KEEL napisał(a):jutro zrobię fotki i dam opis
cały czas czekamy...
www.mazdaspeed.pl
skorpek1 napisał(a):jutro pokombinuje dalej
KEEL napisał(a):Powiem tak, długo się męczyłem nad opanowaniem tych obrotów i ostatecznie zrobiłem je na ok 2000 rpm( rozciąganie spręzynek i reulacja śrubą z tyłu przepustnicy). Ale ostatnio zmieniałem dolot i na szybko podłączyłem ten wąż od podciśnienia (tj ten co łączy dolot z rurką pod przepustnica fi 18 jeśli dobrze pamiętam). Ale że nie miałem odpowiednio grubego króćca to zastosowałem zaworek (tak na sztukę miało być) od odmy fi 10-12mm chyba ma. Odpalam brykę a tu obroty na poziomie 1100-1200, tylko trochę syczy głośniej. Jak się rozgrzeje to już nie syczy nic![]()
Proponuję założyć na tego węża opaskę i zmniejszać stopniowo przekrój aż do zamierzonego efektu![]()
Tylko jak pisałem wcześniej do testów
Pioteq25 napisał(a):Jak bardzo zmniejszenie średnicy tej mniejszej rurki ma wpływ na osiągi najlepiej byłoby sprawdzić na hamowni
Marcin1990 napisał(a):są 2 kostki w silniku tam gdzie jest urządzenie sterujące przepustnicą. Czyli tu gdzie linka od gazu jest zaczepiona i tam są 2 czujniki. u góry i u dołu ja odłączyłem u dołu. i Na zimnym silniku mam 1500rpm a po niecałej minucie spada na wolne obroty
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości