diagnostyka za pośrednictwem licznika [FILM]

Mazda 626 1998–2002

Postprzez maxim_wawa » 8 lut 2014, 19:23

Koledzy natrafiłem zupełnie przypadkiem na ciekawy film przedstawiający diagnostykę za pośrednictwem licznika w 626 GF

ciekaw jestem czy to działa i znaczenia kolejnych pozycji na liczniku

http://www.youtube.com/watch?v=AQKRDMEis9s

... nie powiem zaintrygowało mnie to
NAPRAWA / POGOTOWIE KOMPUTEROWE

PRANIE TAPICERKI SAMOCHODOWEJ I DYWANÓW, TRZEPANIE MECHANICZNE I USUWANIE SIERŚCI

KOMPLEKSOWE PROJEKTOWANE ARCHITEKTONICZNE I ARANŻACJA WNĘTRZ
http://WWW.AKDECOR.PL
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 5 sie 2008, 14:28
Posty: 753 (0/1)
Skąd: Piaseczno
Auto: '03 VW Passat B5FL Vario 1.9 TDI 130KM Tiptronic Highline

Postprzez Fosa626 » 8 lut 2014, 22:30

No nie tylko ciebie slyszalem ze sie da cos takiego zrobic ale nie wiedzialem do konca jak
to sie robi
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 17 gru 2012, 10:27
Posty: 54
Skąd: Ustka
Auto: Madzia 626 GE zielona :–)

Postprzez maxim_wawa » 9 lut 2014, 10:58

i znalazłem.. jest w workshop manual (ze wczesniej na to nie trafiłem ???)

strona T-39 do T-45

wszystko wyjaśnione, dobre do zdiagnozowania drobnych usterek
NAPRAWA / POGOTOWIE KOMPUTEROWE

PRANIE TAPICERKI SAMOCHODOWEJ I DYWANÓW, TRZEPANIE MECHANICZNE I USUWANIE SIERŚCI

KOMPLEKSOWE PROJEKTOWANE ARCHITEKTONICZNE I ARANŻACJA WNĘTRZ
http://WWW.AKDECOR.PL
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 5 sie 2008, 14:28
Posty: 753 (0/1)
Skąd: Piaseczno
Auto: '03 VW Passat B5FL Vario 1.9 TDI 130KM Tiptronic Highline

Postprzez Fosa626 » 9 lut 2014, 18:07

A mozesz dac link do strony bo nie mogr znalesc tego i ciekawe czy w GE trz tak mozna zrobic
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 17 gru 2012, 10:27
Posty: 54
Skąd: Ustka
Auto: Madzia 626 GE zielona :–)

Postprzez roccomistrz » 9 lut 2014, 18:25

w GE masz licznik km analogowy a nie elektroniczny, więc chyba nie bardzo :P
Obrazek
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 18 kwi 2010, 21:08
Posty: 188 (0/2)
Skąd: Częstochowa
Auto: Mazda 626 GE FS '92

Nissan Primera P10 GA16DE '94

Postprzez Fosa626 » 9 lut 2014, 18:48

Tak zgadza sie ale podobno w GE robi sie to za pomoca zegarka guzikiem od ustawiana godziny ale niewiem nie robilem tego bo niewiem do konca jak
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 17 gru 2012, 10:27
Posty: 54
Skąd: Ustka
Auto: Madzia 626 GE zielona :–)

Postprzez diablo-82 » 20 kwi 2015, 17:24

Jeszcze jak by ktoś opisał co oznaczają poszczególne nr. 1, 2, 3 itd. W niektórych pozycjach widnieje "off" czy da się to jakoś włączyć?
Forumowicz
 
Od: 12 lip 2012, 18:54
Posty: 44
Skąd: Szydłowiec
Auto: Mazda 626, GF 2.0 100kW, 2001rok, Pb, klimatronik, webasto, tempomat, itd.

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

Moderator

Moderatorzy 6 / 626 / MX-6 / Xedos 6