xed6 1,6 problemy z benzyną czy moze byc komputer?
Strona 1 z 1
mam xedosa 6 1,6 107KM z gazem jak w tytule mam problemy od kad kupilem ponad 2 lata temu ten samochód wymienilem chyba juz wszystko nawet 2 razy silnik ale to z innych powodów i na kazdym mazdzina nie chciala jezdzic na benzynie wymienilem pompke na nowa przewody paliwowe ok , bak czysty , wtryski zmienione razem z cala listwa wyjete z auta ktore do konca jezdzilo na benzynie zaznacze ze na gazie jezdzi sie bardzo dobrze a na benzynie na zimnym po odpaleniu czasem gasnie , a w trakjcie jazdy nagle traci moc przy ok 2500 -3000obrotow i wogole nie ma opcji zeby doszedl do 6000obr w chwili kiedy sie da jechac , tak jakby wogole niedostal benzyny po chwili wraca wszystko , efekt jest jak by pompka dawala za male cisnienie ale ta ma wydajonsc 6bar a do xedosa ma byc 4,9 – 6,3 jak by odcinalo paliwo przy 6000obr to zrozumialbym , czy mozliwe jest ze komputer jest uwalony
po podpieciu diody niewkazuje zadnych bledów , aha podejzewam zle dawkowanie benzyny bo przy odpaleniu czesto zadymi ale dzialo sie to na kazdym silniku w w kazdym robilem przez to naprawy uszczelniacze , pierscienie i nigdy nic niepomagalo , niemam jakis wiekszych ubytków oleju a ten dym po odpaleniu nie wydaje mi sie zeby smierdzial olejem,prosze o jakies rady
Ostatnio edytowano 12 gru 2010, 20:51 przez bartekl, łącznie edytowano 1 raz
mam na zbyciu rolki do rozrzadu Xedos nr.katalogowe dodam pasi do innych pewnie oraz teleskopy bagaznika do MX3
- Od: 26 paź 2008, 21:58
- Auto: Xedos6`96 1.6 16V,byla tez Mx3
Regulator ciśnienia paliwa właściwie ma podłączone podciśnienia?
Przepustnica i tps też są dobrze ustawione?
Czy wszystko jest tak spaprane aby na gazie chodził?
Ja bym czym prędzej wywalił tą instalacje, zrobił ład z silnikiem i osprzętem, a następnie sekwencje zamontował.
Ale niektórzy lubią sobie popsuć auto.
Ja bym czym prędzej wywalił tą instalacje, zrobił ład z silnikiem i osprzętem, a następnie sekwencje zamontował.
Hazu napisał(a):Regulator ciśnienia paliwa właściwie ma podłączone podciśnienia?
Hazu gdzie jest ten regulator ? Czy chodzi ci generalnie o przewody podcisnienia etc ?
Bo podobno jakas nieszcelnosc na nich lub ktorys nie podlaczony i juz autko zamula
Ps czy jest jakas uniwersalna metoda sprawdzenia tego ?
Madziuchna 1995, 323F BA 1.5 16v Z5 RIP 03.07.2010 :(
Xenia 1996 , Xedos 6 , 16v B6, CA , 1,6 107 KM – mam nadzieje ze bedzie sluzyc jak najdluzej
Obeecna madzia >>> http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=314&t=108325
Xenia 1996 , Xedos 6 , 16v B6, CA , 1,6 107 KM – mam nadzieje ze bedzie sluzyc jak najdluzej
Obeecna madzia >>> http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=314&t=108325
- Od: 9 maja 2009, 17:45
- Auto: Xedos 6 1.6 v16 96r
Hazu napisał(a):http://img401.imageshack.us/img401/5673/diaw.jpg
dzieki za schemat przegladne oczywiscie czy wszystko podpiete , pozatym widze ze sporo tu tych zaworów ciezko bedzie uruchomic ją zeby jezdzila normalnie na benzynie .
z kad wytrzasnałes ten schemat
mam na zbyciu rolki do rozrzadu Xedos nr.katalogowe dodam pasi do innych pewnie oraz teleskopy bagaznika do MX3
trzy lata śmigam xedosem B6 i jeszcze nigdy nie miałem dziwnych przygód takich ja tu na forum czasem znajduje. I myśle, że to nie kwestia szczęścia tylko nie oszczędzania na przeglądach, zarówno auta jak i instalacji gazowej.
majkes napisał(a):trzy lata śmigam xedosem B6 i jeszcze nigdy nie miałem dziwnych przygód takich ja tu na forum czasem znajduje. I myśle, że to nie kwestia szczęścia tylko nie oszczędzania na przeglądach, zarówno auta jak i instalacji gazowej.
no tak tylko ja od ponad 2 lat czyli od wtedy co kupilem mam problem z benzyną , wymienilem juz duzo czesci i sprawdzilem tez sporo i nadal nic nie mam zamiaru wymienic wszystkiego wole zapytac czy ktos mial podobne przejscia , a pozatym twoj post niewiele wnosi do tematu wiec jak masz pisac bez sensu to niezabieraj glosu
Strona 1 z 1