Jestem świeżym posiadaczem Premacy 1,8 w benzynie.
Auto extra. Wszystko super. Po dwóch dniach wsiadam do auta i pokazuje mi się 1/4 paliwa baku, a było niemal połowa. Nic pod autem nie kapie. No po krótkim namyśle stwierdziłem, że to może być webasto. Webasto było wyłączone, nic się nie świeciło. Przeczytałem instrukcje znalezioną na forum, ale i tak nie daje mi to spokoju.
Jak można manualnie wyłączyć webasto? Może jakiś bezpiecznik albo coś podobnego?
Jak można manualnie wyłączyć webasto?
Strona 1 z 1
A jakie masz sterownik webasto?
taki?:

czy taki?:

Ja mam ten pierwszy sterownik. Jeśli nic się nie świeci ani nie wyświetla to webasto jest wyłączone. Włączony program jest w tedy, gdy na wyświetlaczu wyświetla cyferka z numerem programu. Można zaprogramować trzy czasy, ale i tak tylko jeden może być aktywny. Więc teoretycznie na 24 godziny spali około 0,5l paliwa.
Po za tym, pytanie powinno być zadane w odpowiednim dziale.
taki?:

czy taki?:

Ja mam ten pierwszy sterownik. Jeśli nic się nie świeci ani nie wyświetla to webasto jest wyłączone. Włączony program jest w tedy, gdy na wyświetlaczu wyświetla cyferka z numerem programu. Można zaprogramować trzy czasy, ale i tak tylko jeden może być aktywny. Więc teoretycznie na 24 godziny spali około 0,5l paliwa.
Po za tym, pytanie powinno być zadane w odpowiednim dziale.
Nie odpowiadałem tak długo, bo choroba zmogła i szpital. Mam ten drugi model. Oczywiście zawiozłem do mechanika na wymianę oleju, przegląd itp. Na drugi dzień powiedział mi, że webasto było włączone choć na wyświetlaczu nic się nie świeciło. Dzięki za odpowiedz.
-
matai
Strona 1 z 1