W wolnym czasie wygłuszyłem sobie cały tył oraz drzwi(matami).Do tego doszła zabudowa głośnika w bagażniku(zdjęcia)Wykorzystałem to,co miałem już w poprzednim aucie,ale skrzynia basowa została zdemontowana.Obudowa głośnika zrobiona została częściowo z płyty mdf,a częściowo z żywicy epoksydowej wzmacnianej matą szklaną.Całość wykończona kocem obiciowym do kolumn.Zdecydowałem się na zabudowę głośnika z boku,ponieważ chciałem mieć pełną użyteczność bagażnika.
Więc tak,na pierwszy ogień poszedł wzmacniacz.Wnęka z boku idealnie się do tego nadała,dodatkowo całość jest schowana pod fabrycznym zamknięciem boczka.(Tu zdjęcia jeszcze przed wygłuszeniem matami)

Kable sygnałowe idą środkiem auta,natomiast zasilający jednym z boków przy progach.Masa do jednej ze śrub w bagażniku.
Następną rzeczą była obudowa suba:
Wycięcie otworu w boczku oraz wstępna przymiarka

Wszystko co może się pobrudzić,a gdzie ma być obudowa należy dokładnie okleić.Ja wykorzystałem do tego celu mocną taśmę dwustronną oraz sreberko(folia aluminiowa)

Niestety gdzieś mi zaginęły fotki z budowy samej skrzyni

W każdym razie,wykorzystana została maksymalnie przestrzeń z boku bagażnika.Do wykonania tyłu przydatne były..rajstopy

jest to materiał który daje się bezproblemowo naciągnąć,a potem bez zbędnych utrudnień można naklejać na niego kawałki maty.

Przymiarka po wstępnej obróbce:

Oklejenie materiałem(niezastąpiony jest przy tym klej do wykładzin w sprayu):

Końcowy efekt(nie przejmować się bałaganem i syfem w bagażniku,teraz jest już czyściutko<lol> )

To by było na tyle

Moim skromnym zdaniem wygląda i gra nie najgorzej

Dodam od razu,że nie nastawiałem się na odpowiednią pojemność powstającej skrzyni.Po prostu maksymalnie wykorzystałem istniejące miejsce.Nie słychać specjalnie różnicy teraz i wcześniej,kiedy głośnik był w skrzyni całej z mdf-u o odpowiedniej pojemności.
Następną modyfikacją będzie zmiana obecnego wzmacniacza na 4-kanałowy oraz wymiana głośników z przodu+tweetery.