KABEL AUX-IN M6 – po lifcie

Wszystko o modyfikacjach i budowie nagłośnień naszych aut.

Postprzez mnieteczek » 30 wrz 2013, 19:28

Witam szanowne grono użytkowników M6 ,jako ,że jakiś czas temu borykałem się z problemem podłączenia zewnętrznego źródła dźwięku(AUX) do mojej M6 z bose szukałem sposobu aby uaktywnić przycisk media i podłączyć jakieś źródło zewnętrzne do odtwarzania plików MP3 typu telefon,odtwarzacz MP3 i trafiłem na wątek na stronie http://www.mazda6club.com/ ,tam kolega podał skuteczny i sprawdzony sposób do uaktywnienia w/w aux'a w M6 po lifcie,jego metoda jest skuteczna i działa ,zmotywowany tym postanowiłem zrobić kabelek ,aby Nasze M6 miały AUX-IN.


A więc:

-Oferuję wam kabelek AUX-IN do naszych M6 FL BOSE/NON BOSE
-Instalacja jest bardzo prosta wystarczy go wpiąć w gniazdo z tyłu radia(CDC) i od razu wszystko działa
-Nie trzeba robić żadnych mostków itp. kabel jest p&p
-każdy kabelek sprawdzam przed wysyłką

Poniżej krótkie HOW-TO na przykładzie mojej M6, a więc:

Demontujemy konsolę centralną w/g poniższego linku:

DEMONTAŻ KONSOLI(RADIA)

Ps. Nie musicie odpinać żadnych wtyczek z radia przy montażu kabelka(ważne ,żeby radio było wyłączone),wystarczy wysunąć radio i wpiąć mój kabelek,po czym wypuścić go w wygodnym dla was miejscu,ja specjalnie wyciągnąłem radio żeby lepiej zrobić fotki.

1. Dostajecie taki kabelek (dł.1,5m) :

Obrazek

2.Demontujecie wasze radio z M6 i macie taki widok ,interesuje nas złącze zaznaczone na czerwono,a dokładnie dolny rząd pin'ów:

Obrazek

3.W dolny rząd pinów wpinacie mój kabelek napisem AUX-IN M6 do góry jak na zdjęciu poniżej:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I to wszystko,po wciśnięciu przycisku "MEDIA macie wejście AUX z dowolnego źródła przez jack 3,5mm!!!


A teraz najważniejsze dla zainteresowanych :D

Koszt kabelka 45zł z wysyłką.

Możliwy montaż na miejscu,koszt 10zł

Pozdrawiam mnieteczek.

Z uwagi na to,że moja M6 została skradziona dość rzadko zaglądam na forum,także zainteresowanych proszę o kontakt telefoniczny , mój nr. 501178118.

:D
Ostatnio edytowano 15 lis 2014, 19:36 przez mnieteczek, łącznie edytowano 10 razy
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 1 cze 2011, 18:00
Posty: 116
Skąd: Jastrzębie-Zdrój
Auto: Opel Insignia 2014 ST Cosmo Elite

Postprzez Borek » 30 wrz 2013, 19:47

Szkoda, że nie napisałeś wcześniej.... byłem akurat przez weekend w Zebrzydowicach.
A jechać drugi raz z Wrocka .... może następnym razem

pozdrawiam
Początkujący
 
Od: 14 kwi 2013, 18:09
Posty: 19
Skąd: Wrocław
Auto: od 05.2013 M6 2.0 Hatchback '06 (benzyniak)

Postprzez Shaarky » 30 wrz 2013, 19:49

Pierwszy zadowolony Klient poleca :D
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 5 sie 2012, 18:13
Posty: 420 (5/5)
Skąd: Żory
Auto: Mazda 6 GY Sport Kombi Exclusive 2.0i 16V (147KM) 2007 Silver + PDC

Postprzez mnieteczek » 30 wrz 2013, 19:53

Borek napisał(a):Szkoda, że nie napisałeś wcześniej.... byłem akurat przez weekend w Zebrzydowicach.
A jechać drugi raz z Wrocka .... może następnym razem

pozdrawiam



Kolego nie ma problemu,kabelek jest p&p dasz rade!!! <czarodziej>

Dopisano 30 wrz 2013, 20:55:

Shaarky napisał(a):Pierwszy zadowolony Klient poleca :D


Reklama dźwignią handlu!!! THX!!! I Polecam się na przyszłość! :D

Dopisano 30 wrz 2013, 20:56:

mnieteczek napisał(a):
Borek napisał(a):Szkoda, że nie napisałeś wcześniej.... byłem akurat przez weekend w Zebrzydowicach.
A jechać drugi raz z Wrocka .... może następnym razem

pozdrawiam



Kolego nie ma problemu,kabelek jest p&p dasz rade!!! <czarodziej>

Dopisano 30 wrz 2013, 20:55:

Shaarky napisał(a):Pierwszy zadowolony Klient poleca :D


Reklama dźwignią handlu!!! THX!!! I Polecam się na przyszłość! :D


ps.opanowałeś zasilnie(ładowarkę?) ???...
Obrazek

Niestety ex właściciel M6 A+ ,została skradziona 17.12.2013.
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 1 cze 2011, 18:00
Posty: 116
Skąd: Jastrzębie-Zdrój
Auto: Opel Insignia 2014 ST Cosmo Elite

Postprzez zrywamkable » 6 paź 2013, 19:22

A nie ma opcji w przed liftem?? zmieniarka mi się scieła przy zmienianiu płyt i pisze no disc <płacze> miło by było jak by ktoś coś opatentował :D

Dopisano 6 paź 2013, 20:28:

A nie ma opcji w przed liftem?? zmieniarka mi się scieła przy zmienianiu płyt i pisze no disc <płacze> miło by było jak by ktoś coś opatentował :D
Mocy przybywaj...paliwa nie ubywaj
Obrazek
viewtopic.php?f=331&t=168299
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 15 sie 2013, 08:23
Posty: 129
Skąd: Zielona Góra
Auto: Mazda 6 2.0 CITD 2003

Postprzez Shaarky » 6 paź 2013, 19:36

Ja niestety mam zakłócenia na ładowarce. Ogólnie wszystko śmiga, ale na ładowarce jest problem. Liczę, że Mnieteczek opanuje temat :)
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 5 sie 2012, 18:13
Posty: 420 (5/5)
Skąd: Żory
Auto: Mazda 6 GY Sport Kombi Exclusive 2.0i 16V (147KM) 2007 Silver + PDC

Postprzez mnieteczek » 6 paź 2013, 19:41

Niestety u ciebie tylko zworka l716 i emulator zmieniarki.

Ps.Jest jeszcze taki mod ,ale rzeźba niesamowita KLIK .
Obrazek

Niestety ex właściciel M6 A+ ,została skradziona 17.12.2013.
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 1 cze 2011, 18:00
Posty: 116
Skąd: Jastrzębie-Zdrój
Auto: Opel Insignia 2014 ST Cosmo Elite

Postprzez zrywamkable » 6 paź 2013, 20:09

Dzięki za info...
mnieteczek napisał(a):Ps.Jest jeszcze taki mod ,ale rzeźba niesamowita

To jest arcydzieło hahaha
Mocy przybywaj...paliwa nie ubywaj
Obrazek
viewtopic.php?f=331&t=168299
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 15 sie 2013, 08:23
Posty: 129
Skąd: Zielona Góra
Auto: Mazda 6 2.0 CITD 2003

Postprzez Pioteq25 » 7 paź 2013, 22:46

To jest raczej rzeźba pełną gębą :D
Odnośnie AUX in, to faktycznie w autach po lifcie 06-08 jest to bajecznie łatwe i jak ktoś ma lutownicę i trochę chęci zrobi taki kabelek bez problemu. Fajny opis jest tu http://forum.mazda6club.com/electrical- ... ystem.html
Jak ktoś nie czuje się na siłach, to lepiej niech zgłosi się do kolegi mnieteczek i ma gotowca.
U siebie tego nie robiłem, bo mam xcarlinka i mimo, że ma wejście aux, to w ogóle go nie używam.
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 8 lut 2006, 18:26
Posty: 1818 (6/14)
Skąd: opolski mazdaspeed
Auto: M6 RF7J

Postprzez Shaarky » 30 paź 2013, 22:20

Oddam kabelek w dobre ręce za powiedzmy 20zł z wysyłką :) zamontowałem XCL :)

Szczegóły w dziale ogłoszenia
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 5 sie 2012, 18:13
Posty: 420 (5/5)
Skąd: Żory
Auto: Mazda 6 GY Sport Kombi Exclusive 2.0i 16V (147KM) 2007 Silver + PDC

Postprzez kondzix07 » 10 gru 2013, 18:27

Czy mogę dostać jeszcze taki kabelek ? Bo coś na PW nie mogę doczekać się odpowiedzi :(
Obrazek
Forumowicz
 
Od: 26 paź 2013, 19:51
Posty: 34
Skąd: Płock

Postprzez thing » 21 gru 2013, 11:20

Może będziecie wiedzieli jak mi pomóc. Zrobiłem kabelek tak jak tutaj:
http://forum.mazda6club.com/electrical- ... ystem.html

niestety po podłączeniu odtwarzacza mp3, telefonu gra tylko lewy głośnik a prawy jest cicho. Po zwarciu Lewego i Prawego sygnału działają oba głośniki. Może gniazdo kupiłem nie to co trzeba?

Obrazek
Obrazek


już wiem, kupiłem gniazdo mono :)
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 17 cze 2007, 22:11
Posty: 396 (10/4)
Skąd: Kraków
Auto: Śliwka 2.0 M6 ;)

Postprzez Zdzirson » 24 gru 2013, 22:54

Miałem to samo. Po zwarciu to działały oba kanały, a tak to jeden.
Ogólnie to gniazdo jest jakieś do <dupa>
Kup inne gniazdko, ja kupiłem takie:
Obrazek
Forumowicz
 
Od: 19 cze 2013, 21:07
Posty: 76
Skąd: Wrocław/Jarosław
Auto: Mazda 6 GY LF-DE '06

Postprzez simon-b » 17 kwi 2014, 18:57

Kolejny zadowolony klient :) :) :)
Wszystko ładnie działa a podłączenie do radia to łatwizna <spoko>
Avatar użytkownika
Początkujący
 
Od: 9 lut 2013, 23:13
Posty: 12
Skąd: Szczecin, Norge
Auto: Mazda 6, 2006 GY 2,0 diesel 143 KM

Postprzez mnieteczek » 15 maja 2014, 17:59

Polecam się!
Obrazek

Niestety ex właściciel M6 A+ ,została skradziona 17.12.2013.
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 1 cze 2011, 18:00
Posty: 116
Skąd: Jastrzębie-Zdrój
Auto: Opel Insignia 2014 ST Cosmo Elite

Postprzez abudabdi » 25 maja 2014, 09:40

Tutaj jest ładnie to pokazane co z czy więc każdy może zrobić sobie taki kabelek <czarodziej>
AUX input activacjon – robimy mostek (po prostu łączymy )
R – prawy kanał audio
l – lewy kanał audio
G – masa
<jupi> <jupi> <jupi> <jupi> <jupi> <jupi> <jupi> <jupi> <jupi> <jupi> <jupi>
<spoko> <spoko> <spoko> <spoko> <spoko> <spoko> <spoko> <spoko> <spoko>
Załączniki
2zfizwi.jpg
aaaaaaaaaaaa.JPG
Forumowicz
 
Od: 26 lip 2009, 19:33
Posty: 113 (4/1)
Auto: MAZDA 6 2,0L 2006r. GG1
STAG 4 QBOX
BARRACUDA pojedyńcze
AC R01

Postprzez grzmihuj » 16 maja 2015, 05:28

Witam.
Mógłby ktoś mi powiedzieć gdzie mogę kupić taką wtyczkę, powiedzcie chociaż jak się to nazywa to może sam poradzę ;) A może są jakieś złączki do tych pinów? Pomóżcie bo czuje się jak głupek wchodząc do kolejnego sklepu pokazując zdjęcie czego szukam. Chociaż już nie wiele sklepów zostało do zapytania ;)
Początkujący
 
Od: 16 maja 2015, 05:18
Posty: 3
Auto: Mazda 6 2.0 b/g 2005

Postprzez abudabdi » 16 maja 2015, 07:54

Proszę
http://www.aliexpress.com/item/F11655-G ... 07631.html
lub kup w jakimś elektroniku kabel i wtyczki i zrób sam według opisu.
Forumowicz
 
Od: 26 lip 2009, 19:33
Posty: 113 (4/1)
Auto: MAZDA 6 2,0L 2006r. GG1
STAG 4 QBOX
BARRACUDA pojedyńcze
AC R01

Postprzez grzmihuj » 16 maja 2015, 11:21

No własnie o wtyczkę pytam. Jak się nazywa ta kostka? Jest w jakimś polskim sklepie online?
Początkujący
 
Od: 16 maja 2015, 05:18
Posty: 3
Auto: Mazda 6 2.0 b/g 2005

Postprzez Pioteq25 » 16 maja 2015, 19:21

Nie wiem czy jest sens robić takie przeróbki jak macie zmieniarki usb/karta sd/line in.
http://allegro.pl/listing/listing.php?o ... m-3-e-0402
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 8 lut 2006, 18:26
Posty: 1818 (6/14)
Skąd: opolski mazdaspeed
Auto: M6 RF7J

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

Moderator

Moderatorzy Tuning i modyfikacje