Tak wiec unikac goscia jak ognia.
Dzieki Marianek za pomoc:)
Tags:
opinie REMCAR Remiugiusz Kasprowiak
Poznań
512766665
osiedle Stefana Batorego 58a/31
60-687 Poznań
www.mazdaspeed.pl
Remcar Poznań napisał(a):Zgodnie z art. 212 kodeksu karnego za oczernianie, zniesławienie, głoszenie nieprawdy zostanie
Pan pociągnięty do odpowiedzalności karnej.
Zgodnie z dziennikiem ustaw 02.101.926 z dnia 27 sierpnia 1997 zostanie Pan pociagniety
do odpowiedalnosci karnej za złamanie prawa o ochronie danych osobowych moich oraz
poprzedniego własciciela pojazdu przez umieszczenie na forum publicznym danych identyfikacyjnych
mojego samochodu oraz numeru rejestracyjnego poprzedniego własciciela bez obupólnej zgody.
Remigiusz Kasprowiak Firma REMCAR z Poznania.
Remcar Poznań napisał(a):Ponadto uzyskałem informacje od dealera sprzedającego, z którym wspołpracuje od 9 lat, że faktycznie miesiac przed sprzedaza "u nich" w autoryzowanej stacji mazdy wymieniony był silnik w tym samochodzie i pojazd został wyeksportowany, jako pełnosprawny.
Remcar Poznań napisał(a):Otóż wyjaśniam. Sprzedaje rocznie 90-110 mazd różnych modeli i generacji.
Przykro mi, ale nie rozkodowuje podczas zakupu samochodu za granicą kazdego auta po kolei,
nie jestem w stanie uzyskać wszystkich informacji zwiazanych z historią, poniewaz sa to auta
kilkunastoletnie i dealerzy niemieccy obracający milionami euro miesiecznie nie rozdrabniaja sie nad
tym czy 10 letnia mazda za 4-5 tys Euro wystawiona na export ma wymieniony silnik czy tez nie.
mudol napisał(a):W aso ostatni raz marzec 2014, stan licznika 174tys
mudol napisał(a):pytalem czy ma cos do powiedzenia o tym autku zanim kupie czy cos bylo wymieniane, mowil ze nie, dopiero jak powiedzialem ze sprawdzilem vin i wyszlo ze silnik 2.3 to cos zaczal kombinowac ze chyba byl wymieniany silnik.
mudol napisał(a):Dodatkowo nie wspominal o wymienionej przedniej szybie,
mudol napisał(a):Oczywiscie rdze ma, podwozie lekko skorodowane + tylne zawieszenie brazowe, ostatni element tlumika do wymiany praktycznie. W ogloszeniu ma "Absolutnie żadnej korozji!"
Marianek napisał(a):czemu pan oferuje sprzedaż aut z fałszywymi /kolekcjonerskimi tablicami do tego ubezpieczenie na 30 dni które nic nie pokrywa?
Marianek napisał(a):Czemu jako handlarz wystawia Pan oferty jako osoba prywatna?
Marianek napisał(a):pojemność musi się zgadzać po wymianie, ma to wpływ na koszt opłat jak i dalsze czynności dokumentacyjne.
Remcar Poznań napisał(a):Klient zabrał samochód
na wyznaczony przez siebie warsztat gdzie został gruntownie sprawdzony.
Warsztat nie wykrył komletnie żadnej usterki, żadnej przeszłości wypadkowej,
ani jednego błędu sterowników i systemów elektrycznych, żadnej korozji!!
Remcar Poznań napisał(a):Klient posiadał nr VIN godzinę po ukazaniu się ogłoszenia w internecie.
W dniu przeglądu wpłacił zaliczkę i umówił odbiór 2 dni póżniej.
Remcar Poznań napisał(a):Okazało się, że samochód w Niemczech miał wymieniany silnik o czym
dowiedziałem się w dniu odbioru samochodu przez klienta, gdy dokonywany był
przegląd techniczny tzw. "zerówka" . Niescisłość wykrył diagnosta.
Nie uznałem tego faktu za coś nadzwyczajnego, ponieważ , silnik jest czescią wymienną
niewymagajaca żadnych zgłoszeń urzędowych.
http://www.motofakty.pl/artykul/dowod-r ... lnika.html
Remcar Poznań napisał(a):Uzyskałem również numer VIN samochodu, z którego pochodzi silnik oraz dokładny jego
przebieg. W rzeczywistości silnik miał przejechane 40 tys.km. mniej niz karoseria,
pracował, jak szwajcarski zegarek.
Remcar Poznań napisał(a):Poza tym przy okazji wymiany slnika samochód
otrzymał nowe simmeringi, filtry,oleje,nowy kompresor klimatyzacji,tarcze hamulcowe
oraz nowy olej przekładniowy.
O tym poinformowany został klient przed zawarciem transakcji.
Remcar Poznań napisał(a):Jednak szanowny Pan z marszu potraktował mnie jak przestępce, zaczał rzucać
wraz ze swoją zona obelgami i kierowac pod moim adresem szereg zarzutów pod tytułem:
"Szyba czołowa była wymieniana bo auto miało powazny wypadek, w trakcie ktorego wypadl
silnik i zamonotowany został inny..." Ja takim samochodem bede sie bał wyjechac na wycieczke..."
Remcar Poznań napisał(a):Nigdy w zyciu nie kupi Pan samochodu w takim stanie, jaki Pan oglądał.
Remcar Poznań napisał(a):Jeżeli się Pan nie zna w jakiejś materii to proszę zaczerpnąć porady fachowca, a nie słuchac
doradztwa nakreconej kobiety, ktorej wiedza ogranicza sie do sposobu przyrządzenia pulpetów
w kuchni.
Remcar Poznań napisał(a):Zgodnie z art. 212 kodeksu karnego za oczernianie, zniesławienie, głoszenie nieprawdy zostanie
Pan pociągnięty do odpowiedzalności karnej.
Remcar Poznań napisał(a):Dla mnie najwazniejsza jest uczciwość wobec klienta co przekłada się na rzetelną
prace z satysfakcją i zadowoleniem obu stron.
Nie chodzi o szybkie wzbogacenie sie na zaliczce tylko o zasady.
Remcar Poznań napisał(a):P.S. Panie Mudol proszę o kontakt telefoniczny. Mam dla Pana polubowną propozycję.
Jestem przekonany, że gdyby to było w ogłoszeniu, mudol na pewno by nawet nie rozważał oglądania tego auta.
Dlatego proponuje Panu zwrot połowy zaliczki, jaką Pan wpłacił i podanie reki na zgode.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość