Stacyjka reaguje po kilku przekręceniach – Elektromagnes ?

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez lukias81 » 22 lut 2012, 10:23

Od jakiegoś czasu chcąc odpalić GF muszę to robić na raty. Za pierwszym razem, po podgrzaniu świec, przekręcam kluczyk i cisza – nawet rozrusznik nie piśnie. Cofam kluczyk i powtarzam sekwencje startową – pali w 2 sekundy.

Gdzie może być problem? Obstawiam, że w samej stacyjce <co?>

Akumulator ok, choć ma już swoje lata

Jeśli temat gdzieś istnieje, proszę skasować.
Mam fabrycznie ustawiony chaos..
Forumowicz

Od: 7 maja 2011, 21:09
Auto: T57HT
Xedos 6 CA KF

Postprzez Marko91 » 22 lut 2012, 18:36

Miałem kiedyś tak samo, tzn raz odpalał normalnie a raz musialem 5 razy kluczykiem machać. Wiedziałem że mam juz wyrobione klemy przy akumulatorze i nie przylegały widocznie jak należało ponieważ kupiłem ołowiane że mogłem rozkręcać, zakręcać a one dalej były ok bo elastyczne i zawsze dobrze przylegały i problem był rozwiązany już :)
Forumowicz

Od: 21 sie 2010, 16:58
Auto: Była Mazda 626 GE Comprex
Jest 626 GF 2.0 FS 01'r

Postprzez umcyk » 22 lut 2012, 21:11

ewidentnie masz do regeneracji stacyjke. Jest gdzies fotorelacja nawet
SZUKAM DODATKOWEJ PRACY – KAT "B" I "C" KURS NA PRZEWOZ RZECZY. POMOC W REMONTACH !! MEBLE NA WYMIAR !!
Moja wola jest by w wypadku nagłej śmierci, moje tkanki i narządy zostały przekazane do transplantacji ratując życie innym. Informuję także, że o swej decyzji powiadomiłem moją rodzinę i najbliższych, którzy w krytycznym momencie winni ją uszanować.
Forumowicz

Od: 6 paź 2007, 21:44
626 GF 2.0 115KM rok 2000
Pb + LPG

PostTen post został usunięty przez siegu 23 lut 2012, 14:23.
Powód: OT

Postprzez Mako » 23 lut 2012, 21:07

Szkoda tylko ze naprawa stacyjki pokazana nie jest za bardzo trwala, z tego co pamietam kilka osob juz musialo to poprawiac (jak sie myle to widocznie pokrecilem cos z innym tematem). Kupno dobrej stacyjki jest troche drogie dlatego tez moj zestaw naprawczy jest juz zmontowany i tylko czeka na cieplejsze dni az zainstaluje to w samochodzie. Zdam relacje z mojej naprawy jak tylko ja przeprowadze.
Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem. Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać.

Nic tak nie drażni kobiety jak....................................wszystko
Forumowicz

Od: 31 paź 2007, 22:54
Auto: Sirion 1.3 s
Fiat Panda 1.1