciągnąć tylną szybę
Dzisiaj wymieniałem nagrzewnice w czerwonej GE ale co ważniejsze biała BG wyjechała o własnych siłach z garażu i po dwóch latach zrobiłem nią kółko po osiedlu- jedno spostrzeżenie- mało mocy
Frezoneq odkopał temat więc powiem tyle- Jeśli biała wyjechała z garażu o własnych siłach- to wiedzcie że coś się dzieje
Sporo zostało zrobione:
– zaciski przód- kompletna regeneracja
– bębny tył- kompletna regeneracja
– short shifter + wymiana tulejek
– wydech
– piaskowanie zacisków i tylnego pasa zderzaka
– remoncik silnika, ustawianie luzów zaworowych itp.
– nowe lampy przód- od Sylwka
– wypolerowane całe nadwozie ( oprócz listew bocznych i tylnego zderzaka
i wiele wiele innych wiekszych i mniejszych rzeczy
Michał88– nie lakierowałem jeszcze klapy bo chcę ja oddać do piaskowania a nie wiem jak wyciągnąć tylną szybę
Dzisiaj wymieniałem nagrzewnice w czerwonej GE ale co ważniejsze biała BG wyjechała o własnych siłach z garażu i po dwóch latach zrobiłem nią kółko po osiedlu- jedno spostrzeżenie- mało mocy
Frezoneq odkopał temat więc powiem tyle- Jeśli biała wyjechała z garażu o własnych siłach- to wiedzcie że coś się dzieje
-
Benzin im Blut
Mazda 626KL-ZE –> ;)
Mazda Xedos 6 KL-DE '99