To jest przykład w 323F (BA), ale pewnie w pozostałych modelach usytuowanie przetwornic będzie możliwe w tych samych miejscach i tak samo będzie można wprowadzić przewody do obudowy.
Więc pierwsze co to ściągnąłem osłony, zrobiłem w niej otwory, tak aby umieścić kable, razem z gumową osłoną chroniącą przed wodą.
Wszystko wyszło ładnie i wygląda jak fabrycznie zrobiona instalacja
Teraz trzeba wykręcić lampy, nie zapominając o odpięciu wtyczek. Jedna do żarówek, a druga do silniczka od regulacji wysokości soczewki.
[brak obrazka]
Lampa wyciągnięta, jest stary otwór więc nie trzeba będzie wiercić (otwór pozostał po wyciągnięciu pojemnika rezonansowego "chyba tak to się nazywa, ale mniejsza o to", jak ktoś ma ten pojemnik to bez problemu znajdze jakieś inne miejsce na przetwornice, ponieważ jest tam dużo wolnej przestrzeni.
Różnica: XENON 6000K, Philips BlueVision:
Teraz pora na kolejną lampe, tutaj musiałem już wiercić otwór, wyszedł jednak nie w tym miejscu co planowałem, ciężko wiercić pod skosem i wiertło spadało w dół, ale to wyszło na dobre, ponieważ od tyłu śruba zaklinowała się i nie trzeba było kombinować jak dojść kluczem żeby wszystko ładnie mocno poskręcać.
A tak wyglądają kabelki po skręceniu lamp:
Zdjęcia nie są rewelacyjne bo były robione telefonem.
Ale bez problemu widać miejsca lokalizacji wszystkiego.
Jakie wrażenia to jeszcze nie wiem, bo dopiero je założyłem. Już się zrobiło ciemno i musze jechać przetestować, po powrocie coś więcej napisze.
Nie ma co porównywać
Nie lubiałem jeździć w nocy, bo strasznie szybko męczyły mi się oczy, teraz jeździ się dużo przyjemniej.
[brak obrazka]
[brak obrazka]
[brak obrazka]
[brak obrazka]
EDIT by Marek: zachowane obrazki przeniosłem na serwer MS