[Xedos6 CA] Szybkie pytania
leiszman napisał(a):Bezpiecznik światem cofania
Jak już sprawdzisz bezpiecznik i sie okaże dobry to szukaj przyczyny w wiązce kabli które biegną przy zawiasie bagażnika. Tam się przewody uszkadzają. Ten typ tak ma
potwierdzam, na 99% to bedzie to. Wlacz sobie zaplon i wrzuc wsteczny (oczywiscie nie odpalaj )
i otworz klape bagaznika i nia poruszaj i zobacz czy sie zapalaja. Ja tak mialem ze jak bylo zamkniete to nie swiecilo a jak otwieralem i ruszalem klapa to sie wlaczaly i gasly na zmiane.
Wymienilem przewod miedzy kabina a klapa (szczegolnie chodzi o miejsce ruchome) i po problemie
i otworz klape bagaznika i nia poruszaj i zobacz czy sie zapalaja. Ja tak mialem ze jak bylo zamkniete to nie swiecilo a jak otwieralem i ruszalem klapa to sie wlaczaly i gasly na zmiane.
Wymienilem przewod miedzy kabina a klapa (szczegolnie chodzi o miejsce ruchome) i po problemie
Sprzedam większość części do Mazdy Xedos 9 Millenii 2.5 V6 2001 2002
- Od: 16 mar 2009, 22:08
- Auto: Była Mazda Xedos 2.0 V6 KF 1994
Jest Mazda Millenia S 2.3 V6 KJ 2001
Panowie jaki jest zalecany olej do xedosa 2.0, chodzi mi o taki który zaleca producent
10W40 i nie kombinuj
- Od: 17 sie 2009, 11:45
- Auto: Xedos 6 (ex)
Lexus GS300 II (ex)
Mazda 6 GJ 2,5
sylwo napisał(a)::P 10W40 i nie kombinuj
masz racje ja też mam 10W40, Shell Helix HX7 10W40 ale myślałem nad zalaniem Valvoline 10W40, miałem wcześniej zalany Mobil 5W40 i 10W40 okazał sie lepszym wyborem a producent zaleca 5W30
masz racje ja też mam 10W40, Shell Helix HX7 10W40 ale myślałem nad zalaniem Valvoline 10W40, miałem wcześniej zalany Mobil 5W40 i 10W40 okazał sie lepszym wyborem a producent zaleca 5W30
już sam nie wiem co zalać bo każdy mówi co innego, teraz mam castrola magnatec 10w40 i nie jestem zadowolony z tego oleju. A w wątku o olejach każdy radzi przepłukać silnik dobrą płukanką i zalać mobila 5w30...
Ja nie mam jeszcze dużego doświadczenia z olejami w mazdzie, ale jak kupiłem wlany był elf 10w40 i troszke sobie popijała go. Raz dolałem i znowu zeszło troche. Pozniej kupiłem GM 10w40 i o dziwo przestał znikac.
- Od: 4 mar 2012, 02:28
- Auto: Była: Mazda Xedos 6 2.0 V6
Tymczasowo: Honda Civic EG4
d15b2
Pewnie niedługo wstawisz ogłoszenie o sprzedaży samochodu?
Nie zrozumiałem ale nie, nie planuje
- Od: 4 mar 2012, 02:28
- Auto: Była: Mazda Xedos 6 2.0 V6
Tymczasowo: Honda Civic EG4
d15b2
Ile śrub trzeba odkręcić żeby wyjąc lampę przednią? Może ktoś coś poradzić bo się dzisiaj siłowałem i nie chce puścić
Jedna od kierunkowskazu, jedna z góry i jedna z boku od strony atrapy.
Coś jeszcze?
Pomóżcie bo mam problem
Coś jeszcze?
Pomóżcie bo mam problem
DymeK napisał(a):w xedosie chyba łatwiej wyjąć silnik niż przednie lampy
no bez przesady
To 5 -10 minut roboty jeżeli tylko wszystko jest oryginalne i w katastrofie drogowej nie uczestniczyło.
Adek311092 napisał(a):masz racje ja też mam 10W40, Shell Helix HX7 10W40 ale myślałem nad zalaniem Valvoline 10W40, miałem wcześniej zalany Mobil 5W40 i 10W40 okazał sie lepszym wyborem a producent zaleca 5W30
już sam nie wiem co zalać bo każdy mówi co innego, teraz mam castrola magnatec 10w40 i nie jestem zadowolony z tego oleju. A w wątku o olejach każdy radzi przepłukać silnik dobrą płukanką i zalać mobila 5w30...
Gdyby to był nowy silnik to można zalać 5W30 a że swóje lata ma to i zużycie.
Dopisano 22 mar 2013, 19:08:
Czyścił ktoś podsufitkę w Xedosie 6? nie wiem czy we wszystkich jest taki sam kolor ale u mnie jest jasna i nie jest nieskazitelna m.in. w miejscu gdzie sie przesuwa przysłonke pod szyberdachem. Może jakieś porady czym to wyczyścić tak aby nie odkleiła się?
Marcin napisał(a):Ile śrub trzeba odkręcić żeby wyjąc lampę przednią? Może ktoś coś poradzić bo się dzisiaj siłowałem i nie chce puścić
Coś jeszcze?
Pomóżcie bo mam problem
Śruby, to nie wszystko potem jak ktoś nie ma wprawy, to się musi nakombinować, ale temat do ogarnięcia Mi za pierwszym razem wyjęcie jednej lampy zajęło jakąś godzinę następnym już z 10 min
MazdaKF11 napisał(a): Adek311092 napisał(a):
Gdyby to był nowy silnik to można zalać 5W30 a że swóje lata ma to i zużycie.
ja mam 300k i mam 5w30. Oleju znika może litr /10k km.
oczywiście silnik miał robiony mini remont;) ale to już było daaawno temu.