Witam
Mam problem w swojej mazdzie 626GF diesel rok produkcji 1998 z wyświetlaniem temperatury zewnętrznej na wyświetlaczu obok godziny, ponieważ wskazuje on cały czas temperaturę -40stopni. Natomiast mam climatronic i tam po wciśnięciu przycisku AMB pokazuje on właściwą temperaturę a nie -40. Czujnik temperatury w pasie przednim za zderzakiem na to wychodzi że jest sprawny a wyświetlacz z zegarkiem nie pokazuje mi poprawnej temperatury. Co może być przyczyną pokazywania temp. -40, czy może to być zepsuty wyświetlacz, czy może coś nie łączy, jakiś bezpiecznik, czy może coś innego?
proszę o pomoc
wyświetlacz zegarka i temp. zewnętrznej mazda 626GF
Strona 1 z 1
ogolnie masz pewnie zegarek z wersji bez trip komputera czyli bez pokazywania ile spala i nie masz do niego podlaczonego czujnika temp tylko do klimatronika lub wyjmowales aku i mryga amb -30 bo jak masz z trip kompem to w zegarku nie pokazuje temp tylko spalanie tymczasowe , ile na 100km i ile mozna przejechac km na tym co zostalo w baku
Historia;) --->323F 1.6 16v 91r.-->323F 1.8 16v 92r.-->626 2.0 FS 16v GW 98r.;–)-->w przyszłosci ?
Guzik prawda, w wersji z kompem też pokazuje temperaturę.
Zanim zaczniesz się kłócić, komuś dokuczać, wiedz, że nie warto. Przeczytaj:
"Przeminiesz.
Nie było Cię, na chwilę jesteś
I znowu Cię nie będzie.
Przeminiesz."
tadziomaru1
"Przeminiesz.
I znowu Cię nie będzie.
Przeminiesz."
tadziomaru1
No tak, w Twoim przypadku jest inaczej i wszystko masz dobrze, jak jest klimka automatyczna, to nie pokazuje i nic się na to nie poradzi. 

"Przeminiesz.
I znowu Cię nie będzie.
Przeminiesz."
tadziomaru1
"Przeminiesz.
I znowu Cię nie będzie.
Przeminiesz."
tadziomaru1
rumunn95 napisał(a):ogolnie masz pewnie zegarek z wersji bez trip komputera czyli bez pokazywania ile spala i nie masz do niego podlaczonego czujnika temp tylko do klimatronika lub wyjmowales aku i mryga amb -30 bo jak masz z trip kompem to w zegarku nie pokazuje temp tylko spalanie tymczasowe , ile na 100km i ile mozna przejechac km na tym co zostalo w baku
koledze dziękuje że próbował mi pomóc ale w swoim zapytaniu umiesciłem info że mam diesla a diesle jak wyczytalem to nie miały komputera czy tam wyświetlacza który by pokazywal spalanie,
Mógłby mi ktoś napisać który kabel za co odpowiada we wtyczce w którą jest wpięty owy wyświetlacz zegarka? tzn ja mam wtyczkę z pięcioma kablami( chodzi mi o rozpiskę wtyczki) może ma ktoś taką?
Grzesiek
- Od: 18 kwi 2011, 22:24
- Auto: Mazda 626 Hatchback (GF) 2.0 Turbo DI 101 KM
Nie wiem czy to ma jakiś związek, ale ostatnio po założeniu klem na akumulator i przekręceniu stacyjki również na wyświetlaczu komputera pojawiła się przez chwilę tem -40, a za moment zniknęło. Mam climatronic i trochę się zdziwiłem że komputer zaczyna mi pokazywać temperaturę.
- Od: 26 wrz 2009, 13:01
- Auto: 626 2.0(lpg) 115km 2001r
menfis124
Tak się dzieje przez chwilę pod zdjęciu i podłączeniu klem od akumulatora, jeśli posiadasz automatyczną klimatyzację. To samo miałem u siebie i nawet kiedyś pisałem o tym na forum. U mnie pod podpięciu akumulatora przez chwilę można było na wyświetlaczu komputera przełączać się pomiędzy opcjami: CUR, AVG, REMNG i AMB. Po chwili AMB znikało i pozostawały tylko 3 opcje. Pewnie przy klimatyzacji manualnej i wersji z komputerem opcja AMB będzie dostępna jako 4 na stałe.
Tak się dzieje przez chwilę pod zdjęciu i podłączeniu klem od akumulatora, jeśli posiadasz automatyczną klimatyzację. To samo miałem u siebie i nawet kiedyś pisałem o tym na forum. U mnie pod podpięciu akumulatora przez chwilę można było na wyświetlaczu komputera przełączać się pomiędzy opcjami: CUR, AVG, REMNG i AMB. Po chwili AMB znikało i pozostawały tylko 3 opcje. Pewnie przy klimatyzacji manualnej i wersji z komputerem opcja AMB będzie dostępna jako 4 na stałe.
- Od: 14 kwi 2008, 19:17
- Auto: Mazda 626 GF 2.0 '97 115 KM – była.
lucas83:
Masz rację, tak właśnie jest.
Pewnie przy klimatyzacji manualnej i wersji z komputerem opcja AMB będzie dostępna jako 4 na stałe.
Masz rację, tak właśnie jest.

"Przeminiesz.
I znowu Cię nie będzie.
Przeminiesz."
tadziomaru1
"Przeminiesz.
I znowu Cię nie będzie.
Przeminiesz."
tadziomaru1
chciałbym się podpiąć pod temat aby nie zakładać nowego bo mam mały problem, a mianowicie:
nie mam podświetlenia tego zegarka przy włączonych światłach, czy ktoś się orientuje jaka jest do tego żaróweczka lub coś takiego ? z góry dzięki
nie mam podświetlenia tego zegarka przy włączonych światłach, czy ktoś się orientuje jaka jest do tego żaróweczka lub coś takiego ? z góry dzięki
- Od: 11 lut 2011, 17:50
- Auto: Mazda 626 GF 1,8 90KM "Czerwona Landryna"
Strona 1 z 1