Piszczy pasek
Strona 1 z 1
Witam z rana lub gdy jest zimny silnik po wlaczeniu silnika i wrzuceniu biegu przy ruszaniu piszczy mi jakis pasek (chyba) po kilku sekundach ustaje. Pytanie koledzy co to moze byc?? Moze ktos sie spotkal z takim problemem.
- Od: 6 lis 2006, 13:14
- Auto: Była Mazda 323F 1.8 16V LPG BRC
Był Nissan Primera P12 1.8 LPG BRC
Jest .....
yyyy no ten tego hmmm moze pasek piszczy??
jesli po jakims czasie przestaje to zazwyczaj pasek od alternatora.Naciagnij go albo wymien na nowy.Kup japonski a nie jakies np dobre niemieckie,bo one maja inna budowe.Japonski musi byc i tyle.Polecam www.carspeed.pl

-
waldii
Ja miałem to samo. Najpierw sprawdź stan paska czy nie jest wytarty. Wystarczy pod maskę zajrzeć i będziesz widział co i jak. Jeśli któryś z "garbów" na pasku jest starty kup nowy. Jeśli nie to musisz naciągnąć tylko pasek. Wystarczy poluzować jedną śrubę i pchnąć alternator.
- Od: 6 kwi 2009, 12:27
- Auto: Mazda MX3 1993 poj.1.6 LPG
a nie wiecie czasem czy ten pasek jest wymieniany razem przy zmianie rozrzadu?? bo rozrzad zmienialem nie tak dawno temu chyba z rok
a rorzad wymienia sie bodajze co 60 tys km
- Od: 6 lis 2006, 13:14
- Auto: Była Mazda 323F 1.8 16V LPG BRC
Był Nissan Primera P12 1.8 LPG BRC
Jest .....
Paski klinowe wymienia się w razie potrzeby i to niezależnie od rozrządu.
Jednak jeśli pasek Ci już trochę "popiszczał" to najlepiej go całkiem wymień bo mocne naciąganie podpalonego paska mija się z celem.
Jednak jeśli pasek Ci już trochę "popiszczał" to najlepiej go całkiem wymień bo mocne naciąganie podpalonego paska mija się z celem.
Ford C-MAX 1.6TDCi & AR 156 2.0TS & Honda Shadow VT1100 C3 Aero ’99
Były:
323F BA Z5 & Xedos 9 KL ’01
Honda Shadow VT1100C2 Sabre ’03
Honda Shadow VT500C '84
Były:
323F BA Z5 & Xedos 9 KL ’01
Honda Shadow VT1100C2 Sabre ’03
Honda Shadow VT500C '84
mam to samo w swojej madzi, piszczy mi pasek, ale mam nowe, no mac 500 km przejechany, prosze powiedzcie jak mam go naciagnac, tzn jaka srobe poluzowac, bo jestem zielony w tym temacie, nei szkoda mi kasy aby jechac do mechanika, ktory pewnie skubnie za to 30 zl, jak nie wiecej.
- Od: 3 mar 2009, 09:27
- Auto: było Premacy 2.0ditd 101KM '03, jest Pajero
Strona 1 z 1