Mocowanie dywaników
1, 2
Czy w Waszych ReXach dywaniki są w jakikolwiek sposób przymocowane do podłogi?
Nie wiem czy to moja wina (może za bardzo się wiercę i zapieram nogami w podłodze:) ), ale muszę dywanik po stronie kierowcy poprawiać co moment, bo ześlizguje się do przodu.
Strasznie mnie to irytuje...
Nie wiem czy to moja wina (może za bardzo się wiercę i zapieram nogami w podłodze:) ), ale muszę dywanik po stronie kierowcy poprawiać co moment, bo ześlizguje się do przodu.
Strasznie mnie to irytuje...
- Od: 10 lip 2008, 00:54
- Auto: RX-8 :)
Przed chwilą zrobiłem oględziny i na dywaniku welurowym jest miejsce, w które można włożyć jakiś zaczep, ale żadnego zaczepu na podłodze nie ma (nawet nie ma żadnego że się tak wyrażę "gniazda" na ewentualne mocowanie).
No nic, niedługo wybieram się do serwisu po kolejną dawkę Dexelii, więc podpytam co i jak:)
Dzięki wszystkim za odzew
No nic, niedługo wybieram się do serwisu po kolejną dawkę Dexelii, więc podpytam co i jak:)
Dzięki wszystkim za odzew
Też mam ten problem. Mam oryginalne dywaniki (czarne z brązowym obszyciem i logiem), jest w nich dziura pokryta plastikiem ale w podłodze nie ma nic . Dodatkowo koło podnóżka na lewą nogę jest bolec – jakby właśnie do dywanika – ale w dywaniku w tym miejscu nie ma nic
RX-8 SP Titanium Grey Aero Kit :: Borla :: Greddy Air Diversion Panel :: Agency Power Pulley :: Tokico D-Spec Shocks + Tanabe GF Springs :: Racing Beat Endlinks ::
"A car can be a tool but it can also be so much more. It can be a heart-starter, it can be a drug, it can be a piece of art and it can stir your soul..." J. Clarkson
"A car can be a tool but it can also be so much more. It can be a heart-starter, it can be a drug, it can be a piece of art and it can stir your soul..." J. Clarkson
Aż pofatygowałem się przed chwilą z latarką do garażu żeby to sprawdzić (żona na mnie zaczyna już dziwnie spoglądać, że co chwila na dół schodzę )
Oblukałem wszystko dokładnie i żadnego haczyka nie stwierdziłem.
Jest co prawda pod siedzeniem kierowcy na środku takiego poprzecznego "garbu" wgłębienie, w którym znajduje się jakaś plastikowa zaślepka, ale dywanik tam po prostu nie sięga...
Oblukałem wszystko dokładnie i żadnego haczyka nie stwierdziłem.
Jest co prawda pod siedzeniem kierowcy na środku takiego poprzecznego "garbu" wgłębienie, w którym znajduje się jakaś plastikowa zaślepka, ale dywanik tam po prostu nie sięga...
AZ Auto
Sprzedam nowiutkie dokładki pod progi do RX-8.
http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?p=1420818
http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?p=1420818
- Od: 9 mar 2009, 02:10
- Auto: Mazda RX-8 2003 192bhp
Nie mam takiego bolca dywanik lata lewo-prawo. Chyba zrobie takiego bolca
RX-8 SP Titanium Grey Aero Kit :: Borla :: Greddy Air Diversion Panel :: Agency Power Pulley :: Tokico D-Spec Shocks + Tanabe GF Springs :: Racing Beat Endlinks ::
Ja dostałem taki uchwyt razem z dywanikami, tyle że narazie nie umiem go przymocować. Śruba do której się go mocuje jest pod fotelem i w żaden sposób nie umiem tam dojść. No chyba, że wyjmę fotel Czy może ktoś z was próbował to przymocować
JAPAN RULEZZZ
- Od: 21 sie 2008, 11:47
- Auto: Mazda RX-8
Lucky RX napisał(a):Ja dostałem taki uchwyt razem z dywanikami, tyle że narazie nie umiem go przymocować. Śruba do której się go mocuje jest pod fotelem i w żaden sposób nie umiem tam dojść. No chyba, że wyjmę fotel Czy może ktoś z was próbował to przymocować
Jak dasz mi swój to go przymocuje u mnie
1, 2