Dawidoski napisał(a):A co wtedy z silnikiem się dzieje?
...i czy tzw. strzal w przepustnice nie moze czegos poniszczyc (w temacie o turbo bylo pisane ze renesis nie lubi zbyt duzego cisnienia)??
www.mazdaspeed.pl
Dawidoski napisał(a):A co wtedy z silnikiem się dzieje?
Dawidoski napisał(a):Trochę mnie to ciekawi bo z reguły to nikt poważny nie wstawia LPG do wankla czyż nie ?
grzes8203 napisał(a):Dawidoski napisał(a):A co wtedy z silnikiem się dzieje?
...i czy tzw. strzal w przepustnice nie moze czegos poniszczyc (w temacie o turbo bylo pisane ze renesis nie lubi zbyt duzego cisnienia)??
Pit napisał(a):Przy instalacji sekwencyjnej prawdopodobieństwo "strzału" jest bliskie zeru
Pit napisał(a):natomiast to i tak nie ma nic wspólnego z tym, czy silnik "lubi ciśnienie" jak napisałeś, czy nie.
grzes8203 napisał(a):Nie chcialbym sie klocic z zarzadem ,ale:,
1)Pit napisał(a):Przy instalacji sekwencyjnej prawdopodobieństwo "strzału" jest bliskie zeru
otoz gdy; a) zatankujemy gaz nie na "statoil" tylko u Waldka w kiosku,
b) mamy przypchany filterek
c) jakims cudem komp od gazu stracil dane
i do tego mamy ciezka noge, to tak bedzie strzelal ze z obudowa filtra mozna sie pozegnac a czasami nawet przepustnica i przeplywomierzem
2)Pit napisał(a):natomiast to i tak nie ma nic wspólnego z tym, czy silnik "lubi ciśnienie" jak napisałeś, czy nie.
moze i przesadzam ale cisnienie musi gdzies uciec a wybuch to wybuch. Niechcialbym sie dowiedziec ze mam miejsce np, na 5 swiec w kadlubie bo sa drogie
Pit napisał(a):Uważasz woz'a za kogoś niepoważnego? Oj nieładnie, nieładnie...
Dawidoski napisał(a):Nie miałem tego na myśli.Po prostu moje zdanie jest takie,że jeśli ktoś chce kupić rexa to powinien wiedzieć ile pali itp itd.A nie później myśleć jak tu by taniej jeździć..
Deniorek napisał(a):Lambo lub Ferrari też byście na gaz przerobili, bo dużo pali, a można cieszyć się tanią jazdą i mieć ładne autko?
Dawidoski napisał(a):Deniorek napisał(a):Lambo lub Ferrari też byście na gaz przerobili, bo dużo pali, a można cieszyć się tanią jazdą i mieć ładne autko?
Miała to być kwestia gustu..hehe.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości