Obsługa MP3 w fabrycznym radiu (zdjęcia na str. 32 i 36) (xCarLink, DMC, Yatour)

Wszystko o modyfikacjach i budowie nagłośnień naszych aut.

Postprzez Pumar » 28 kwi 2017, 19:38

Tak tylko uzupełniając co do xcarlinka bt.
Jeżdżę już z nim parę miesięcy i pogorszenie jakości pojawiło się jeszcze z dwa razy ale wystarczy wtedy wyłączyć i włączyć bluetootha w telefonie i problem znika, pewnie rozłączenie i połączenie ponowne dałoby to samo.

Ogólnie samo urządzonko działa bezproblemowo, nie mogę złego słowa powiedzieć.

Za to spotify pokazało swoje oblicze :d Po pierwsze przy długich listach niepoprawnie działa sortowanie losowe i po pewnym czasie zaczyna zapętlać, a po drugie czasem potrafi nie załapać, że powinno wysyłać na bluetootha i z głośnika telefonu leci.. Muszę wtedy rozłączyć się z samochodem i ponownie połączyć (samo wyłączenie i włączenie bluetootha nie zadziała). Na forum spotify – oficjalnie nie wspieraja bluetootha tak więc radźcie se sami. Raczej występują takie problemy rzadko ale jest to irytujące, a tym bardziej stanowisko firmy.

A i nie róbcie mojego błędu – mikrofon przy przycisku INFO wydawał się dobrym pomysłem, aż się nie zrobiło cieplej i klima idealnie mnie zagłusza <glupek2>
Początkujący
 
Od: 20 paź 2013, 21:42
Posty: 21
Auto: Mazda 6 GG 2.3l, 2006

Postprzez uszol90 » 8 maja 2017, 20:18

Gdy ktoś zmaga się z zakłóceniami (np. telefon, czy empetrójka + ładowarka) polecam zastosować "Ground Loop Isolator" – monżna znaleźć na aliexpres lub innych portalach :–)
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 15 paź 2012, 00:36
Posty: 402 (0/5)
Skąd: Podkarpacie/Sedziszów Młp.
Auto: Mazda3 Y6 06' TOP

Postprzez sadi00 » 17 maja 2017, 21:49

sadi00 napisał(a):A czy ktoś korzystał z czegoś takiegoś –> https://pl.aliexpress.com/item/Car-Audio-Interface-MP3-USB-Data-Cable-8P-Connect-CD-Changer-SSD-SHSD-MMC-Card-And/32775451419.html
Sporo tańsze od Yatour, ale czy bez problemu tak samo się korzysta?
Mam Mazdę 6 z 2005 polift i nie wiem czy zamawiać. Może ktoś z Warszawy coś takiego ma, żebym mógł przetestować <serduszka>

Jeżeli nie będziecie chcieli korzystać z dodatkowego zestawu głośnomówiącego to spokojnie możecie kupić ten odtwarzać na Aliexpress. Niecałe 80 zł, ale minusem jest czas oczekiwania – mój szedł jakieś 3 tygodnie. Wczoraj do mnie przyszedł, a dzisiaj zainstalowałem w aucie. Wszystko gra tak jak trzeba. Sterowanie z kierownicy działa. Tylko trzeba pamiętać, żeby pendrive był sformatowany na FAT32, bo na NTFS nie pójdzie :(
Forumowicz
 
Od: 21 wrz 2010, 06:49
Posty: 42 (2/0)
Skąd: aktualnie Warszawa
Auto: Mazda 6 GG 2.0 B+G 147 KM '05

Postprzez drab » 18 maja 2017, 21:44

sadi00 napisał(a):
sadi00 napisał(a):A czy ktoś korzystał z czegoś takiegoś –> https://pl.aliexpress.com/item/Car-Audio-Interface-MP3-USB-Data-Cable-8P-Connect-CD-Changer-SSD-SHSD-MMC-Card-And/32775451419.html
Sporo tańsze od Yatour, ale czy bez problemu tak samo się korzysta?
Mam Mazdę 6 z 2005 polift i nie wiem czy zamawiać. Może ktoś z Warszawy coś takiego ma, żebym mógł przetestować <serduszka>

Jeżeli nie będziecie chcieli korzystać z dodatkowego zestawu głośnomówiącego to spokojnie możecie kupić ten odtwarzać na Aliexpress. Niecałe 80 zł, ale minusem jest czas oczekiwania – mój szedł jakieś 3 tygodnie. Wczoraj do mnie przyszedł, a dzisiaj zainstalowałem w aucie. Wszystko gra tak jak trzeba. Sterowanie z kierownicy działa. Tylko trzeba pamiętać, żeby pendrive był sformatowany na FAT32, bo na NTFS nie pójdzie :(


A jak z jakością dźwięku?
Początkujący
 
Od: 6 sie 2009, 10:46
Posty: 22
Skąd: Zabrze
Auto: Mazda 6 1.8+LPG 2004r

Postprzez telek20 » 3 lip 2017, 19:29

BaRTaSs napisał(a):Witam.
Czy ktoś używa może podobnego sprzętu?
Zastanawiam się, czy warto kupować takie AIO, bo cena bardzo zachęca..
http://allegro.pl/zmieniarka-z-glosnom- ... 58471.html
CLAU napisał(a):Można też normalnie jak cywilizowany człowiek zmieniać małe karty SD zamiast wozić ze sobą segregator z papierami od którego do którego numeru znajduje się dany album.

Pomijam już fakt, jak wygodnie jest przeklikiwanie trzystu kawałków aby dojść do ulubionego albumu który zaczyna się od 301.


mam takie troche glupie pytanie bo wydawalo mi sie ze tego typu urzadzenie podpina sie pod wolny port z tylu radia, po rozebraniu okazuje sie ze nie jest on "wolny" czy oznacza to ze – rezyguje z klasycznego CD'ka jak chce takie cos podpiac do radia ?
Początkujący
 
Od: 9 sty 2017, 13:23
Posty: 2
Auto: M 3 BK

Postprzez airbob » 3 lip 2017, 22:09

Czytać 1 strona.
Naprawa WZMACNIACZY BOSE, Wyświetlaczy m6, Toyota Avensis
Naprawa ZMIENIAREK (także wysyłkowo) m3,m6,rx8,cx7,cx9 i inne
Wyjścia RCA do zewnętrznego wzmacniacza. Płyta startowa do nawigacji GH
http://www.mazdaspeed.pl/forum/search.php?st=0&sk=t&sd=d&sr=posts&keywords=podz*+airbob*
Sprzedam oryginalny moduł zmieniarki na 6CD do mazdy 3 i 6, montaż
Żarówki podświetlenia klimatronika
kontakt 503304123
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 18 gru 2007, 09:55
Posty: 1443 (0/26)
Skąd: Wrocław gg8161056 tel.503304123

Postprzez telek20 » 4 lip 2017, 17:25

airbob napisał(a):Czytać 1 strona.

airbob dzieki przegladnalem. Temat tylko taki ze z tylu nie mam wolnego miejsca do wpiecia tego urzadzenia czyli ze musialbym wypiac obecne CD bo z kablami nie dostalem nieczego zeby to wspolnie polaczyc dlatego pytam :)
Początkujący
 
Od: 9 sty 2017, 13:23
Posty: 2
Auto: M 3 BK

Postprzez airbob » 4 lip 2017, 21:10

Pomyśl chwilę logicznie.
Gdzie masz zainstalowane obecne CD?
W fabrycznym radiu w środku. Jak byś miał je odłączyć?
Odepnij sobie tą dyskusyjną kostkę i zobacz jakie będą tego efekty.
Na tej kostce może być podpięte fabryczne wejście aux ewentualnie telefon.
Naprawa WZMACNIACZY BOSE, Wyświetlaczy m6, Toyota Avensis
Naprawa ZMIENIAREK (także wysyłkowo) m3,m6,rx8,cx7,cx9 i inne
Wyjścia RCA do zewnętrznego wzmacniacza. Płyta startowa do nawigacji GH
http://www.mazdaspeed.pl/forum/search.php?st=0&sk=t&sd=d&sr=posts&keywords=podz*+airbob*
Sprzedam oryginalny moduł zmieniarki na 6CD do mazdy 3 i 6, montaż
Żarówki podświetlenia klimatronika
kontakt 503304123
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 18 gru 2007, 09:55
Posty: 1443 (0/26)
Skąd: Wrocław gg8161056 tel.503304123

Postprzez tok5 » 12 sty 2018, 18:40

Na portalu aukcyjnym pojawiły się zmieniarki z BT i funkcją zestawu głośnomówiącego. Właściwie to mnie najbardziej interesuje. Czy ktoś już taki użytkuje? Jak z jakością dźwięku?

Na którejś aukcji czytałem, że obsługa telefonu na przyciskach radia się obsługuje.
Forumowicz
 
Od: 5 lut 2011, 17:30
Posty: 126 (0/2)
Skąd: okolice Poznania
Auto: GG 2.0 dieselek
DY 1.4 benzynka

Postprzez licznik » 20 sty 2018, 17:12

Kupiłem zestaw plus przedłużka
taki jak na zdjęciach
u mnie w Mazdzie 5 rocznik 2009 nie działa
Może ktoś ma poradę lub jest zainteresowany
Załączniki
IMG_20180120_155700_1.jpg
IMG_20180120_155710_1.jpg
IMG_20180120_155721_1.jpg
Początkujący
 
Od: 28 lut 2016, 14:43
Posty: 2
Auto: mazda 5

Postprzez syazel » 23 sty 2018, 00:48

Witajcie, jako że maltretuje was już tu od pewnego czasu... także ten... Piekny dzisiejszy dzień, wycieczka do Istebny (prawie 200km) muzyka w radiu gra, transmiter na 87,5 i nagle... szum... zmieniamy czestotliwość, chwila spokoju... szum... moment zwątpienia, otwarcie szyby, Guanotrasmiter w łape... i zdałem sobie sprawe że będe skazany na stacje radiowe w których ciągle leci Despacito i inne tego typu "okazy talentu" ( nie żebym obrażał, zwyczajnie nie umiem zdzierżyć takiej muzyki bo słucham metalu).

Tak jak już raz pytałem chce zmieniarke, tzn na zmieniarke mam wywalone, chce tylko auxa i z tąd moje pytanie.
Czy ktoś tego czegoś próbował ?

http://allegro.pl/kabel-aux-media-in-ja ... 65788.html

Tzn może nie koniecznie tego bo chce żeńską wersje (gniazdko, jakoby ktoś nie wiedział) które sobie przewierce pod wkład popielniczki (bo nikt u mnie nie pali a jak pali to wysiada... Permanentnie xD)
Ale teraz tak serio. Patrząc na te xcarlinki, yatoury i te inne emulatory zdaje sobie sprawę że nie potrzebne mi USB bo zawsze lecę z muzyką z telefonu (co za tym idzie SD też mi potrzebne jak psu piąta noga).
Co za tym idzie zastanawiam się nad wersją janusz (kabel podany wyżej) albo Full wypas pro-niepotrzebno czyli zmieniarka w której będę mielił tylko auxa czyli

http://allegro.pl/new-zmieniarka-mazda- ... 14250.html

Jeśli ktoś miał styczność z owym kabelkiem prosiłbym o opinię, czy działa, czy nie wyrczy harczy i inne czy, no i np jak brzmi z niego muzyka (spadki jakości)
Początkujący
 
Od: 12 sie 2017, 18:02
Posty: 23
Auto: Mazda 323F 1,6 Benz 2001

Postprzez t34567 » 24 sty 2018, 21:51

viewtopic.php?f=28&t=195458

Kabelek możesz sobie dorobić, ktoś tu nawet na forum sprzedawał te kable po 15zł :)

Działa i nie hyrczy. Ja sobie wlutowałem w kable od xcarlinka i mam i zmieniarke i aux pod osobnym przyciskiem na panelu radia.
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 25 lut 2013, 23:04
Posty: 296 (1/5)
Skąd: Stary Sącz
Auto: Mazda 6 Sedan 2.0 Pb 2006 147KM STAG 300 Premium/Hana/ACR01

Postprzez syazel » 28 sty 2018, 23:21

A o co chodzi z wpisem pod tym kabelkiem że działa tylko z radiem mającym przycisk "MEDIA" bądź że działa tylko w polifcie ? Pytałem paru sprzedających i jedni mówią że tylko polift inni że bez różnicy zaś trzeci powiedział mi tylko zmieniarka i akurat mam taka za 300zł...
Początkujący
 
Od: 12 sie 2017, 18:02
Posty: 23
Auto: Mazda 323F 1,6 Benz 2001

Postprzez t34567 » 29 sty 2018, 08:56

Radia w wersji poliftowej mają przycisk "media"(aux) i są fabrycznie przygotowane do obsługi tegoż.
W radiach przed liftem bez tegoż przycisku, nie ma oryginalnie takiej możliwości. Trzeba lutować zworę na płycie, informacje są w temacie, który podlinkowałem.
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 25 lut 2013, 23:04
Posty: 296 (1/5)
Skąd: Stary Sącz
Auto: Mazda 6 Sedan 2.0 Pb 2006 147KM STAG 300 Premium/Hana/ACR01

Postprzez syazel » 29 sty 2018, 11:37

a miałeś przedlifta jak ja czy wciskałeś ten kabel w polifta ? Bo ten post jest tak rozwodniony (pytania o 5 różnych aut i 10 modeli radia) że naprawdę jestem albo głupi albo ciężko jest tam odkopać odpowiedź na właśnie moje pytanie (+zdjęcia nie działają co jest dodatkowo irytujace)
Początkujący
 
Od: 12 sie 2017, 18:02
Posty: 23
Auto: Mazda 323F 1,6 Benz 2001

Postprzez airbob » 5 lut 2018, 00:07

Ten kabelek za 20zł działa tylko z radiami po lifcie.
Emulator zmieniarki XCl lub Yatur czy inny klon działa z radiem przed liftem po zrobieniu modyfikacji L716 wewnątrz radia. Po lifcie nic nie trzeba modyfikować aby to urządzenie działało.
Naprawa WZMACNIACZY BOSE, Wyświetlaczy m6, Toyota Avensis
Naprawa ZMIENIAREK (także wysyłkowo) m3,m6,rx8,cx7,cx9 i inne
Wyjścia RCA do zewnętrznego wzmacniacza. Płyta startowa do nawigacji GH
http://www.mazdaspeed.pl/forum/search.php?st=0&sk=t&sd=d&sr=posts&keywords=podz*+airbob*
Sprzedam oryginalny moduł zmieniarki na 6CD do mazdy 3 i 6, montaż
Żarówki podświetlenia klimatronika
kontakt 503304123
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 18 gru 2007, 09:55
Posty: 1443 (0/26)
Skąd: Wrocław gg8161056 tel.503304123

Postprzez rataj72 » 21 lut 2018, 19:37

Witam, nie wiem czy dobrze się 'podpinam' ale mam mały problem i nie wiem czy gra jest warta zachodu. Mianowicie, w kolejnej Maździe 3 (polift, 2007r) mam podpięte pod wyjście zmieniarki takie o ustrojstwo:

I jedyny problem polega na tym że nie da się sterować z kierownicy muzyką puszczaną z telefonu/mp3. Czy ogarnianie tego jest opłacalne? czy lepiej zainwestować w yatour czy inny emulator? wcześniej miałem xcarlink i działało to całkiem dobrze z pendrivem, tutaj niestety tylko wejście aux.
Załączniki
indeks.jpg
Forumowicz
 
Od: 30 wrz 2014, 22:15
Posty: 86 (0/2)
Auto: było 323F BG 1.6 93'
było Mazda 3 BK 05' 1.6ON, TOP
jest Mazda 3 BK 07' 1.6PB95

Postprzez CLAU » 21 lut 2018, 19:52

Fizycznie jest to niemożliwe. Ta puszka udaje tylko aux in w miejsce zmieniarki. Nie da się sterować po aux in bo niby czym jak to zwykłe połączenie analogowe.
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 22 gru 2011, 07:28
Posty: 1310 (1/41)
Skąd: dolnyśląsk
Auto: Mazda 6 – 2003
2.0 LF17
hatchback

Mazda 3 BK – 2005
1.6

Postprzez rataj72 » 21 lut 2018, 20:11

Nie rozbierałem tego więc nie wiedziałem czy tam jakiekolwiek zalążki DACa siedzą.
W takim razie czy to zda egzamin? Wcześniej miałem xcarlink ale trzeba było kabel przedłużać żeby go wystarczyło do podłokietnika, z tym chyba nie będzie problemu jeśli chodzi o długość.
Załączniki
Przechwytywanie.PNG
Forumowicz
 
Od: 30 wrz 2014, 22:15
Posty: 86 (0/2)
Auto: było 323F BG 1.6 93'
było Mazda 3 BK 05' 1.6ON, TOP
jest Mazda 3 BK 07' 1.6PB95

Postprzez CLAU » 21 lut 2018, 20:35

DAC nie ma tutaj nic do rzeczy, nie da się sterować dźwiękiem, który wpada w aux in bo niby jak? Pod aux można podłączyć stary magnetofon na taśme i przecież żaden najlepszy przetwornik ani procesor i tak nie jest w stanie tym sterować.

Musisz mieć typowy emulator zmieniarki, czytający z sd albo usb.
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 22 gru 2011, 07:28
Posty: 1310 (1/41)
Skąd: dolnyśląsk
Auto: Mazda 6 – 2003
2.0 LF17
hatchback

Mazda 3 BK – 2005
1.6

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

Moderator

Moderatorzy Tuning i modyfikacje