D4NI3L napisał(a):pawcio1017 napisał(a):konserwacja podwozia i profili zamkniętych,
sam robiłeś ?
ile wyniosła cie taka zabawa ?
jakich preparatów użyłeś?
ogólnie bardzo fajnie sie prezentuje

duży plus że o nią dbasz

Dzięki. Staram się jak moge powoli ją przywrócić do coraz lepszego stanu
Robiłem sam, chociaż robota nie wydaje sie ciężka to jednak długo się schodzi i trzeba sporo samozaparcia żeby to zrobić porzadnie. (ale wtedy przynajmniej wiecmy ze wszystko mamy porzadnie zrobione) Przede wszstkim trzeba kanał i z 2-3 pędzle bo jeden po jakims czasie robi sie za bardzo sklejony i malowanie jest dużo cięższe i mniej efektywne. Ja wszystkie podejrzane punkty z małymi ogniskami szlifowałem szczotką drucianą na wiertarce po czym dawałem podkład antykorozyjny po wyschnięciu baranek. Stosowałem preparaty firmy BOLL i śmiało mogę polecić.
http://allegro.pl/konserwacja-podwozia-na-pedzel-boll-1000-ml-i1880636525.htmlNa moją mazdę wraz z nadkolami zużyłem dwie puszki ale przyznam, że niektóre miejsca pomijałem bo fabryczna konserwacja trzymała się bardzo dobrze i nie było żądnych podejrzanych punktów. Wazne jest aby dokładnie umyć podwozie przed malowaniem i potem przed malowaniem porzadnie odtłuścić (ja wlałem rozpuszczalnik do zraszacza takiego po płynie do mycia szyb i porzadnie wszystko spryskałem uważając na wszelkie gumowe elementy, tulejki, przewody hamulcowe, paliwowe itp...)
I przyznam sie szczerze, że progów od wewnątrz jeszcze nie zakonserwowałem ale mam zamiar zrobić to na dniach tym preparatem:
http://allegro.pl/boll-srodek-do-konserwacji-profili-zamknietych-i1845480940.htmlNie robiłem żadnych zdjęć z racji tego, ze całe ręce (i nie tylko) były czarne i klejące ale za to cyknąlem pare przy konserwacji nadkoli (były robione pare dni wcześniej)
Tutaj widzimy zdarte błoto i luźne warstwy starych konserwacji oraz małe ogniska korozji zabezpieczone CortaninemF (świetny środek o którym wspominałem juz w tym temacie)

A tutaj już całość zakonserwowana BOLLem. (na zdjeciu wygląda jak by była za cienka warstwa i coś przebijało, ale to tylko takie złudzenie od lampy błyskowej)