Przyszedł nowy miesiąc no i wraz z nim kolejna usterka:
Otóż codziennie rozładowywał mi się mój stary akumulator, a więc codziennie musiałem go ładowac. Wiedziałem kiedy się rozładuję ponieważ przy włączaniu kierunkowskazu radio się włączało, więc pomyslałem że już aku do pupy kupiłem nowe 260zł Centry wytrzymało 1 dzień!!!!! i znów off. Moje pytanie brzmi gdzie szukać usterki? Jakie zwarcie? Co może być przyczyną takiego stanu rzeczy? Co sprawdzic. Niedawno były wymieniane klemy i może mechanik co zrypał w co wątpie jednak po problemy zaczeły się dopiero 2 tygodnie później? Pomoże kto?
Dodam że przeszukiwałem inne wątki i nie znalazłem odpowiedzi, jedyne co się pojawiało to rozładowywanie aka na postoju, U mnie mam wrażenie że aku siada przy jeździe. Myslę że alternator działa ponieważ odpalałem samochód zaledwie 5 razy w tym dniu na nowym akumulatorze i już siadł przejechał ok 30 km. Nawet gdyby alternator nie działał to ako by nie siadło po 30 minutach.
Gdzie szukać? Panowie
Aha i jeszcze jedno paliła mi się żarówka w drzwiach pasażera na noc wyjmowałem zawsze bezpiecznik odpowiadający za dostarczenie prądu do kabiny czyli żadne swiatełka się w rodku nie palą ani radio nie gra, A ako siada w czasie jazdy