Programowanie szyb w mazda6 GH
Strona 1 z 1
Witam panowie pomocy normalnie rece mi opadaja a mianowicie u mnie mazda6 2008r po lifcie z panelu przy kierowcy mozna opuscic tylko szybe kierowcy reszta nie dziala a kazda z osobna ze swoich drzwi dziala probowalem kodowac z 10 razy i nic mechanik probowal i tez nic dodam ze stalo sie to po odpieciu klemy mechanik mowi ze mozliwe ze panel poszedl i trzeba kupic nowy czy jest mozliwe ze poszedl jakis bezpiecznik?jesli tak to podpowiedzcie ktory to bo instrukcje mam po dunsku dzisiaj jeszcze raz odpiolem kleme na pare minut i dupa dalej nie mozna zakodowac poradzcie co robic
Ostatnio edytowano 16 kwi 2014, 10:19 przez Wojtek, łącznie edytowano 1 raz
Powód: zmiana nazwy tematu
Powód: zmiana nazwy tematu
- Od: 2 mar 2012, 23:23
- Auto: mazda 6 2.0 MZR-CD 140km 2008
tedy111 napisał(a): panelu przy kierowcy mozna opuscic tylko szybe kierowcy reszta nie dziala a kazda z osobna ze swoich drzwi dziala probowalem kodowac z 10 razy i nic mechanik probowal i tez nic dodam ze stalo sie to po odpieciu klemy mechanik mowi ze mozliwe ze panel poszedl i trzeba kupic nowy
witaj... jezeli masz Mazde6 z 2008r czyli GH... to tutaj jest Twoj dzial...
co do Twojego problemu... hm... odlacz jeszcze raz aku... i po podlaczeniu idz programowac drzwi pasazerow... a jak, to juz chyba wiesz
daj znac...
Odłączylem jeszcze raz akumulator na 20min po tym czasie jeszcze raz programowalem i dupa, dalej tak jak było tzn z panelu dziala tylko szyba kierowcy full czyli z uchyleniem i w automacie reszta z panelu nie zyje, kazda szyba ze swoich drzwi dziala tez na fulla czyli i w automacie i uchylenie ja juz nie wiem co robic moze ktos sie zlituje i napisze mi łopatologicznie jak zaprogramowac bo moze cos zle robie prosze.
Napisze moze jak to robilem to moze ktos mnie naprowadzi co robilem zle no chyba ze panel padl:
zamkniecie potem otwarcie samochodu z pilota , wlaczenie zaplonu na on z panelu kierowcy szyba od kierowcy w dol pykniecie i do gory pykniecie zamykam drzwi i następne juz kazde ze swojego wylacznika szyba w dol czekam na pykniecie i do gory tez czekam na pykniecie i tak wszystkie szyby pozniej zamkniecie samochodu z pilota i przytrzymanie przycisku otwarcia samochodu zeby otworzyly sie wszystkie szyby po tej operacji otwiera sie tylko szyba kierowcy,ostatnio przed chwila po odłaczeniu i ponownym podlaczeniu aku robilem tak jak napisal mi Wojtek czyli procedura ktora opisalem wyzej tylko zaczynalem od drzwi za kierowca pomijajac drzwi kierowcy i dalej nic, mam nadzieje ze opisalem to w miare zrozumiale jakby ktos mial jakies sugestie to bardzo prosze o porady bo normalnie juz sam nie wiem czy robie cos zle czy faktycznie padl panel a moze jakis bezpiecznik jest przepalony?ale wtedy podejzewam nie dzialala by zadna szyba z gory dzieki za wszystkie porady i sugestie
Napisze moze jak to robilem to moze ktos mnie naprowadzi co robilem zle no chyba ze panel padl:
zamkniecie potem otwarcie samochodu z pilota , wlaczenie zaplonu na on z panelu kierowcy szyba od kierowcy w dol pykniecie i do gory pykniecie zamykam drzwi i następne juz kazde ze swojego wylacznika szyba w dol czekam na pykniecie i do gory tez czekam na pykniecie i tak wszystkie szyby pozniej zamkniecie samochodu z pilota i przytrzymanie przycisku otwarcia samochodu zeby otworzyly sie wszystkie szyby po tej operacji otwiera sie tylko szyba kierowcy,ostatnio przed chwila po odłaczeniu i ponownym podlaczeniu aku robilem tak jak napisal mi Wojtek czyli procedura ktora opisalem wyzej tylko zaczynalem od drzwi za kierowca pomijajac drzwi kierowcy i dalej nic, mam nadzieje ze opisalem to w miare zrozumiale jakby ktos mial jakies sugestie to bardzo prosze o porady bo normalnie juz sam nie wiem czy robie cos zle czy faktycznie padl panel a moze jakis bezpiecznik jest przepalony?ale wtedy podejzewam nie dzialala by zadna szyba z gory dzieki za wszystkie porady i sugestie
wlaczyc stacyjke na ON
1. szyba pasazera1:
calkowicie w dol i 1s przytrzymac, nastepnie calkowicie do gory i przytrzymac... az do cichego klikniecia (2s)
2. szyba pasazera2:
calkowicie w dol i 1s przytrzymac, nastepnie calkowicie do gory i przytrzymac... az do cichego klikniecia (2s)
pozniej kolejne szyby i nastepnie wylaczyc stacyjke...
sprawdzenie... wlaczyc stacyjke i sprawdzic wszystko z panelu kierowcy...
1. szyba pasazera1:
2. szyba pasazera2:
pozniej kolejne szyby i nastepnie wylaczyc stacyjke...
sprawdzenie... wlaczyc stacyjke i sprawdzic wszystko z panelu kierowcy...
tedy111 napisał(a):kurde mozesz mi to opisac stronami
ogolnie chyba nie ma znaczenia.
ja robilem tak:
szyba kierowcy, szyba pasazera, tylna od strony kierowcy i tylna od strony pasazera.
U mnie dziala jak powinno.
szyba od kierowcy w dol pykniecie
u mnie( co prawda GY, ale powinno być raczej identycznie..) charakterystyczne pyknięcie jest tylko po podniesieniu szyby...
ogolnie chyba nie ma znaczenia.
tak jak piszesz można to robić w dowolnej kolejności
tedy111 napisał(a):Wlasnie wrocilem z garazu i dupa dalej to samo, ma ktos moze jakis pomysl co dalej albo zna jakigos magika z trojmiasta co by mi pomogl
musisz uzywac do programowania szyb "bzdryngli " w dzrzwiach ktore programujesz a nie na panelu od kierowcy.
przyklad, aby ustawic automat w drzwiach pasazera lewy tyl uzyj wlacznika w tych drzwiach(lewy tyl) , powinno dzialac.
wystarczy ze opuscisz szybe z 10 cm i do gory az sie zamknie i trzymasz przycisk ze 3 sekundy.
powodzenia
- Od: 22 kwi 2010, 22:55
- Auto: Biale
No wlasnie tak robilem kazda szyba z swojego wlacznika w danych drzwiach i nic normalnie krew mnie juz zalewa z tymi szybami, zna ktos moze jakiegos elektryka w trojmiescie najlepiej w Gdyn ktory by ogarnal ten temat
A wyjmij centralke i zobacz, czy wszystkko jest podpiete jak powinno. Moze cos sie obluzowalo, lub problem sprawia ten przycisk od izolacji szyb ;
Ten przycisk od izolacji szyb niby dziala bo jak go wcisne to szyby sa zablokowane znaczy nie otwieraja sie kazda ze swoich wylacznikow po wycisnieciu wszystkie dzialaja, powiedzcie mi jeszcze jak mozecie jak sciagnac tapicerke w miare bezpiecznie bo znajac moje zdolnosci manualne to wszystko polamie, a moze ktorys z kolegow z trojmiasta pomogl by mi to sciagnac i zajrzec do tego panelu oczywisci odplatnie ?
Edit: 14.07
Witam,
winny byl glowny panel sterowania szybami po wymianie na nowy wszystko wrocilo do normy, dzięki wszystkim za chęci okazania pomocy pozdrawiam
Edit: 14.07
Witam,
winny byl glowny panel sterowania szybami po wymianie na nowy wszystko wrocilo do normy, dzięki wszystkim za chęci okazania pomocy pozdrawiam
Witam, odświeże temat, ponieważ borkykam się z otwieraniem szyb w mojej mazdzie 6 gh. Mianowicie, szyby z panelu kierowcy działają wszytskie, opuszczenie domykanie szyb z pilota również. Lecz nie działa żadna szyba pasażerów chyba że wcześniej z panelu kierowcy dana szybę "porusze" tzn. lekko uchyle i już pasażer może sterować szybą sam, aż do momentu jak zgasze samochód. Po odpaleniu znów muszę szybę uchylić i dopiero pasażer może sam sterować.
Borykam się z tym problemem dłuższy czas
Pozdrawiam
Borykam się z tym problemem dłuższy czas
Pozdrawiam
-
bady0
Cześć. Niech ktoś podpowie, jak zaprogramować zdalne otwieranie/zamykanie wszystkich szyb w Magdzie 6 (model od 2013). Programowałem to w swojej starszej M6 z 2010, ale tamta procedura nie działa w nowej. Ktoś z was to już programował?
-
Christy.76
Strona 1 z 1