Gdzie znajduje się przekaźnik od ogrzewania?
Strona 1 z 1
Nie wiem czy dobrze robie ze zakładam nowy temat, ale w tych wczesniejszych nie znalazłem pomocy, mianowicie nie grzeje mi szyba i lusterka i nie wiem gdzie szukac przekaźnika, z poprzednich tematów wyczytałem tyle ze jest gdzies od akumlatora a gumowych otoczkach, lecz podejzewam ze mx-6 ma w innym miejscu, moze sie myle ale tam jeden jest na 100% od swiateł mijania, moze to ten drugi?? Pomóżcie:)
- Od: 31 mar 2006, 18:25
- Auto: Mazda MX-6 92r. 2.0 16V FS
Tobie, pewnie nie pomoże, ale posiadaczom poprzednich wersjei 626 czyli GD pewnie tak. Chodzi o to, że w puszce bezpieczników pod nogami kierowcy, ponad wszystkimi, jest jeden jeszcze największy położony wzdłużnie i odpowiada on właśnie za ogrzewanie tylnej szyby i lusterek, a co ciekawsze, jest on automatyczny, znaczy może wyskoczyć a nie przepalić się
i wtedy trzeba go wcisnąć
pierwszy raz coś takiego widziałem 
- Od: 4 cze 2008, 11:20
- Auto: Mazda 626 GD FE3 89'
Michtal napisał(a):Czyli byłby to ten co jest koło puszki bezpiedzników Jeden z dwóch w tej gumie??
Tak jeśli masz KLa... Ale z tego co widzę to masz FSa więc ten przekaźnik to jeden z 3 gdzieś koło zbiornika wspomy czy zbiornika płynu do spryskiwaczy. Za 20 minut kończę pracę to rzucę okiem pod machę i za jakąś godzinkę będę w stanie to potwierdzić lub zaprzeczyć na forum
Pozdrawiam, Tomek
Drinking wine and killing time
Bimbak napisał(a):Za 20 minut kończę pracę to rzucę okiem pod machę i za jakąś godzinkę będę w stanie to potwierdzić lub zaprzeczyć na forum
Dobra Bimbak;) czekam na wiadomośc, przyznam Ci sie ze nie moge sie gdzies połapac z tym wszystkim, jakby mi brakowało przekazników

Pozdrawiam Michtal
Wiesz... własnie dzis na niego patrzyłem i go nawet rozłożyłem i jest sprawny, jestem pewnien gdyz po przekręceniu kluczyka na załon on się własnie załącza, a po wyłączeniu zapłonu rozłącza i nie wazne czy bede włączał czy gasił ogrzewanie szyby:)
Pozdrawiam Michtal
Czyli każesz mi zejść na dół i włączyć ogrzewanie tylnej szyby?... W taką pogodę?? Nie masz sumienia?!
Za niecałą godzinę jadę się przelansować do kumpla to sprawdzę co pstryka jak to załączam. A na razie jeśli znasz angielski to sprawdź PW.
Za niecałą godzinę jadę się przelansować do kumpla to sprawdzę co pstryka jak to załączam. A na razie jeśli znasz angielski to sprawdź PW.
Pozdrawiam, Tomek
jednak prawda nie leży po stronie schematu.
Przekaźnik od tylnej szyby i lusterek to GE10 na załączonym zdjęciu.
Znajduje się między puszką filtra powietrza a skrzynką bezpieczników.
Jakby co to bezpiecznik główny od tylnej szyby i lusterek to 40A DEFOG.
Przekaźnik od tylnej szyby i lusterek to GE10 na załączonym zdjęciu.

Znajduje się między puszką filtra powietrza a skrzynką bezpieczników.
Jakby co to bezpiecznik główny od tylnej szyby i lusterek to 40A DEFOG.
Pozdrawiam, Tomek
Bezpiecznik jest OK- sprawdzałem, bede sie musiał przyjzec jeszcze raz na te bezpieczniki, jeden jest na pewno od swiatełek mijania bo jak je załączam to własnie pstryka, a ten drugi.... zobacze jutro. Cięzko mi bedzie zobaczyc który to GE10 bo nie pisze mi nic na tych gumkach, dodatkowo mam je nieco inaczej umieszczone, GE10 masz prostopadle do HD32 (tzn jak układ dwóch kresek || = ) Natomiast u mnie są w jednym szeregu.. Zrobie foto i zamieszcze:) Dzięki Bimbak
Pozdrawiam Michtal
Każdy ma prawo do szczęścia, nie każdy ma szczęście do prawa. 
- Od: 1 wrz 2007, 00:55
Michtal
Ja go zlokalizowałem tak samo jak spike72 w temacie który zlinkował.
Kumpel obsługiwał przycisk ogrzewania a ja nasłuchiwałem i macałem. Gorzej jak coś nie łączy przed przekaźnikiem, ale podejrzewam że u Ciebie będzie tak samo mimo innego ułożenia przekaźników. Jeśli przekaźnik nie pstryka to sprawdź sam przycisk czy wszystko jest prawidłowo podłączone. Potem miernikiem sprawdź czy na wejściu do przekaźnika (wtyczka) coś się zmienia po wciśnięciu przycisku (otwarte/zamknięte ew. czy pojawia się napięcie)
Ja go zlokalizowałem tak samo jak spike72 w temacie który zlinkował.
Kumpel obsługiwał przycisk ogrzewania a ja nasłuchiwałem i macałem. Gorzej jak coś nie łączy przed przekaźnikiem, ale podejrzewam że u Ciebie będzie tak samo mimo innego ułożenia przekaźników. Jeśli przekaźnik nie pstryka to sprawdź sam przycisk czy wszystko jest prawidłowo podłączone. Potem miernikiem sprawdź czy na wejściu do przekaźnika (wtyczka) coś się zmienia po wciśnięciu przycisku (otwarte/zamknięte ew. czy pojawia się napięcie)
Pozdrawiam, Tomek
Spike72 czytałem twoj post własnie kilka razy przed załozeniem nowego...
Przekaźnik zlokalizowałem, teraz sprawa wygląda tak ze musze dokładnie przejzec co jest grane bo rozkładając go i zwierając platynki w nim, pojawiło sie napięcie na szybie, wygląda na to ze jest dobry lecz albo przycisk albo cos innego nie podaje do niego własnie tego drugiego prądu który powoduje ,żeelektro magnecik zwiera te dwie blaszki:) fakt elektrykiem nie jestem ale moze pomał coś wymysle;)
dzięki wam chłopaki:) pozdro
Przekaźnik zlokalizowałem, teraz sprawa wygląda tak ze musze dokładnie przejzec co jest grane bo rozkładając go i zwierając platynki w nim, pojawiło sie napięcie na szybie, wygląda na to ze jest dobry lecz albo przycisk albo cos innego nie podaje do niego własnie tego drugiego prądu który powoduje ,żeelektro magnecik zwiera te dwie blaszki:) fakt elektrykiem nie jestem ale moze pomał coś wymysle;)
dzięki wam chłopaki:) pozdro
Pozdrawiam Michtal
Na 90 % przycisk -do dostania u mnie 
- Od: 26 sie 2005, 07:39
- Auto: RX8 z z32se
Strona 1 z 1