Wideorejestrator samochodowy

Pogaduchy motoryzacyjne.

Postprzez korniszon » 25 lut 2017, 17:42

Kupiłem taką http://www.wideorejestratory24.pl/kamer ... -a119s-gps
Od razu dodatkowo z filtrem na obiektyw http://www.wideorejestratory24.pl/pl/p/ ... -A119S/651 .
Do tego karta SD 128GB.
Jak dla mnie kamerka rewelacja. Opinie zbiera jednoznacznie pozytywne.
Więcej informacji:
https://wr24support.freshdesk.com/suppo ... 8000048062
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 3 kwi 2014, 09:56
Posty: 63 (7/12)
Auto: M6 RF7J Liftback 32G Active Plus 2006r.
M3 BK Y6 sedan 36C TOP Sport Olympic 2008r.

Postprzez Patelnia » 26 lut 2017, 21:40

Baxi napisał(a):O lusterkach słyszałem ale właśnie z racji tego, że mam mało miejsca bo mam jeszcze uchwyt na telefon i navi to wolałbym jakąś małą kamerkę z możliwością szybkiego montażu i demontażu. A z gps dlatego, ze potem można wgrać filmik na apkę i można odtwarzać położenie auta w filmie. Dla mnie fajna opcja.. Dziś trochę przeglądałem neta i znalazłem coś takiego: http://www.sport-shop.pl/rejestrator-ja ... 30543.html co myślisz?


W tym momencie rynek wideorejestratorów jest na tyle rozbudowany że ciężko mówić o złym wyborze :)
Osobiście nie maiłem styczności z wideorejestratorem który pokazałeś, ale znajomy korzysta z podobnego Xblitz'a P100 i sprawuje się nieźle, też złego słowa nie powiem o firmie ponieważ korzystałem w starej 323F z Xblitz Park View (lusterko), sprawowało się świetnie i jakość nagrań również była przyzwoita i za dnia i w nocy :)
Patrząc na parametry podane przez producenta mogę stwierdzić że nic jej więcej nie potrzeba :)
Początkujący
 
Od: 24 lut 2017, 18:39
Posty: 13
Auto: Mazda MX-6
1994 – 2,5l 6V 165KM

Postprzez makmarc » 11 mar 2017, 22:28

Panowie, mam zapytanie, bo podejrzewam, że nie ja pierwszy próbuję zmienić język w Xiaomi YI Dash Cam. Postępuję wg instrukcji, którą można znaleźć bez problemu w internecie i na YT. W momencie, kiedy uruchamiam kamerkę po włożenie karty z nagranymi niezbędnymi plikami, przechodzę do ustawień i ich resetu, kamerka się zawiesza i nic się nie dzieje, dopóki jej nie wyłączę. Robię coś nie tak, czy co? Poratujcie, bo chińskiego niestety się nie uczyłem nigdy ... <płacze>
Obrazek
Can I help you :)
Avatar użytkownika
Moderator
 
Od: 24 lip 2008, 19:00
Posty: 3286 (51/55)
Skąd: Łomża
Auto: Actual car:
Mazda6 GL 2.5 "17 SkyPassion
Mazda3 BL '09

Previous cars:
Toyota Corolla FL '01
Opel Vectra B '98
Honda Civic VI '97
Opel Astra II DTI '00
Seat Toledo II ARL '99
Renault Laguna IIFL '06
BMW E39 530D '00
Mercedes C W203 '00
Opel Astra II OPC '01
Toyota Avensis T25 '04
Honda Civic Type-S '04
Mazda6 GG US '06
Toyota Avensis T27 '10
Mazda6 GH Sport '10

Postprzez Mr_Bartek » 11 mar 2017, 22:49

Xiaoyi. Pokazuje Ci się engmode przy uruchomieniu z kartą? Zamiast reset w menu spróbuj użyć igły by nacisnąć przycisk resetu na górze urządzenia.
Yesterday is history. Today is a gift. Tomorrow is a mystery.
Avatar użytkownika
Koordynator Witryny
 
Od: 7 kwi 2014, 12:44
Posty: 2525 (79/120)
Skąd: Poznań

Postprzez makmarc » 11 mar 2017, 23:23

Na kartę zgrywam dwa pliki, jeden engmode pusty zapisany w notatniku, drugi jako SN.txt ze zmienionym kodem seryjnym kamerki. Po włożeniu karty i odpaleniu kamerki wyświetla się menu z 8 punktami, po czym przechodzę do pkt 8 exit, następnie z menu kam wybieram przedostatnią opcję i klikam akceptuj po czym obraz się na tym zawiesza ...
Obrazek
Can I help you :)
Avatar użytkownika
Moderator
 
Od: 24 lip 2008, 19:00
Posty: 3286 (51/55)
Skąd: Łomża
Auto: Actual car:
Mazda6 GL 2.5 "17 SkyPassion
Mazda3 BL '09

Previous cars:
Toyota Corolla FL '01
Opel Vectra B '98
Honda Civic VI '97
Opel Astra II DTI '00
Seat Toledo II ARL '99
Renault Laguna IIFL '06
BMW E39 530D '00
Mercedes C W203 '00
Opel Astra II OPC '01
Toyota Avensis T25 '04
Honda Civic Type-S '04
Mazda6 GG US '06
Toyota Avensis T27 '10
Mazda6 GH Sport '10

Postprzez Mr_Bartek » 11 mar 2017, 23:26

Ok. Po wyjściu z menu z 8 punktami spróbuj użyć fizycznego przycisku reset na górze urządzenia.
Yesterday is history. Today is a gift. Tomorrow is a mystery.
Avatar użytkownika
Koordynator Witryny
 
Od: 7 kwi 2014, 12:44
Posty: 2525 (79/120)
Skąd: Poznań

Postprzez makmarc » 12 mar 2017, 08:19

Przycisk od fizycznego restartu jest z boku kamerki, na górze nic nie ma. Ale zrobiłem, jak poradziłeś i ... Nic się nie dzieje. Wymiękłem.
Obrazek
Can I help you :)
Avatar użytkownika
Moderator
 
Od: 24 lip 2008, 19:00
Posty: 3286 (51/55)
Skąd: Łomża
Auto: Actual car:
Mazda6 GL 2.5 "17 SkyPassion
Mazda3 BL '09

Previous cars:
Toyota Corolla FL '01
Opel Vectra B '98
Honda Civic VI '97
Opel Astra II DTI '00
Seat Toledo II ARL '99
Renault Laguna IIFL '06
BMW E39 530D '00
Mercedes C W203 '00
Opel Astra II OPC '01
Toyota Avensis T25 '04
Honda Civic Type-S '04
Mazda6 GG US '06
Toyota Avensis T27 '10
Mazda6 GH Sport '10

Postprzez marmi » 17 kwi 2017, 21:13

Jeśli duplikuję watek to z góry się kajam prosząc admina o przesunięcie w odpowiednie miejsce.
Czy ktoś z forumowiczów zakładał rejestrator przód/tył w swojej trójce z funkcją automatycznego trybu parkingowego? Zastanawiam się nad takim urządzeniem jednak trochę obawiam się o możliwość rozładowań akumulatora przez monitorowanie podczas postoju.
Ktoś ma może jakieś uwagi w temacie?
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 17 kwi 2017, 20:58
Posty: 41 (0/4)
Auto: Mazda 3 AT 2.0 2015 BM

Postprzez child » 17 kwi 2017, 22:23

Tu masz wątek ogólny o rejestratorach: viewtopic.php?f=139&t=126364

Co do twojego pytania – są takie zestawy, które zawierają mały akumulator w zestawie właśnie w tym celu, żeby nie rozładować akumulatora głównego w trybie parkingowym.
Obrazek
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 9 gru 2013, 18:27
Posty: 676 (22/49)
Skąd: Brzezina
Auto: BM '13 sedan SkyMotion 120KM
była: BK'07 sedan 1.6 benzyna

Postprzez czarmi » 18 kwi 2017, 10:26

child napisał(a):są takie zestawy, które zawierają mały akumulator w zestawie właśnie w tym celu, żeby nie rozładować akumulatora głównego w trybie parkingowym.

W innym przypadku, raczej na pewno prędzej czy później rozładujesz akumulator :|
Obrazek

Do głowy wpadają pomysły od wewnątrz...
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 11 cze 2014, 21:04
Posty: 1145 (22/33)
Skąd: Warszawa
Auto: Mazda 3 BM, 120KM 6MT, SD SkyEnergy, soul red 14'

Postprzez pio5 » 18 kwi 2017, 10:59

Do trybu parkingowego wybierz z dodatkowym akumulatorkiem. Jak chcesz podłączyć pod bezpieczniki to są też konwertery 12v do 5v z odcięciem jeśli napięcie spadnie poniżej np. 12V, powinno wystarczyć na krótkie postoje (nie wiem jak szybko kamera rozładowuje).

Jaką masz kamerkę na oku? Szukałem czegoś co by było niewidoczne w samochodzie ale niczego sensownego nie znalazłem. Na jakiejś promocji u chińczyków kupiłem viofo a119 za grosze ale przez tą obudowę z czujnikami pod lusterkiem w samochodzie nie jestem w stanie "ukryć" rejestratora i szukam dalej...
Forumowicz
 
Od: 20 gru 2016, 12:12
Posty: 35
Auto: Mazda 3 2005 BK Y6 1.6 90KM
Mazda 3 2017 120KM SkyPassion

Postprzez tomeq83 » 18 kwi 2017, 16:50

Czyli taka kamerka która rejestruje tylko ruch na parkingu/postoju może rozładować aku?
Forumowicz
 
Od: 25 paź 2012, 17:39
Posty: 276 (3/15)
Auto: 1.Mazda 3 BL 2010 1.6 105km MZR Exclusive 90th Anniversary Blue Mica
2. Mazda 3 BN 2017 2.0 120KM Skypassion Safety Soul Red

Postprzez marmi » 18 kwi 2017, 16:55

No właśnie wychodzi na to, że może. Stąd moje pytanie i dedykowany wątek.

Raczej nie będę się spinać i starać się ukrywać rejestratora. Niech tam sobie będzie widoczny. Bardziej martwi mnie ruch na parkingu. Zostawiasz auto będąc w pracy na parkingu, a tam non-stop ktoś wyjeżdża z parkingu podziemnego, więc siłą rzeczy co chwilę tryb parkingowy może się wzbudzać.
Z jednej strony kusi mnie ta opcja, z drugiej waham się czy to nie będzie strzał w kolano jak mi aku będzie zżerać <glupek2>
Podłączenie pod zapalniczkę wykluczam, raczej spod lusterka tudzież ze skrzynki. To się zobaczy. Ma być ładnie skryte żeby mi żadne kabliszony widoku nie mąciły <ok>
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 17 kwi 2017, 20:58
Posty: 41 (0/4)
Auto: Mazda 3 AT 2.0 2015 BM

Postprzez Neonixos666 » 18 kwi 2017, 22:51

Jak się spisuje ten Xiaomi YI Dash Cam bo mam go na oku, ma dość dużo fajnych opcji a i obraz wygląda niczego sobie. Cena też nie jest wysoka ale czy w tym przedziale jest coś lepszego?
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 9 wrz 2009, 23:21
Posty: 7315 (19/114)
Skąd: Szczytno
Auto: Signum

Postprzez loockas » 18 kwi 2017, 23:01

Jak chcesz, to mam na sprzedaż :) Do Foki będę szukał jednak czegoś dyskretniejszego.
Andżeju, jak Ci na imię?
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 5 maja 2007, 23:55
Posty: 9753 (288/561)
Skąd: Ymielin
Auto: Foka ST 2
Scenic 3

Postprzez Neonixos666 » 18 kwi 2017, 23:07

loockas napisał(a):Jak chcesz, to mam na sprzedaż :) Do Foki będę szukał jednak czegoś dyskretniejszego.


Ogólnie jesteś zadowolony czy coś go trapi? jak z językiem menu?
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 9 wrz 2009, 23:21
Posty: 7315 (19/114)
Skąd: Szczytno
Auto: Signum

Postprzez pio5 » 19 kwi 2017, 09:56

Zakup konwerter 12->5v, akumulator do kamerek i będziesz miał bezpieczeństwo na parkingu, wszystko upchniesz, że będzie niewidoczne. Mnie zastanawia tylko po tym jak zobaczyłem jak na większości filmów prowadzą kabel w słupku ale od strony szyby bocznej nie przedniej jak to się ma do wybuchu kurtyn, kabel tam mógłby nieźle namieszać, nie wiem czemu go tam więc pakują... swój upchnę od strony szyby przedniej mimo, iż trudniej się prowadzi do skrzynki od tej strony.
Forumowicz
 
Od: 20 gru 2016, 12:12
Posty: 35
Auto: Mazda 3 2005 BK Y6 1.6 90KM
Mazda 3 2017 120KM SkyPassion

Postprzez Gamboa » 19 kwi 2017, 11:33

a ja szukam oryginalnej ładowarki do DOD RX400W
https://dod-tech.ca/en/product/dod-powe ... usb-j4120/

może wie ktoś gdzie zamówie na polskiej stronie?
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 13 wrz 2014, 19:13
Posty: 593 (18/19)
Skąd: Hagen- DE/Tarnów
Auto: Mazda3 2.0 Pb 2005
150 PS

Postprzez marmi » 19 kwi 2017, 17:32

darrecki napisał(a):Sam swego czasu szukałem fajnej i dyskretnej, do tego podwójnej kamery. Testowałem na razie BlackVue i nie polecam. Teraz wpadło mi w oko Thinkware F770. O ile mała nie jest to wydaje mi się, że idealnie by pasowała do Skyactiv na ten czarny kropkowany obszar obok tych wszystkich czujników na szybie przedniej.
Wszystkie te zwisające wielkie kamery ze świecącym w nocy ekranem są dla mnie nie do zaakceptowania. Mały, dyskretny cylinderek i cała elektrotechnika gdzieś w schowku był by idealny.


Odswiezam temat. co takiego bylo w BlackVue, ze nie polecasz?
Ktos ma cos sprawdzonego i moglby polecic? Szukam duala z trybem parkingowym.
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 17 kwi 2017, 20:58
Posty: 41 (0/4)
Auto: Mazda 3 AT 2.0 2015 BM

Postprzez darrecki » 19 kwi 2017, 17:57

W BlackVue była bardzo mocna kompresja. Przy przejeździe np. przez bardzo zalesione tereny obraz przypominał filmy w DivX – wielkie, zlewające się kwadraty. I nie było go gdzie zamontować w angliku, bo wycieraczki nie sięgały w optymalne miejsce.
Avatar użytkownika
Moderator
 
Od: 14 cze 2006, 00:01
Posty: 1586 (23/65)
Skąd: UK - Worcs, PL - Rzeszow
Auto: 1. Mazda 3 BM Skyactiv-D
2. Mazda 2 DJ Skyactiv-G

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości

Moderator

Moderatorzy Moto