Na samy początku odkręcamy 4 śruby wedle kolejności
Najpierw nr 1 powinna ona być pod plastikowym kapturkiem, którego u mnie niema.
{BRAK FOTO}
Następnie śruba nr 2 wykręcamy ja odciągamy maksymalnie dźwignie otwierania drzwi i wyciągamy plastikowa osłonkę.
W schowku za pomocą płaskiego wkrętaka usuwamy zaślepki, pod którymi ukryte są wkręty i wykręcamy je.
To już wszystkie śruby. Reszta trzyma się na plastikowych kołkach.
Boczek odciągamy najpierw od dołu następnie boki i unosimy ku górze. Nie należy ciągnąc ku sobie boczka, gdyż połamiemy kołki osadzone w górnej części boczka. Należy pamiętać o wypięciu kostek z przewodami zanim zupełnie zdejmiemy boczek. Są jeszcze dwa kołki w miejscu uchwytu domykania drzwi,
One pozostają w drzwiach po zdjęciu boczka. Należy je wyjąc z drzwi obracając je w dowolna stronę o kat 90 stopni.
I umieścić na swoim miejscu na boczkach.
[BRAK OBRAZKA]
Montaż boczków przeprowadzamy w odwrotnej kolejności, pamiętając o wpięciu kostek. Nasuwamy boczek od góry tak, aby zawisł na górnych kołkach następnie dociskamy kolki w okolicy uchwytu domykania drzwi i kolki skrajne i wkręcamy śruby.
Gotowe.
A teraz jak w najprostszy sposób zamatować wypadające atrapki. Ja do tego celu użyłem lutownicy transformatorowej.
Po prostu rozgrzałem urwane kołki, które przykleiły się ponownie do boczka.
[BRAK OBRAZKA]
[BRAK OBRAZKA]
Można użyć kleju, ale trzeba czekać aż wyschnie a na to czasu nie miałem. Przy użyciu lutownicy trzyma się świetnie niemal jak fabrycznie zamontowane
Życzę udanej zabawy
EDIT by Marek: Przeniosłem obrazki na serwer MS