tnie opony z przodu po wewnetrznej
Strona 1 z 1
Mam do was pytanie. Mam mazde 323 f 1.8 z 1990 r. z otwieranymi lampami i teraz zauwazylem ze tnie mi opony od wewnetrznej strony z przodu. co to moze byc zbieznosc czy cos innego. prosze o pomoc
- Od: 7 gru 2007, 16:55
- Auto: mazda323f 1.8 benzyna, 1990r
k3b napisał(a):witam
mam podobny problem obnizyłem zawieszenie w swojej 323c i tnie mi oponki od wewnętrznej strony, czy to juz tak ma być? Co to są kąty PK?
Obnizyles zawieszenie i zmienily sie katy Pochylenie Kola i :
DROPKICK napisał(a): masz za bardzo pochylone koła i większy nacsk jest na wewnętrzną krawędź opony.
Jesli nie ma regulacji to bedzie ciac opony.
- Od: 7 cze 2008, 16:59
- Auto: Mazda 323F 1.8GT 99r./Rover 45
k3b napisał(a):hym no mazdy nie mają regulacji konta pochylenia zwrotnic
niektore maja na zasadzie obracania poduszki gornego mocowania amorka.Ale warto sprawdzic zbieznosc
-
waldii
zbiezność oki, wydałem niepotrzebnie 80zł, facet mi coś gadał ze mogą być zaszerokie felgi mam opony 175/60/14 a felgi jak dobrze pamiętam to mają szerokość 6,5 cala ale moge sie mylić, opona zbytnio nie wystaje za rand felgi. na nowych oponach zrobiłem 50tyś km i od wewnętrznej strony ścięte sa do zera naszerokości 5cm dalej opona zuzywa sie równo. najlepiej jak by sie odezwały osoby obnizające zawiaz jak u nich to wyglada. Dziwne jest to ze miałem zimówki 175/70/13cali i wogule ich nie cieło.
Strona 1 z 1